از منی تا مکّه تونل (راه مسقّف) درست کردهاند، در این صورت تکلیف حاجی چیست؟
بعد از انجام اعمال روز عید، عبور از زیر سقف مانع ندارد.
بعد از انجام اعمال روز عید، عبور از زیر سقف مانع ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا محرم پس از ورود به مکّه معظّمه میتواند از وسایل نقلیه مسقّف استفاده نماید و در داخل آن زیر سقف بنشیند یا خیر؟
- وقتی به شهر مکه وارد شدیم در فاصله بین حرم و منزل با حال احرام استفاده از اتومبیل مسقّف جایز است؟
- حاجی عمره تمتع را خاتمه داده و محل شده قبل از محرم شدن برای حج تمتع در مکه فوت میکند آیا برئ الذمه شده یا لازم است برای او نائب بگیرند، و اگر نائب شیعه نباشد و بنا شد نایب بگیرند تکلیف چیست؟
- محلّ ذبح قربانی را به وادی محسّر یا مکان دیگر، خارج از حدود منی منتقل نمودهاند، تکلیف حجاج چیست؟
- بعضی از کارمندان و کارکنان حجّ، بین عمره تمتّع و حجّ تمتّع از مکه برای کارهای حجاج، به جدّه، عرفات و منی میروند، آیا اشکال دارد؟
- زنها و پیر مردان و کسانی که خوف مشقت دارند، آیا جایز است شب دوازدهم رمی جمره نموده و مکه رفته و دیگر به منی بر نگردند؟
- گوسفند قربانی که گوشش به قدر یک انگشت بریده باشد آیا کفایت میکند؟ و در صورت عدم اجزاء تکلیف حاجی چیست؟ خصوصا در صورتی که بعد ملتفت به مسأله شود.
- در فاصله بین عمره تمتع و حج تمتع برای تسهیل امور حجاج به قصد رفت و برگشت به جده یا دیدن خیمه در عرفات و منی راهنما میتواند از مکه خارج شود؟
- ذبح کردن کفّارههای احرام عمره در مکّه و ذبح کردن کفارههای حجّ را در منی، آیا به نحو وجوب است؟ و آیا میشود آنها را در بلد خود ذبح نمود؟
- زنان و پیر مردانی که در رفتن از منی به مکه بعد از روز دوازدهم ذیحجه، به علت کثرت جمعیت به مشقت میافتند، آیا میتوان آنها را قبل از ظهر حرکت داد یا نه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله فاضل لنکرانی] محرم در شهر مکه، یا در حال پیمودن فاصله بین منی و مکه آیا می تواند از داخل تونل حرکت کند؟ در حالی که راه دیگری هم که دورتر است وجود دارد.
- [آیت الله سبحانی] اگر حاجی شب دوازدهم پس از نیمه شب به مکه رود آیا واجب است قبل از ظهر به منی برگردد؟
- [آیت الله بروجردی] حاجی در منی پیش از حلق سر، یا تقصیر میتواند برای طواف به مکّه بر گردد یا خیر؟
- [آیت الله وحید خراسانی] حاجی وظایف منی را انجام داده و صبح دوازدهم برای بعضی حوایج به مکه امده ایا لازم است برای نفر بعد از ظهر به منی برگردد یا نه
- [آیت الله مکارم شیرازی] حجّاجی که در مکّه قصد اقامه کردهاند آیا در عرفات و مشعر و منی هم میتوانند نمازشان را تمام بخوانند؟
- [آیت الله سیستانی] اگر بر حاجی کفاره واجب گشت، آیا به سبب گرانی گوسفند در مکه و منی جایز است ادای آن را تا رسیدن به شهرش به تأخیر اندازد؟
- [آیت الله نوری همدانی] شخص محرم وارد مکّه شده، آیا میتواند در روز سوار ماشین مسقّف شود؟
- [آیت الله وحید خراسانی] حاجی در عرفات یا منی فهمید که در احرام حج تلبیه نگفته است ایا در لحظه التفات تلبیه کافی است و تکلیف او چیست
- [آیت الله خوئی] حاجی قربانی را در منی - به تصور آنکه در وطن میتواند انجام نماید - انجام نداده و بقیه اعمال را بجا آورده تکلیف او چیست؟
- [آیت الله سیستانی] آیا در شب میتوان از میقات تا مکه مکرمه را با وسیله مسقف طی کرد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . حمله دار یعنی: کسی که برای رساندن حاجی ها به مکه مسافرت می کند، چنان چه شغلش مسافرت باشد، باید نماز را تمام بخواند. و اگر شغلش مسافرت نباشد، باید شکسته بخواند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که شغل او حمله داری است و حاجی ها را از راه دور به مکه می برد، چنان چه تمام سال یا بیشتر سال را در راه باشد، باید نماز را تمام بخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب و میز وصندلی و مانند اینها بکار میبرند اگر انسان نداند از چیزی که مست کننده وروان است درست کردهاند پاک میباشد.
- [آیت الله بروجردی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب و میز و صندلی و مانند اینها به کار میبرند، اگر انسان نداند از چیزی که مست کننده و روان است درست کردهاند، پاک میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن در، میز، صندلی و مانند اینها به کار میرود، اگر انسان نداند که از مایع مست کننده درست کردهاند یا نه، پاک میباشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] حمله دار مثل کسی که برای رساندن حاجی ها به مکه مسافرت می کند چنانچه شغلش مسافرت باشد باید نماز را تمام بخواند و اگر شغلش مسافرت نباشد و مدت سفر او هم کم باشد مانند ان که سفرش مثلا با هواپیما باشد باید شکسته بخواند ولی اگر مدت سفر او زیاد باشد احتیاط واجب ان است که هم شکسته و هم تمام بخواند
- [آیت الله مظاهری] حدودی که عامّه برای عرفات و مشعر و منی و مسلخ و مانند اینها تعیین کردهاند کفایت میکند و لازم نیست شیعیان در این امور تحقیق کنند و نباید به شک یا گمان خود اعتنا نمایند بلکه اگر بر فرض نادر یقین به خلاف کنند همان حدود نیز کفایت میکند.
- [آیت الله اردبیلی] حجّ بر سه قسم است: حجّ تَمتّع، حجّ اِفراد و حجّ قِران. (حج تمتّع) وظیفه کسی است که فاصله وطن او تا مکّه معظّمه شانزده فرسنگ یا بیشتر باشد. (حجّ اِفراد) و (حجّ قِران) نیز وظیفه کسی است که اهل خود مکّه یا اطراف آن تا کمتر از شانزده فرسنگ باشد. البتّه در بعضی از موارد، وظیفه برخی افراد بیمار یا معذور از حجّ تمتّع به حجّ إفراد تبدیل میشود. هر سه قسم حجّ در بیشتر اعمال مشترک هستند؛ ولی در حجّ تمتّع، عمره پیش از حجّ و وابسته به حجّ و همچون جزیی از آن میباشد که باید در یک سال و در ماههای حجّ بجا آورده شود؛ ولی در حجّ اِفراد و حجِّ قِران، عمره کاملاً مستقل و از حجّ جداست. همچنین در حجّ تمتّع در روز عید قربان در مِنی قربانی واجب است و از اعمال آن میباشد و در حجّ قِران، قربانی از ابتدا مقرون با احرام است و باید تا روز عید در مِنی همراه حاجی باشد، ولی در حجّ اِفراد اصلاً قربانی واجب نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که میت را غسل میدهد باید مسلمان دوازده امامی و عاقل و بالغ یا ممیّز بوده و غسل را درست انجام دهد ولی اگر میت مسلمان غیر دوازده امامی را هم مذهب خودش بر طبق مذهبش غسل بدهد، تکلیف از مسلمان دوازده امامی ساقط است.
- [آیت الله اردبیلی] واجبات حجّ تمتّع سیزده چیز است: اول: احرام حجّ تمتّع؛ که مانند احرام عمره است، جز این که در احرام حج باید از مکه معظّمه به نیّت حجّ تمتّع مُحرم شود. دوم: وقوف در عرفات؛ یعنی مُحرم به احرام حجّ از ظهر روز عرفه نهم ذیحجّه به قصد قربت در عرفات باشد و در آنجا نیّت وقوف کند و بنابر احتیاط، از اوّل ظهر به عرفات برود و تا مغرب شرعی در آنجا بماند. سوم: وقوف در مشعر؛ به این ترتیب که حاجی پس از انجام وقوف در عرفات هنگام مغرب شب عید به طرف (مشعرالحرام) کوچ کند و مستحب است به گونهای کوچ کند که نماز مغرب و عشاء را در مشعر بخواند. وقوف در مشعر باید به قصد قربت انجام شود و وقت آن از طلوع فجر تا طلوع آفتاب است و بنابر احتیاط شب دهم را نیز تا طلوع فجر به قصد قربت باید در مشعر به سر برد. چهارم، پنجم و ششم: واجبات منی در روز عید قربان، که عبارتند از: الف رَمی جمره عقبه؛ یعنی زدن هفت سنگریزه به جمره عقبه به پیروی از حضرت ابراهیم علیهالسلام که در این مکان شیطان را رمی کرده است. ب قربانی و مخیّر است شتر یا گاو و یا گوسفند را قربانی کند. ج تراشیدن سر و یا تقصیر (کوتاه کردن مو یا ناخن) به تفصیلی که در کتاب مناسک حج آمده است. هفتم، هشتم، نهم، دهم و یازدهم: اعمال مکّه مکرّمه، که به ترتیب عبارتند از: (طواف)، (نماز طواف)، (سعی بین صفا و مروه)، (طواف نساء) و (نماز طواف نساء). دوازدهم و سیزدهم: اعمال منی در روزهای یازدهم، دوازدهم و برای بعضی سیزدهم ذیحجّه، که عبارتند از: الف بیتوته در منی؛ یعنی شب در آنجا ماندن. ب رَمی جمرات سه گانه (اُولی، وُسطی و عقبه) و در هر روز باید به هر یک از جمرات سه گانه هفت ریگ بزند.