کسی که در حال احرام کمر بندش از جلد غیر معلوم التذکیه است آیا احرامش درست است؟ و اگر درست نیست اعاده حج و عمره برایش واجب است؟
خصوصا در صورت جهل به مسأله و عدم التفات به آن؟
مضر به صحت احرام نیست و اعاده حج و عمره لازم نیست.
مضر به صحت احرام نیست و اعاده حج و عمره لازم نیست.
عنوان سوال:
کسی که در حال احرام کمر بندش از جلد غیر معلوم التذکیه است آیا احرامش درست است؟ و اگر درست نیست اعاده حج و عمره برایش واجب است؟
کسی که در حال احرام کمر بندش از جلد غیر معلوم التذکیه است آیا احرامش درست است؟ و اگر درست نیست اعاده حج و عمره برایش واجب است؟
خصوصا در صورت جهل به مسأله و عدم التفات به آن؟
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- شخصی در عمره تمتع از جده به نذر احرام بست و بعد از حج منکشف شد که احرامش صحیح نیست آیا قضای حج بر او واجب است؟
- ذبح کردن کفّارههای احرام عمره در مکّه و ذبح کردن کفارههای حجّ را در منی، آیا به نحو وجوب است؟ و آیا میشود آنها را در بلد خود ذبح نمود؟
- خانمی هنگام انجام طواف واجب، در اثر فشار جمعیت بول از او خارج شده و طواف خود را بدون تطهیر و تجدید وضو انجام داده و اکنون که حتما تا چند سال دیگر نمیتواند به مکه برود، تکلیف او چیست؟ آیا تفاوتی بین طواف عمره تمتع با حج تمتع هست؟ آیا این خانم هنوز محرم است یا خیر؟ در صورتی که شوهر هم دارد و به ناچار محرّمات احرام را هم انجام میدهد؟ و آیا باید برای ارتکاب هر یک از محرّمات کفاره بدهد؟
- زن شوهر داری که تمام مخارج او بر عهده شوهرش میباشد، در حال حیات شوهر، این زن مقداری مال و زمین مزروعی را به ارث میبرد که در هر مقطع از زمان با در نظر گرفتن قیمت آن زمین، شرائط استطاعت برایش کافی بوده، ولی زن موصوفه، جاهل به حکم بوده و از مسأله استطاعت غفلت استفتائات، ص: 441 داشته و مدت چند سال زمین را شوهرش زراعت مینموده و بعد از آن زمین را به دو دخترش هبه نموده و در حین هبه با داماد بزرگش شرط کرده که او را به زیارت کربلا ببرد و قبل از تحقق شرط، آن زن وفات کرده و داماد بزرگش را ناظر، و پسر خود را وصی قرار داده وصیّت برای حج نیابتی هم نکرده- با این تفصیلات- آیا زن مذکور از نظر شرعی مستطیعه بوده است یا خیر؟ و بر فرض استطاعت، هبه زمین موروثی صحیح است یا خیر؟ و بر فرض استقرار وجوب حج، و عدم صحت هبه زمین، آیا بعد از وفاتش نائب حجّ بلدی برای او بگیرند یا میقاتی؟ و ثانیا زمین مال کسی است که اجرت نائب را میدهد و یا این که زمین مال همه ورثه و اجرت نائب بر عهده همه آنهاست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ترک طواف نساء از روی جهل به مسأله، همانند ترک طواف زیارت حجّ و عمره است، که باید حج را اعاده نموده، و شتر قربانی نماید؟
- [آیت الله وحید خراسانی] بجا نیاوردن طواف نساء از روی جهل همانند طواف حج و عمره است که باید حج را اعاده کند وشتر قربانی نماید
- [آیت الله اردبیلی] در مسأله 266 مناسک حجّ جناب عالی آمده است که اگر کسی عمدا در لباس دوخته مُحرم شود، صحّت احرامش اشکال دارد و در مسأله 271 مناسک آمده که اگر در پیراهن مُحرم شود، همین که آن را بیرون آورَد و لباس احرام بپوشد، کافی است و احرامش صحیح است، جمع بین این دو مسأله چگونه است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] طبق مساله مناسک و اخر مساله مناسک اگر کسی بعد از اتمام اعمال عمره تمتع جهلا محرم به عمره مفرده بعد از عمره تمتع شد ایا اتمام اعمال عمره مفرده برای او لازم است یا احرام او واقع نشده است
- [آیت الله اردبیلی] شخصی که به خاطر ندانستن مسأله، در موقع احرام عمره تمتّع، نیّت احرام حجّ تمتّع کرده و بعد، اعمال عمره را به جا آورده و از احرام خارج شده، آیا لازم است عمره خود را تکرار کند یا خیر؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که خمس لباس احرام خود را نداده و اعمال عمره و حج را به جا آورده، حکم عمره و حج او در حالات علم و عمد یا جهل و نسیان چیست؟
- [آیت الله خوئی] زنی که به خیال عدم کفایت وقت از جهت حیض احرامش را به قصد حج افراد عقد کرده، بعداً معلوم گردید که وقت برای عمره تمتع کافی بوده است، حکم حج ایشان چیست؟ آیا صحیح است یا خیر؟
- [آیت الله خوئی] اگر احرام ببندد حاج یا عمره کنندهای از جده یا جای دیگری بعد از میقات از روی جهل و نادانی، حکم حج او چیست؟
- [آیت الله سیستانی] حضرت عالی در رساله مناسک فرموده اید، کسی که آگاهانه و به عمد در عمره مفرده پس از سعی، با زن خود آمیزش کند، عمره اش باطل می شود. حال آیا ترک عمدی طواف یا سعی باطل کننده عمره است و مکلَّف می تواند از حالت احرام بیرون بیاید، یا آن که جز با ادای همه مناسک از احرامش خارج نمی شود؟
- [آیت الله بروجردی] در طواف عمره از باب جهل به حکم، ابتداء به حجر الاسود نکرده، بلکه از طرف مستجار ابتداء به حِجر اسماعیل کرده و پس از خاتمه اعمال حج که متوجّه شده عمره مفرده به جا آورده، آیا بدون احرام مجزی است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که برای حج یا عمره احرام بسته نمی تواند غسل ارتماسی کند و حکم غسل ارتماسی شخص روزه دار در مساله ذکر شده است
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که برای حج یا عمره احرام بسته نمی تواند غسل ارتماسی کند و حکم غسل ارتماسی شخص روزه دار در مساله ذکر شده است
- [آیت الله سیستانی] کسی که برای حج یا عمره احرام بسته است ، اگر بمیرد حنوط کردن او جایز نیست مگر در دو صورتی که در مسأله (542) گذشت .
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که برای حج یا عمره احرام بسته است اگر بمیرد حنوط کردن او جایز نیست ولی اگر در احرام حج بعد از تمام کردن سعی بمیرد حنوط کردن او واجب است
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که روزه واجب گرفته یا برای حج یا عمره احرام بسته نمی تواند غسل ارتماسی کند. ولی اگر از روی فراموشی غسل ارتماسی کند صحیح است.
- [آیت الله بروجردی] کسی که روزهی واجب گرفته یا برای حج یا عمره احرام بسته، نمیتواند غسل ارتماسی کند، ولی اگر از روی فراموشی غسل ارتماسی کند صحیح است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که روزه واجب گرفته یا برای حج یا عمره احرام بسته، نمی تواند غسل ارتماسی کند ولی اگر از روی فراموشی غسل ارتماسی کند صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] کسی که روزه واجب گرفته یا برای حج یا عمره احرام بسته، نمی تواند غسل ارتماسی کند; ولی اگر از روی فراموشی، غسل ارتماسی کند صحیح است.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که روزة واجب گرفته یا برای حج یا عمره احرام بسته ، نمی تواند غسل ارتماسی کند ، ولی اگر از روی فراموشی غسل ارتماسی کند ، صحیح است .
- [آیت الله اردبیلی] کسی که روزه واجب گرفته در صورتی که روزه او مانند روزه ماه رمضان واجب معین باشد یا برای حجّ یا عمره احرام بسته، نمیتواند غسل ارتماسی کند، ولی اگر از روی فراموشی غسل ارتماسی کند، غسل او صحیح است.