آیا دایی یا عموی جوان میتواند دختر خواهر یا دختر برادر خود را که جوان است، ببوسد؟
اگر قصد لذت شهوانی و ریبه در کار نباشد، اشکال ندارد.
اگر قصد لذت شهوانی و ریبه در کار نباشد، اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] آیا دایی یا عموی همسر به زن محرم می شوند؟
- [آیت الله سیستانی] خواهری به برادر کوچک خودش شیر پستان داده آیا پسر خواهر با دختر برادر می توانند با هم ازدواج کنند؟
- [سایر] دایی به چه قسمت هایی از بدن دختر خواهرش می تواند نگاه کند؟ در واقع تا چه حد دختر مجاز است بدن خود را در مقابل دایی نپوشاند؟ در نزد پدر شوهر یا برادر شوهر چطور؟
- [آیت الله بهجت] آیا دختر خوانده به پدر، دایی، عمو، برادر محرم است و یا شوهر دختر خوانده به مادر خانم محرم می شود؟
- [سایر] هرگاه فردی تغییر جنسیت دهد، چه تأثیری بر عناوین خانوادگی، مانند: برادر، خواهر، عمو، عمه، دایی، خاله و نیز پدر و مادر دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا دایی و عموی شوهر و خاله و عمه ی همسر، جزء محرم ها می باشند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا دایی و عموی شوهر بر زن محرم است؟ خاله و عمه زن بر شوهر چطور؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر وارث میت شامل (برادر و خواهر ابوینی) و (برادر و خواهر پدری) و (برادر و خواهر مادری) باشد چگونه ارث تقسیم می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در صورتی که ورّاث متوفّی عبارت باشند از: دختر عمو، یا پسر عموی ابوینی و دختر عمو و پسر عموی پدری، آیا در این صورت به دختر عمو و پسرعموی پدری هم ارث می رسد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] درچه صورت خواهر و برادر مادری حاجب بخشی از سهم خواهر و برادر پدری یا پدرو مادری می شود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . ازدواج با زنهایی که با انسان محرم هستند، مثل مادر و خواهر و دختر و عمه و خاله و دختر برادر و دختر خواهر و مادر زن حرام است.
- . اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد، خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمیشوند، ولی احتیاط مستحب آن است که با یکدیگر ازدواج نکنند.
- . اگر میت برادر و خواهر پدر و مادری، و برادر و خواهر پدری، و یک برادر یا یک خواهر مادری داشته باشد، برادر و خواهر پدری ارث نمیبرند، و مال را شش قسمت میکنند، یک قسمت آن را به برادر یا خواهر مادری، و بقیه را به برادر وخواهر پدر و مادری میدهند، و هر برادر دو برابر خواهر میبرد.
- . اگر میت، برادر و خواهر پدر و مادری، و برادر و خواهر پدری و برادر و خواهر مادری داشته باشد، برادر و خواهر پدری ارث نمیبرد، و مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت آن را برادر و خواهر مادری به طور مساوی بین خودشان قسمت میکنند، و بقیه را به برادر و خواهر پدر و مادری میدهند، و هر برادر دو برابر خواهر میبرد.
- . اگر میت برادر و خواهر پدر و مادری دارد، برادر و خواهر پدری که از مادر با میت جدا هستند ارث نمیبرند، و اگر برادر و خواهر پدر و مادری ندارد، چنانچه فقط یک خواهر یا یک برادر پدری داشته باشد، همه مال به او میرسد، و اگر چند برادر یا چند خواهر پدری داشته باشد، مال به طور مساوی بین آنان قسمت میشود، و اگر هم برادر و هم خواهر پدری داشته باشد، هر برادری دو برابر خواهر میبرد.
- . اگر وارث میت فقط برادر و خواهر پدری، و چند برادر و خواهر مادری باشد، مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت آن را برادر و خواهر مادری به طور مساوی بین خودشان قسمت میکنند، و بقیه را به برادر و خواهر پدری میدهند، و هر برادر دو برابر خواهر میبرد.
- . اگر زن از شیر شوهر خود کسانی را که گفته میشود شیر دهد، شوهرش بر او حرام نمیشود، اگر چه بهتر آن است که احتیاط کند. اول برادر و خواهر خود را. دوم عمو و عمه و دایی و خاله خود را. سوم اولاد عمو و اولاد دایی خود را. چهارم برادرزاده خود را. پنجم برادر شوهر، یا خواهر شوهر خود را. ششم خواهرزاده خود، یا خواهرزاده شوهرش را. هفتم عمو و عمه و دایی و خاله شوهرش را. هشتم نوه زن دیگر شوهر خود را.
- . اگر وارث میت، فقط پدر و مادر و یک دختر باشد، چنانچه میت دو برادر و چهار خواهر، یا یک برادر و دو خواهر پدری نداشته باشد، مال را پنج قسمت میکنند؛ پدر و مادر، هر کدام یک قسمت، و دختر سه قسمت آن را میبرد، و اگر دو برادر یا چهار خواهر، یا یک برادر و دو خواهر پدری داشته باشد، مال را شش قسمت میکنند؛ پدر و مادر، هر کدام یک قسمت، و دختر سه قسمت میبرد، و یک قسمت باقی مانده را چهار قسمت میکنند؛ یک قسمت را به پدر و سه قسمت را به دختر میدهند، مثلاً اگر مال را 24 قسمت کنند، 15 قسمت آن را به دختر، و 5 قسمت آن را به پدر، و 4 قسمت آن را به مادر میدهند.
- . اگر وارث میت، فقط برادر و خواهر پدری، و یک برادر مادری، یا یک خواهر مادری باشد، مال را شش قسمت میکنند؛ یک قسمت آن را برادر یا خواهر مادری میبرد، و بقیه را به برادر وخواهر پدری میدهند، و هر برادر، دو برابر خواهر میبرد.
- . اگر وارث میت فقط یک خواهر، یا یک برادر مادری باشد، همه مال به او میرسد، و اگر چند برادر مادری، یا چند خواهر مادری، یا چند برادر و خواهر مادری باشند، مال به طور مساوی بین آنان قسمت میشود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بروجردی] با دختری که خواهر، یا زن برادر انسان او را شیر کامل داده نمیشود ازدواج کرد و همچنین است اگر خواهر زاده، یا برادر زاده، یا نوهی خواهر، یا نوهی برادر انسان آن دختر را شیر داده باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد خواهر و برادر ان دختر به خواهر و برادر ان پسر محرم نمی شوند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد؛ خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمی شوند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زنی از شیر یک شوهر، پسر و دختری را شیر کامل بدهد، خواهر و برادر آن دختر به برادر و خواهر آن پسر محرم نمیشوند.
- [آیت الله خوئی] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمیشوند.
- [آیت الله مظاهری] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمیشوند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمی شوند .
- [آیت الله بروجردی] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد، خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمیشوند.
- [امام خمینی] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمیشوند.
- [آیت الله بهجت] اگر زنی از شیر یک شوهر، پسر و دختری را شیر کامل بدهد، خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمیشوند.