ازدواج دختر مسلمان با پسر مسیحی؟
مسائل عاطفی قبل از ازدواج از مسائلی است که در دین اسلام از آن نهی شده است. به خاطر این که تا طرفین متوجه این مساله شوند که در شان هم و مناسب هم نیستند این مساله عاطفی در انتخاب آن ها و تطبیق ملاک ها تاثیر منفی خواهد گذاشت. این دختر خانم باید از اول مواظب این مساله می بود که به کسی که نمی شناسد دل نبندد. بهترین گزینه برای ایشان این است که در کمال ادب و متانت از ایشان فاصله گرفته و عدم امکان ازدواجشان را با او در میان بگذارد. چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که ایشان بتواند این آقا را به سمت اسلام بکشاند؟ از کجا معلوم این آقا این خانم را به سمت آیین خود نکشاند؟از طرفی وقتی علاقه دو نفر آنچنان به هم زیاد باشد که بخواهند یک عمر با هم زندگی کنند و مستحکم ترین رابطه را با هم برقرار کنند چطور در اساسی ترین مسأله زندگی که جهان بینی است اختلاف نظر دارند. اعتقاد انسان مبنای رفتار و عمل انسان می باشد چطور دو نفر با دو مرام و اعتقاد صددرصد ضد هم می توانند با هم تفاهم داشته باشند نتیجه چنین ازدواجی عدم تفاهم روحی در منزل، در تربیت فرزند و در رفتار اجتماعی است و یا خطر انحراف عقیدتی و استحاله فکری خواهد بود. یک حکم کلی وجود دارد و آن هم این است که رابطه دختر و پسر قبل از ازدواج از نظر اسلام جواز شرعی ندارد. چه طرف مقابل مسلمان باشد و چه غیر مسلمان. در مرحله بعدی هم این مساله از راه های منطقی تری هم می تواند حل شود و برای روشنگری یا رساندن پیام دین به یک نفر نیازی به وابستگی عاطفی به او نیست چرا که تجربه ثابت کرده وابستگی عاطفی دو نفر نسبت به هم راه معقول و نتیجه بخشی برای معرفی دین نیست. فرق یک مسیجی با مسلمان این است که نگرش و ایدئولوژی فرد مسیحی بر اساس دین خودش است و جهان بینی و ایدئولو‌ژی یک مسلمان بر اساس آموزه های اسلام. در کل در نگرش به رفتار، معاشرت ها، مهمانی ها، رابطه با والدین، محرم و نامحرم، مسائل سیاسی و اقتصادی، فرهنگی و ... و همه این ها می تواند مشکلات اساسی در زندگی دو نفر ایجاد کند. حتی با مسلمان شدن یک فرد مسیحی باز هم مسائل زیادی وجود دارد که امکان تفاهم این دو نفر را در زندگی زناشویی کمی می کند چرا که مسلمان شدن با تقید به وظایف دینی فرق می کند و جه بسا فردی ممکن است مسلمان شده باشد اما نتواند خود را با آموزه های دینی وفق بدهد. در این زمینه به این مساله توجه داشته باشید که حتی ازدواج دو مسلمان در صورتی که یکی از این ها معتقد و متدین است و دیگری فاصله زیادی با او دارد توصیه نمی شود. در کل چنین آشنایی و ازدواجی علاوه بر اینکه شرعا جایز نیست، نه برای خانم مفید است و نه برای این آقا.
عنوان سوال:

ازدواج دختر مسلمان با پسر مسیحی؟


پاسخ:

مسائل عاطفی قبل از ازدواج از مسائلی است که در دین اسلام از آن نهی شده است. به خاطر این که تا طرفین متوجه این مساله شوند که در شان هم و مناسب هم نیستند این مساله عاطفی در انتخاب آن ها و تطبیق ملاک ها تاثیر منفی خواهد گذاشت. این دختر خانم باید از اول مواظب این مساله می بود که به کسی که نمی شناسد دل نبندد.

بهترین گزینه برای ایشان این است که در کمال ادب و متانت از ایشان فاصله گرفته و عدم امکان ازدواجشان را با او در میان بگذارد. چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که ایشان بتواند این آقا را به سمت اسلام بکشاند؟ از کجا معلوم این آقا این خانم را به سمت آیین خود نکشاند؟از طرفی وقتی علاقه دو نفر آنچنان به هم زیاد باشد که بخواهند یک عمر با هم زندگی کنند و مستحکم ترین رابطه را با هم برقرار کنند چطور در اساسی ترین مسأله زندگی که جهان بینی است اختلاف نظر دارند. اعتقاد انسان مبنای رفتار و عمل انسان می باشد چطور دو نفر با دو مرام و اعتقاد صددرصد ضد هم می توانند با هم تفاهم داشته باشند نتیجه چنین ازدواجی عدم تفاهم روحی در منزل، در تربیت فرزند و در رفتار اجتماعی است و یا خطر انحراف عقیدتی و استحاله فکری خواهد بود.

یک حکم کلی وجود دارد و آن هم این است که رابطه دختر و پسر قبل از ازدواج از نظر اسلام جواز شرعی ندارد. چه طرف مقابل مسلمان باشد و چه غیر مسلمان. در مرحله بعدی هم این مساله از راه های منطقی تری هم می تواند حل شود و برای روشنگری یا رساندن پیام دین به یک نفر نیازی به وابستگی عاطفی به او نیست چرا که تجربه ثابت کرده وابستگی عاطفی دو نفر نسبت به هم راه معقول و نتیجه بخشی برای معرفی دین نیست.

فرق یک مسیجی با مسلمان این است که نگرش و ایدئولوژی فرد مسیحی بر اساس دین خودش است و جهان بینی و ایدئولو‌ژی یک مسلمان بر اساس آموزه های اسلام. در کل در نگرش به رفتار، معاشرت ها، مهمانی ها، رابطه با والدین، محرم و نامحرم، مسائل سیاسی و اقتصادی، فرهنگی و ... و همه این ها می تواند مشکلات اساسی در زندگی دو نفر ایجاد کند.

حتی با مسلمان شدن یک فرد مسیحی باز هم مسائل زیادی وجود دارد که امکان تفاهم این دو نفر را در زندگی زناشویی کمی می کند چرا که مسلمان شدن با تقید به وظایف دینی فرق می کند و جه بسا فردی ممکن است مسلمان شده باشد اما نتواند خود را با آموزه های دینی وفق بدهد. در این زمینه به این مساله توجه داشته باشید که حتی ازدواج دو مسلمان در صورتی که یکی از این ها معتقد و متدین است و دیگری فاصله زیادی با او دارد توصیه نمی شود.

در کل چنین آشنایی و ازدواجی علاوه بر اینکه شرعا جایز نیست، نه برای خانم مفید است و نه برای این آقا.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین