در جواب به این سوال باید به چند مساله توجه نمود. 1- پاره کردن شکم یک بیمار توسط جراح، عملی نیک است، آیا می توانیم به دلیل شباهت ظاهری کار یک قاتل، با عمل این جراح، آن را تائید کنیم؟ پس باید فارغ از شباهت ابتدایی به عمق مساله بنگریم و با معیارهای ثابت حق و حقیقت به آن نگاه بیفکنیم. رواج بی عفتی و بی حیایی در جامعه عملی زشت با مفاسد بزرگ است. اگر این مطلب را بپذیریم، همانگونه که در کشور ما بی حجابی عملی زشت است، در کشورهای غربی نیز بی حجابی عملی زشت است. 2- ما در صدد این نیستیم که با توجه به حقیقت مساله، عمل غربی ها را محکوم کنیم. و بگوییم چون اصل بی حیایی بد است، نباید متعرض حجاب زنان مسلمان شوند. بلکه با توجه به ادعاها و شعارهای خودشان، عملشان را محکوم می کنیم. آنها که مدعی هستند مهد دموکراسی و آزادی را دارند، و سینه چاک حقوق بشر هستند، چرا حقوق اولیه یک مسلمان و آزادی مذهبی او را از بین می برند. 3- قانون کشور ما با رای اکثریت مردم اعتبار یافته است و به دلیل دین همین مردم، بی حجابی در آن نفی شده است. و آنچه در غرب طبق نظر اکثریت تعیین شده است، آزادی است. و حجاب هیچ خط قرمزی را در نوردیده که آن را نفی کنند. 4- بی حجابی می تواند سبب آسیب اجتماعی در جامعه شود، همان گونه که امروزه این مساله در غرب به خوبی آزمایش شده و ثمرات بی حیایی بر هیچ چشم بازی پنهان نیست. اما حجاب اسلامی، ضرری برای عموم مردم در غرب ندارد. بلکه تنها منافع مستکبران را به خطر انداخته و حقیقت استکباری آنها را از پس شعارهای آزادی خواهی شان، هویدا کرده است.
در جواب به این سوال باید به چند مساله توجه نمود.
1- پاره کردن شکم یک بیمار توسط جراح، عملی نیک است، آیا می توانیم به دلیل شباهت ظاهری کار یک قاتل، با عمل این جراح، آن را تائید کنیم؟ پس باید فارغ از شباهت ابتدایی به عمق مساله بنگریم و با معیارهای ثابت حق و حقیقت به آن نگاه بیفکنیم. رواج بی عفتی و بی حیایی در جامعه عملی زشت با مفاسد بزرگ است. اگر این مطلب را بپذیریم، همانگونه که در کشور ما بی حجابی عملی زشت است، در کشورهای غربی نیز بی حجابی عملی زشت است.
2- ما در صدد این نیستیم که با توجه به حقیقت مساله، عمل غربی ها را محکوم کنیم. و بگوییم چون اصل بی حیایی بد است، نباید متعرض حجاب زنان مسلمان شوند. بلکه با توجه به ادعاها و شعارهای خودشان، عملشان را محکوم می کنیم. آنها که مدعی هستند مهد دموکراسی و آزادی را دارند، و سینه چاک حقوق بشر هستند، چرا حقوق اولیه یک مسلمان و آزادی مذهبی او را از بین می برند.
3- قانون کشور ما با رای اکثریت مردم اعتبار یافته است و به دلیل دین همین مردم، بی حجابی در آن نفی شده است. و آنچه در غرب طبق نظر اکثریت تعیین شده است، آزادی است. و حجاب هیچ خط قرمزی را در نوردیده که آن را نفی کنند.
4- بی حجابی می تواند سبب آسیب اجتماعی در جامعه شود، همان گونه که امروزه این مساله در غرب به خوبی آزمایش شده و ثمرات بی حیایی بر هیچ چشم بازی پنهان نیست. اما حجاب اسلامی، ضرری برای عموم مردم در غرب ندارد. بلکه تنها منافع مستکبران را به خطر انداخته و حقیقت استکباری آنها را از پس شعارهای آزادی خواهی شان، هویدا کرده است.
- [سایر] چرا غرب از حجاب می ترسد؟
- [آیت الله سیستانی] چرا حجاب زن غیر مسلمان در یک کشور اسلامی واجب است ولی کشف حجاب زن مسلمان در یک کشور غیر اسلامی ممنوع می باشد؟
- [سایر] آیا خلاف قانون کشور عمل کردن مشکل شرعی دارد؟ (مثلاً خرید کردن در مترو که فروش در آنجا از لحاظ قانونی ممنوع است). آیا این بیع باطل است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در سایت شما مقاله ای تحت عنوان جذاب (حجاب اجباری) قرار داده شده. در این مقاله آمده است که افراد عاقل بر مخالفت با قانون پافشاری نمی کنند. در کشور فرانسه و برخی کشورهای اروپایی قانونی مبنی بر ممنوعیت حجاب برای محصلان وجود دارد. آیا دین ما در اینجا هم پیروی از مقررات را توصیه می کند؟ سوال اینجاست آیا در جامعه ای که قانونی در رابطه با پوشش و حجاب وجود ندارد، نظر شما به عنوان (مسئول پاسخگویی از طرف دین) درباره ی اجباری بودن حجاب برای مسلمانان چیست؟موافقید یا مخالف؟ سوال روشن، صریح و صحیح است!
- [آیت الله سیستانی] آیا خریدن یا کپی سی دی های مذهبی که روی آن نوشته شده هر گونه تکثیر شرعا حرام و پیگرد قانونی دارد اشکال دارد یا نه ؟
- [آیت الله سیستانی] آیا خریدن یا کپی سی دی های مذهبی که روی آن نوشته شده هر گونه تکثیر شرعا حرام و پیگرد قانونی دارد اشکال دارد یا نه ؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا زنان مسلمان میتوانند با استفاده از کلاه گیس در مجامع عمومی حاضر شوند؟ این مطلب در امکنهای که رعایت حجاب اسلامی ممنوع است مانند برخی از مدارس فرانسه چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا خودکشی در هر شرایطی از نظر اسلام ممنوع و نهی شده و هیچ گونه استثنایی در این مورد ندارد؟ در سایر ادیان به خصوص مسیحیت، خودکشی چه حکمی دارد؟
- [سایر] شبهه: بعضی در کارآمدی چادر این گونه شبهه کردهاند که «این نوع حجاب دستوپاگیر است.»[1] آیا ادعای مذکور صحیح است؟
- [سایر] مدتی عقد بسته ایم . دوست دارم خانمم در نحوه پوشش و لباس آن گونه باشد که من دوست دارم. آیا چنین حقی را دارم ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] حواله دهنده و طلبکار و کسی که سر او حواله داده شده هر سه باید بالغ و عاقل باشند و کسی آنها را مجبور نکرده باشد، و سفیه و ممنوع از تصرف در اموالشان نباشند، ولی حواله دادن شخص ممنوع التصرف سر کسی که به او بدهکار نیست اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] لازم نیست پسر بزرگتر وارث میّت باشد، بنابراین حتی اگر از ارث به یکی از اسباب منع مانند قتل یا کفر، ممنوع باشد، قضا واجب است.
- [آیت الله مظاهری] بدهکار و طلبکار و کسی که سر او حواله شده باید رشید باشند و کسی آنها را مجبور نکرده باشد و ممنوع از تصرّف در اموالشان هم نباشند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در صورتی که زنی مقید به حفظ حجاب شرعی است نگاه کردن به عکس بدون حجاب او اشکال دارد، مگر این که او را نشناسد و مفسده دیگری از نگاه کردن حاصل نشود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن شغلی داشته باشد و بخواهد کاری انجام دهد که در مقابل نامحرم مراعات حجاب برای او ممکن نباشد، باید آن را ترک کند و شغلی را انتخاب کند که بتواند حجاب شرعی را رعایت نماید.
- [آیت الله سبحانی] کسی که وصیت می کند باید عاقل و بالغ باشد و از روی اختیار وصیت کند و نیز سفیه و یا از طرف حاکم شرع در تصرف در اموال ممنوع نباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] دو نفری که چیزی را به یکدیگر صلح می کنند باید بالغ و عاقل باشند، و کسی آنها را مجبور نکرده باشد و قصد صلح داشته باشند و به جهت سفاهت و یا افلاس ممنوع از تصرف در اموالشان نباشند.
- [آیت الله مظاهری] در قرض باید مقدار و مدّت و جنس روشن باشد و نیز قرض دهنده و گیرنده هر دو باید رشید باشند و ممنوع از تصرّف در اموال خود نباشند و این کار رااز روی اراده و قصد انجام دهند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که ورشکست شده یعنی بدهکاری او بیش از سرمایه موجود اوست و طلبکاران از حاکم شرع خواسته اند که او را از تصرف در اموالش ممنوع کند بعد از حکم حاکم حق تصرف در اموال خود ندارد.
- [آیت الله سیستانی] کسی که مالش را با دیگری صلح میکند ، باید بالغ و عاقل و قصد صلح داشته و کسی او را مجبور نکرده باشد ، و باید سفیه و ممنوع از تصرف در آن مال بواسطه ورشکستگی هم نباشد .