مدتی است که دچار یک علاقهمندی نسبت به یک خانم که شرایطش تقریبا با من یکی است پیدا کردهام، حداقل ظاهرش اینگونه نشان میدهد. جریان را با خانوادهام در میان گذاشتم و با رضایتشان رفتم و به ایشان که کاملا مذهبی و با شخصیت هم بودن پیشنهاد کردم تا با خانواده و در چهارچوب کاملا اسلامی بیشتر با آنها آشنا شوم. ایشان گفتند قصد ازدواج ندارند، من هم کمی اصرار کردم تا مقداری بیشتر فکر کنند ولی ایشان نظرشان تغییر نکرد. الان من هنوز رو حرفم هستم ولی اصلا نمیتوانم سر کلاسهایی که با ایشان دارم بروم. و واقعا نمیدانم چیکار کنم. فکرش هم بدجوری در درسم تاثیر داشته اگر میشود راهنماییم کنید. با سلام و تشکر خدمت شما عرض کنم ازدواج یکی از مهمترین اتفاقات زندگی بشری است پس برای این اتفاق مهم درکنار تحقیقات مهم خانوادگی، شخصیتی و فرهنگی وجود احساس و آمادگی برای دوطرف به منظور تشکیل زندگی مشترک بسیار مهم است. اگر فردی به دلیل اجبار و اصرار طرف مقابل بدون انگیزه کافی درونی و میل و علاقه مندی وارد زندگی شود نه تنها اسباب افسردگی، اضطراب و نارضایت از زندگی برای خود تأمین می کند؛ بلکه زندگی را برای طرف مقابل هم تلخ می کند. کم نیستند افرادی که با بالاترین سطح محبت و عشق و برآورده کردن نیازها از طرف مقابل مواجه می شوند ولی به دلیل ازدواج اجباری توانایی پاسخ و واکنش متقابل مثبت نسبت به طرف مقابل را ندارند. نکته دیگر وابستگی شما است که از نظر شخصیتی برای شما مشکل آفرین بوده است. بهتر بود شما قبل از اینکه به خودتان اجازه بدهید که به صورت نامحدود به ایشان فکر کنید و سرمایه گذاری روانی کنید با یک خود کنترلی تا زمانی که مراحل انتخاب را طی نکرده اید و سر سفره عقد نمی نشستید، حدی را برای احساس وهیجانات خودتان قایل می شدید. از طرفی آشنایی، علاقه مندی و عشق آتشین با هم متفاوت است و بهتر بود شما در مرحله آشنایی (تا زمان اطمینان ) خودتان را نگه می داشتید. نکته دیگر اینکه تفاوت شخصیت های مهر طلب و شخصیت های مستقل این است که شخصیت های مهر طلب نیاز به توجه و تأیید دیگران علی رغم میل باطنی آنها دارند اما افرادی که شخصیت مستقل دارند و وابستگی ندارند از توجه دیگران لذت می برند اما از بی توجهی دیگران به هیچ وجه بهم نمی ریزند. پس با یک درونگری سعی کنید از مرحله عشق های آتشین به تدریج عقب نشینی کرده و سعی کنید با تنظیم ساعت ورود و خروج و مدیریت فکر و ذهن حداقل تا یک ماه از مواجه شدن با ایشان درمحیط خودداری کنید و با یک اعتماد به نفس و اقدام جانانه خودتان را از بند اینگونه وابستگی های زود رس نجات دهید موفق باشید.
مدتی است که دچار یک علاقهمندی نسبت به یک خانم که شرایطش تقریبا با من یکی است پیدا کردهام، حداقل ظاهرش اینگونه نشان میدهد. جریان را با خانوادهام در میان گذاشتم و با رضایتشان رفتم و به ایشان که کاملا مذهبی و با شخصیت هم بودن پیشنهاد کردم تا با خانواده و در چهارچوب کاملا اسلامی بیشتر با آنها آشنا شوم. ایشان گفتند قصد ازدواج ندارند، من هم کمی اصرار کردم تا مقداری بیشتر فکر کنند ولی ایشان نظرشان تغییر نکرد. الان من هنوز رو حرفم هستم ولی اصلا نمیتوانم سر کلاسهایی که با ایشان دارم بروم. و واقعا نمیدانم چیکار کنم. فکرش هم بدجوری در درسم تاثیر داشته اگر میشود راهنماییم کنید.
با سلام و تشکر
خدمت شما عرض کنم ازدواج یکی از مهمترین اتفاقات زندگی بشری است پس برای این اتفاق مهم درکنار تحقیقات مهم خانوادگی، شخصیتی و فرهنگی وجود احساس و آمادگی برای دوطرف به منظور تشکیل زندگی مشترک بسیار مهم است. اگر فردی به دلیل اجبار و اصرار طرف مقابل بدون انگیزه کافی درونی و میل و علاقه مندی وارد زندگی شود نه تنها اسباب افسردگی، اضطراب و نارضایت از زندگی برای خود تأمین می کند؛ بلکه زندگی را برای طرف مقابل هم تلخ می کند. کم نیستند افرادی که با بالاترین سطح محبت و عشق و برآورده کردن نیازها از طرف مقابل مواجه می شوند ولی به دلیل ازدواج اجباری توانایی پاسخ و واکنش متقابل مثبت نسبت به طرف مقابل را ندارند.
نکته دیگر وابستگی شما است که از نظر شخصیتی برای شما مشکل آفرین بوده است. بهتر بود شما قبل از اینکه به خودتان اجازه بدهید که به صورت نامحدود به ایشان فکر کنید و سرمایه گذاری روانی کنید با یک خود کنترلی تا زمانی که مراحل انتخاب را طی نکرده اید و سر سفره عقد نمی نشستید، حدی را برای احساس وهیجانات خودتان قایل می شدید. از طرفی آشنایی، علاقه مندی و عشق آتشین با هم متفاوت است و بهتر بود شما در مرحله آشنایی (تا زمان اطمینان ) خودتان را نگه می داشتید.
نکته دیگر اینکه تفاوت شخصیت های مهر طلب و شخصیت های مستقل این است که شخصیت های مهر طلب نیاز به توجه و تأیید دیگران علی رغم میل باطنی آنها دارند اما افرادی که شخصیت مستقل دارند و وابستگی ندارند از توجه دیگران لذت می برند اما از بی توجهی دیگران به هیچ وجه بهم نمی ریزند.
پس با یک درونگری سعی کنید از مرحله عشق های آتشین به تدریج عقب نشینی کرده و سعی کنید با تنظیم ساعت ورود و خروج و مدیریت فکر و ذهن حداقل تا یک ماه از مواجه شدن با ایشان درمحیط خودداری کنید و با یک اعتماد به نفس و اقدام جانانه خودتان را از بند اینگونه وابستگی های زود رس نجات دهید موفق باشید.
- [سایر] راهکار مقابله با عشق یک طرفه چیست؟
- [سایر] برای فراموش کردن عشق های یک طرفه چه راهکاری وجود دارد؟
- [سایر] عشق انسانی چیست؟تفاوت عشق دروغین با واقعی در چیه؟چگونه انسان بفهمد که عاشق واقعی شده؟آیا آدمی اجازه عشق دارد؟عشق حتما باید به ازدواج ختم بشه؟
- [سایر] عشق به ازدواج در اسلام جایز است یا خیر؟
- [سایر] برای ازدواج موفق عشق بهتر است، یا منطق؟
- [سایر] بعد از ازدواج، چطور عشق قدیمیم را فراموش کنم؟
- [سایر] جایگاه عشق در ازدواج کجاست و آیا باید اول عاشق بشوییم و بعد ازدواج کنیم؟
- [سایر] جایگاه عشق در ازدواج کجاست و آیا باید اول عاشق بشوییم و بعد ازدواج کنیم؟
- [سایر] آیا بهتر نیست طلاق نیز مانند ازدواج با توافق طرفین صورت گیرد، نه به طور یک طرفه تا مورد سوء استفاده مردها قرار نگیرد؟
- [سایر] آیا نان خالی و عشق میتواند آرمانی باشد ؟ بعضی ، عشق های قبل از ازدواج و روابط پنهانی دارند. شما در این مورد صحبت کنید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج از مستحبات است و اگر کسی بترسد که با ترک ازدواج در حرام بیفتد ازدواج بر او واجب است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] به واسطه عقد ازدواج زن و مرد به هم حلال می شوند و آن بر دو قسم است: ازدواج دائم که همیشگی است و زنی را که به این عقد در می آید (دائمه) گویند و ازدواج موقت که برای مدت معینی عقد زناشوئی می بندند، خواه این مدت کوتاه باشد یا طولانی و آن را (متعه) و (صیغه) نیز می نامند.
- [آیت الله بهجت] زن مسلمان، نمیتواند با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید و مرد مسلمان هم نمیتواند با زنان کافری که اهل کتاب نیستند، ازدواج کند، ولی با زنانی که یهودی و یا نصرانی باشند، موقتاً بهصورت صیغه میتواند ازدواج نماید.
- [آیت الله مظاهری] معاشقه زن و مرد نامحرم با یکدیگر از گناهان بزرگ در اسلام است؛ مخصوصاً اگر برای یکدیگر نامهنگاری و یا شعر و شاعری هم بنمایند، و باید با فراموش کردن عشق شیطانی خود، این مرض خانمانسوز و بر باد دهنده دنیا و آخرت را معالجه کنند، و این معالجه گرچه مشکل است، ولی به مرور زمان و با صبر و حوصله ممکن است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مخارج ازدواج پسر بر پدر واجب باشد، پدر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بدهد و همچنین اگر مخارج ازدواج پدر بر پسر واجب باشد، پسر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بپردازد و در غیر این صورت پرداخت مخارج ازدواج از زکات جایز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر با مادر یا خواهر یا دختر کسی ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن کس لواط کند؛ آنها بر او حرام نمی شوند مگر اینکه آن ازدواج به طلاق یا مانند آن در زمان لواط به هم بخورد و لواط کننده بخواهد دوباره با آنها ازدواج کند و در این صورت احتیاط واجب آن است که با آنها ازدواج ننماید.
- [آیت الله خوئی] اگر با مادر یا خواهرپسری ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن پسر لواط کند، آنها بر او حرام نمیشوند مگر آن ازدواج به طلاق یا مانند آن به هم بخورد و لواطکننده بخواهد دوباره با آنها ازدواج کند در اینصورت احتیاط واجب آن است که با آنها ازدواج ننماید.
- [آیت الله بهجت] اگر پدر و جد پدری غایب باشند، بهطوریکه نشود از آنان اذن گرفت و ازدواج برای دختر لازم باشد، یا در ازدواج نکردن ضرر یا حرج (یعنی مشقّت شدیدی) باشد، و همچنین اگر پدر یا جد پدری از ازدواج او با کسی که همکفو اوست، با وجود تمام مقدمات و شرایط، ممانعت کنند، و او نیز تمایل به ازدواج دارد و ازدواج هم به مصلحت او باشد، با اجتماع تمام شرایط میتواند ازدواج نماید.
- [آیت الله بهجت] بنابر اظهر، ترجمه صیغه عقد به فارسی یا زبان دیگر با وجود قدرت بر عربی کافی است، و احتیاط مستحب عربی بودن صیغه است، و برای کسی که آشنا به معنای عربی صیغه نیست و فقط میداند که صیغه عقد، به این لفظ جاری میشود، احتیاط مستحب این است که هم صیغه عربی و هم ترجمهاش را بخواند، و اکتفا کردن او به عربی خالی از تأمل نیست، و اگر نمیتوانند صیغه عربی را بخوانند و یا وکیل بگیرند، قطعاً ترجمه کافی است.