آیا ماء الشعیری که در بازار مسلمین فروخته میشود، حلال است؟
اگر جو را به طریقی که در سابق اطباء دستور میدادند و به آن ماء الشعیر میگفتند بجوشانند اشکالی ندارد و اما آنچه از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند حرام است.
اگر جو را به طریقی که در سابق اطباء دستور میدادند و به آن ماء الشعیر میگفتند بجوشانند اشکالی ندارد و اما آنچه از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند حرام است.
پاسخ:
اگر جو را به طریقی که در سابق اطباء دستور میدادند و به آن ماء الشعیر میگفتند بجوشانند اشکالی ندارد و اما آنچه از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند حرام است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- 14- آیا سهامیکه از بازار بورس خریداری میکنیم، خمس دارد؟
- آیا سودی که بانکها و مؤسسات مالی اعتباری به سپردههای مردم؛ بلندمدت یا کوتاه مدت میدهند حلال است؟
- با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم نظر شرع را در مورد حلال یا حرام بودن باشگاه بیلیارد بدانم.
- اگر کسی در امتحانات تقلب کند و قبول شود و در آینده به شغلی هم دست یابد، پولی که بدست میآورد حلال است یا حرام؟
- با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم نظر شرع را در مورد حلال یا حرام بودن باشگاه بیلیارد بدانم. با تقدیم احترام و التماس دعا.
- وظیفه شرعی فرزندی که تحت تکفل پدری که رعایت موازین شرعی را درباره کسب و در آمد حلال را نمیکند و یا اینکه خمس نمیدهد چیست؟ با فرض اینکه امر و نهی تأثیر ندارد.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] نظر جنابعالی در مورد ماء الشعیرهائی که در بازار به فروش می رسد واحیاناً عبارت (بدون الکل) روی آن نوشته شده است چیست؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ایا مصرف کنسروهای گوشت و ماهی خارجی که در بازار مسلمین به فروش می رسد جایز است یا نه
- [سایر] حکم نوشیدنی از جمله شامپاین و ماء الشعیر که در صد پایینی الکل دارد و به عنوان حلال احیاناً به فروش می رسد، چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا مصرف کنسروهای گوشت و ماهی خارجی، که در بازار مسلمین از جمله مکّه و مدینه به فروش می رسد، جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] سجادهای از جنس دستمال کاغذیهای موجود در بازار، جهت استفاده برای همه مسلمین در اقصی نقاط عالم تهیه شده است آیا سجده بر آن صحیح است؟
- [آیت الله سیستانی] آیا استفاده از ماء الشعیر از نظر شرع جایز است ؟ با توجه به اینکه این نوع ماء الشعیر توسط کارخانه های ایرانی ارائه می گردد ؟
- [آیت الله بهجت] آیا توپ های ورزشی چرمی که در بازار مسلمین فروخته می شود یا توسط دولت اسلامی از خارج وارد می شود و معمولاً واردات آن ها از کشورهایی (هم چون چین، ژاپن، تایوان، آلمان و سایر کشورهای) غیر مسلمان است که ذبح در آن جاها غیر شرعی است، از حیث طهارت و نجاست چه حکمی دارند؟ بازی کردن با آن ها که احتمال آلودگی به نجاست زیاد است چه حکمی دارد؟
- [سایر] به نظر مراجع تقلید خوردن ماهی کولی که در بازار ایران موجود است حلال است یا حرام؟
- [آیت الله اردبیلی] در بازار و به خصوص رستورانهای تهران نوعی غذای دریای به نام لابستر به فروش میرسد که برخی میگویند نوعی شاهمیگو است، و برخی معتقدند نوعی خرچنگ است. آیا من وظیفة تحقیق دارم یا همین که در بازار مسلمین عرضه میشود میتوانم اینگونه موارد مشکوک را مصرف کنم؟
- [آیت الله بهجت] نرم افزارهایی که از بازار مسلمین تهیه می کنیم، آیا لازم است از نحوه شرعی بودن تکثیر آن فحص و جستجو کنیم یا سوق مسلمین حاکم بوده و خریدن بدون پرس و جو از خصوصیات تکثیر و پخش آن جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . همکاری و شرکت با مؤسسات فرهنگی بیگانگان و فِرَق ضاله که از عوامل مهم استعمار و تضعیف مسلمین و تقویت کفار بوده و هست جایز نیست.
- . گوشت و پیه و چرمی که در بازار اسلام از دست مسلمانان گرفته شود پاک است و اگر از دست کافر گرفته شود بنابر احتیاط واجب باید از آن اجتناب شود مگر آن که بدانیم از دست مسلمان گرفته و اگر در بازار کفار از دست کفار بگیرند نجس است مگر آن که بدانیم از بلاد اسلام بوده و اگر یکی از اینها در بازار کفار در دست مسلمان باشد احتیاط واجب اجتناب از آن است مگرآن که مسلمان با آن معامله طهارت کند و احتمال داده شود که طهارت آن را به دست آورده که در این صورت پاک است.
- . خانه افراد مسلمین محترم است و بدون اذن صاحبش ورود در آن، جایز نیست بلکه سر کشیدن به خانه غیر، از بالای بام، یا شکاف دیوار یا روزنه در، جایز نیست.
- . مسلمانان باید در بین خودشان با گذشت، و همکار یکدیگر باشند و نسبت به کفار سخت و از دادن هر گونه اختیار و سلطه به آنها نسبت به امور مسلمین، اجتناب نمایند.
- . اگر مرد طواف نساء را که یکی از کارهای حج است به جا نیاورد، زنش که به واسطه احرام بر او حرام شده بود، حلال نمی شود. و نیز اگر زن طواف نساء نکند، شوهرش که به واسطه احرام بر او حرام شده بود، حلال نمی شود. ولی اگر بعداً طواف نساء را انجام دهند به یکدیگر حلال می شوند.
- . اگر مرد طواف نساء را که یکی از کارهای حج است به جا نیاورد، زنش که به واسطه احرام بر او حرام شده بود حلال نمیشود، و نیز اگر زن طواف نساء نکند، شوهرش که به واسطه احرام بر او حرام شده بود، حلال نمیشود، ولی اگر بعداً طواف نساء را انجام دهند به یکدیگر حلال میشوند.
- . خوردن آب انگوری که معلوم نیست جوش آمده یا نه حلال است ولی اگر با آتش جوش بیاید تا انسان یقین نکند که دو قسمت آن با آتش کم شده، حلال نمی شود و اگر بخودی خود جوش آید تا سرکه نشود حلال نمی شود.
- . اگر سگ را برای شکار حیوانی بفرستد، و آن سگ، حیوان دیگری را شکار کند، آن شکار، حلال و پاک است؛ و نیز اگر آن حیوان را با حیوان دیگری شکار کند، هر دو آنها حلال و پاک میباشند.
- . اگر باز یا حیوان دیگری غیر سگ شکاری، حیوانی را شکار کند، آن شکار حلال نیست، ولی اگر وقتی برسند که حیوان زنده باشد، و به دستوری که در شرع معین شده سر آن را ببرند، حلال است.
- . کسی که جنسی را نسیه فروخته و برای گرفتن پول آن مدتی قرار داده، اگر مثلاً بعد از گذشتن نصف مدت، مقداری از طلب خود را کم کند و بقیه را نقد بگیرد اشکال ندارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمة اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصلدی شود ، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت .
- [آیت الله اردبیلی] اگر در روابط تجاری با بیگانگان خوف آن باشد که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب استثمار تجاری و اقتصادی گردد، قطع این گونه روابط واجب است و این نحو تجارت حرام است.
- [آیت الله مظاهری] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، قطع اینگونه روابط واجب است و اینگونه تجارت حرام میباشد.
- [امام خمینی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شیره ای که از بازار می گیرند و می دانند فروشنده از این مسائل باخبر است، پاک و حلال است و تفحص لازم نیست.
- [آیت الله سبحانی] گوشت و پیه و چرمی که در بازار مسلمانان فروخته شود پاک است، هرچند که مسلمان آن را از کافر گرفته باشد ولی خوردن آن حرام است و نیز در چنین چرمی نمی توان نماز خواند. 5. خون
- [آیت الله مکارم شیرازی] گوشت هایی که در بازار مسلمانان فروخته می شود، یا مسلمانی برای انسان هدیه می آورد پاک و حلال است، و تحقیق و تفحّص درباره آن لازم نیست؛ ولی اگر بدانند آن مسلمان گوشتها را از کافر گرفته و رسیدگی لازم را نکرده، لازم است از آن اجتناب شود. اما چرم¬هایی که از بلاد کفّار می آورند پاک است، هر چند نمی توان با آن نماز خواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مشروب الکلی که از جو گرفته می شود و به آن (آبجو) می گویند حرام و از جهت نجاست مانند شراب است، ولی آبی که برای خواص طبی از جو می گیرند و به آن (ماء الشعیر) می گویند و ابداً مسکر نیست، پاک و حلال است.