من حدود 5سال پیش به عمره مشرف شدم در حالیکه از لحاظ مذهبی در رتبه خوبی نسبت به همسن های خودم بودم، مثلا مسلط تر به احکام بودم. ولی بلافاصله بعد از اعمال به شک و تردید نسبت به اعمالم دچار شدم با اینکه به صحت اعمال خود هیچ تردیدی ندارم و میدانم اعمال را در زمان خود صحیح انجام داده ام ولی در این 5 سال مدام به ذهنم خطور میکند که نکند صحیح انجام نداده باشم یا طوافم صحیح نبوده است. یا نمازی که خواندهام! اکنون بعد از 5 سال میخواهم این افکار را از بین ببرم. باعرض سلام و تشکر همانطور که خودتان متوجه شده اید، ذهن شما دچار یک نوع وسواس فکری است که ریشه در اضطراب و نگرانی های گذشته دارد. همانطور که وضو گرفتن فردی که داری زخم و جراحت در بدن دارد با فردی که عادی است متفاوت است تکلیف شما هم از نظر شرعی به دلیل زخم پنهانی به نام وسواس از افراد عادی متفاوت است بنابراین راهکار های زیر را انجام دهید: 1- سعی کنید با ورزش و تحرکات بدنی اضطراب و تنش را از بدن خود دور کنید. 2- جلوی افکارتان را نگیرید و مقاومت نکنید و سعی کنید با افکارتان کنار بیایید و بگویید که همه چیز به صورت عادی پیش میرود و هیچ چیز غیر عادی نیست. 3- هنگام هجوم افکار وسواس گونه و نگران کننده سعی کنید با تغییر مکانی و یا تمرکز یابی و توجه گردانی از موضوع وسواس گونه به موضوع دیگر از ماندن و احساس درماندگی واجبار جلوگیری کنید. همچنین با قطع ناگهانی افکار و فرمان بس کن به افکار می توانید از شر این افکار خلاص شوید. شمارش معکوس هنگام هجوم این افکار مثلا از 54687 سه تا سه تا شمردن یکی از تکنیک های مدیریت فکر است که در بعضی موارد کاریی بالایی دارد. 4- خود را دست و بسته فرض نکنید و به این افکار اهمیت ندهید و سعی کنید عمدا این افکار را به ذهن بیاورید و به آنها بخندید. 5- انتظار نداشته باشید که به سرعت وضعیتتان عادی شود چون ممکن است با انجام دقیق این تکنیک ها ماه ها طول بکشد تا وضعیت افکار شما عادی شود. موفق باشید.
من حدود 5سال پیش به عمره مشرف شدم در حالیکه از لحاظ مذهبی در رتبه خوبی نسبت به همسن های خودم بودم، مثلا مسلط تر به احکام بودم. ولی بلافاصله بعد از اعمال به شک و تردید نسبت به اعمالم دچار شدم با اینکه به صحت اعمال خود هیچ تردیدی ندارم و میدانم اعمال را در زمان خود صحیح انجام داده ام ولی در این 5 سال مدام به ذهنم خطور میکند که نکند صحیح انجام نداده باشم یا طوافم صحیح نبوده است. یا نمازی که خواندهام! اکنون بعد از 5 سال میخواهم این افکار را از بین ببرم.
باعرض سلام و تشکر
همانطور که خودتان متوجه شده اید، ذهن شما دچار یک نوع وسواس فکری است که ریشه در اضطراب و نگرانی های گذشته دارد. همانطور که وضو گرفتن فردی که داری زخم و جراحت در بدن دارد با فردی که عادی است متفاوت است تکلیف شما هم از نظر شرعی به دلیل زخم پنهانی به نام وسواس از افراد عادی متفاوت است بنابراین راهکار های زیر را انجام دهید:
1- سعی کنید با ورزش و تحرکات بدنی اضطراب و تنش را از بدن خود دور کنید.
2- جلوی افکارتان را نگیرید و مقاومت نکنید و سعی کنید با افکارتان کنار بیایید و بگویید که همه چیز به صورت عادی پیش میرود و هیچ چیز غیر عادی نیست.
3- هنگام هجوم افکار وسواس گونه و نگران کننده سعی کنید با تغییر مکانی و یا تمرکز یابی و توجه گردانی از موضوع وسواس گونه به موضوع دیگر از ماندن و احساس درماندگی واجبار جلوگیری کنید. همچنین با قطع ناگهانی افکار و فرمان بس کن به افکار می توانید از شر این افکار خلاص شوید. شمارش معکوس هنگام هجوم این افکار مثلا از 54687 سه تا سه تا شمردن یکی از تکنیک های مدیریت فکر است که در بعضی موارد کاریی بالایی دارد.
4- خود را دست و بسته فرض نکنید و به این افکار اهمیت ندهید و سعی کنید عمدا این افکار را به ذهن بیاورید و به آنها بخندید.
5- انتظار نداشته باشید که به سرعت وضعیتتان عادی شود چون ممکن است با انجام دقیق این تکنیک ها ماه ها طول بکشد تا وضعیت افکار شما عادی شود.
موفق باشید.
- [سایر] وسواس فکری چگونه پدید می آید؟
- [سایر] به خواستگاری دختری رفتهام که میگوید وسواس فکری دارد. وسواس فکری چیست و تا چه حد در زندگی زناشویی مشکلساز است؟
- [سایر] لطفا درباره وسواس فکری و درمانش برایم توضیح دهید.
- [سایر] چگونه وسواس های فکری خود را درمان نمایم؟
- [سایر] شخصی که به وسواس فکری مبتلا شده چه اقداماتی باید انجام دهد؟
- [سایر] با سلام چند وقتیست که احساس میکنم وسواس فکری دارم و همینطور افکار مزاحم . درمانش چیست ؟
- [سایر] چگونه متوجه شویم که وسواس فکری داریم و درمان آن چیست؟
- [سایر] مصادیق، عوامل و مضرات وسواس فکری چیست و راهکارهای درمان آن کدامند؟
- [سایر] سلام من وسواس فکری وجسمی دارم وبیشتر فکری کمکم کنیداحساس میکنم اگر این کار را تکرار نکنم یه اتفاقی می افتد ممنون
- [سایر] مطالب شما تحت عنوان وسواس را خواندم . مدت هاست که هر چند وقت یکبار وسواس فکری درقالب های جدیدی به سراغم میاد که به قول دکتر حبشی اینها نتیجه و آثار اضطراب در من هستن . با اینکه می دونم وسواس فکری دارم ولی چون بعضی هاشون ریشه اعتقادی دارن نمی تونم کنار بزارم .
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که در نماز وسواس دارد و وسواس او اسباب اشکال نماز می شود، چنانچه بداند در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت می شود باید نماز را به جماعت بخواند.
- [آیت الله مظاهری] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت میشود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز جماعت بخواند ، از وسواس راحت می شود ، باید نماز را با جماعت بخواند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که در نماز وسواس دارد، و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند، از وسواس راحت می شود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [امام خمینی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت می شود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت میشود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت می شود باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله بروجردی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت میشود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که در نماز وسواس دارد وفقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند، از وسواس راحتمیشود، باید نماز را با جماعت بخواند در صورتی که وسواسی او بحدّی است که مبطل نماز باشد.
- [آیت الله سیستانی] کسی که در نماز بحدّی وسواس دارد که موجب بطلان نمازش میشود ، و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند ، از وسواس راحت میشود ، باید نماز را با جماعت بخواند .