تعارف و یا به قول معروف رودرواسی با دیگران یکی از مشکلاتی است که معمولا ریشه در یادگیری های اولیه و الگوهای ارتباطی دوران کودکی و نحوه فرزند پروری دارد. والدینی که اجازه ابراز هیجان و احساس کودکانشان را نمی دهند یا اجازه تصمیم گیری براساس میل شخصی در فرزندان را نوعی سرپیچی تفسیر می کنند، کودکانی را تربیت می کنند که از نظر تعامل اجتماعی ضعیف بوده و توانایی نه گفتن را ندارند و در بعضی مواقع از خواست خود می گذرند و عل رغم میل قلبی خواسته دیگران را پاسخ می دهند. افرادی کمرو و خجالتی معمولا توان نه گفتن را ندارند و همیشه از اینکه طرف مقابلشان را راضی نگه دارند خود را به دردسر می اندازند و درصورت تعلل و یا حل نشدن مشکل طرف مقابل دچار افکار منفی و احساس گنه کار می شوند و خود را گنه کار می دانند. این افراد نه تنها خود به دلیل عدم صراحت کلامی احساس فشار و استرس دارند بلکه دیگران به گمان اینکه این فرد می تواند مشکلشان را حل کند ولی نمی خواهد نگرش منفی نسبت به او پیدا می کنند. راهکارها مجموعه راهکارهای زیر خلاصه از مهارت های جرأت ورزی و ابراز وجود است که می توانید با این موضوعات کلی مطالبی را در کتاب ها و سایت های مختلف پیداکنید: 1- احترام به خود و پرهیز از سرزنش به خاطر مشکل به وجود آمده؛ 2- دیدن نقاط مثبت و توانایی های دیگر خود در زندگی؛ 3- تصویر سازی ذهنی از یک موقعیتی بیرونی که دچار استرس می شوید و تمرین جملاتی ببخشید من نمی تونم ، میشه کمکم کنید؟ من الان وقتم پره ، ببخشید من الان وقت ندارم و... شما می توانید با توجه به ایفای نقش طرف مقابل با خود تمرین کنید مثلاً ابتدا خودتان را به جای فردی قرار بدهید که با او تعارف و رودرواسی دارید و هرچه می خواهید بگویید و بعد با جرأت جواب بدهید. اینکار باعث می شود که انرژی و انگیزه شما برای مقابله با واقعیت ها بیشتر شود؛ 4- هنگامی که می خواهید حرف های جرأت مندانه را تجربه کنید با افکار منفی تان(ترک کردن دوست تان، ضایع شدن، ناراحت شدن طرف مقابل...) را با افکار مثبت جابجا کنید و با شل کردن عضلات و کشیدن نفس عمیق صحبتتان را شروع کنید؛ 5- هیچ گاه پیش بینی منفی نسبت به آینده روابط اجتماعی نکنید؛ 6- شما با صراحت کلامی به طرف مقابلتان کمک می کنید و ایشان را به درد سرنمی اندازید؛ 7- با صراحت کلام و رک گویی افراد روابطشان را بهتر و واقعی تنظیم میکنند؛ 8- برای مطالعه بیشتر به کتاب روانشناسی ابراز وجود (ابراز وجود کنید و حق خود را بستانید ) ترجمه مهدی قراجه داغی انتشارات علمی رجوع کنید.
تعارف و یا به قول معروف رودرواسی با دیگران یکی از مشکلاتی است که معمولا ریشه در یادگیری های اولیه و الگوهای ارتباطی دوران کودکی و نحوه فرزند پروری دارد. والدینی که اجازه ابراز هیجان و احساس کودکانشان را نمی دهند یا اجازه تصمیم گیری براساس میل شخصی در فرزندان را نوعی سرپیچی تفسیر می کنند، کودکانی را تربیت می کنند که از نظر تعامل اجتماعی ضعیف بوده و توانایی نه گفتن را ندارند و در بعضی مواقع از خواست خود می گذرند و عل رغم میل قلبی خواسته دیگران را پاسخ می دهند. افرادی کمرو و خجالتی معمولا توان نه گفتن را ندارند و همیشه از اینکه طرف مقابلشان را راضی نگه دارند خود را به دردسر می اندازند و درصورت تعلل و یا حل نشدن مشکل طرف مقابل دچار افکار منفی و احساس گنه کار می شوند و خود را گنه کار می دانند. این افراد نه تنها خود به دلیل عدم صراحت کلامی احساس فشار و استرس دارند بلکه دیگران به گمان اینکه این فرد می تواند مشکلشان را حل کند ولی نمی خواهد نگرش منفی نسبت به او پیدا می کنند.
راهکارها
مجموعه راهکارهای زیر خلاصه از مهارت های جرأت ورزی و ابراز وجود است که می توانید با این موضوعات کلی مطالبی را در کتاب ها و سایت های مختلف پیداکنید:
1- احترام به خود و پرهیز از سرزنش به خاطر مشکل به وجود آمده؛
2- دیدن نقاط مثبت و توانایی های دیگر خود در زندگی؛
3- تصویر سازی ذهنی از یک موقعیتی بیرونی که دچار استرس می شوید و تمرین جملاتی ببخشید من نمی تونم ، میشه کمکم کنید؟ من الان وقتم پره ، ببخشید من الان وقت ندارم و... شما می توانید با توجه به ایفای نقش طرف مقابل با خود تمرین کنید مثلاً ابتدا خودتان را به جای فردی قرار بدهید که با او تعارف و رودرواسی دارید و هرچه می خواهید بگویید و بعد با جرأت جواب بدهید. اینکار باعث می شود که انرژی و انگیزه شما برای مقابله با واقعیت ها بیشتر شود؛
4- هنگامی که می خواهید حرف های جرأت مندانه را تجربه کنید با افکار منفی تان(ترک کردن دوست تان، ضایع شدن، ناراحت شدن طرف مقابل...) را با افکار مثبت جابجا کنید و با شل کردن عضلات و کشیدن نفس عمیق صحبتتان را شروع کنید؛
5- هیچ گاه پیش بینی منفی نسبت به آینده روابط اجتماعی نکنید؛
6- شما با صراحت کلامی به طرف مقابلتان کمک می کنید و ایشان را به درد سرنمی اندازید؛
7- با صراحت کلام و رک گویی افراد روابطشان را بهتر و واقعی تنظیم میکنند؛
8- برای مطالعه بیشتر به کتاب روانشناسی ابراز وجود (ابراز وجود کنید و حق خود را بستانید ) ترجمه مهدی قراجه داغی انتشارات علمی رجوع کنید.
- [سایر] راهکارهای غلبه بر احساسات و تعارفی بودن چیست؟
- [سایر] راهکارهای ایجاد وحدت چیست؟
- [سایر] راهکارهای بهبود رابطه جنسی با همسر کدامند؟
- [سایر] راهکارهای افزایش انگیزه و موفقیت تحصیلی چیست؟
- [سایر] راهکارهای مقابله با مردسالاری چیست؟
- [سایر] راهکارهای اجتماعی شدن را بفرمایید؟
- [سایر] چرا راهکارهای اسلامی در مورد امید ملموس نیست ؟
- [سایر] راهکارهای برطرف کردن شهوت و زیاد کردن تقوا چیست؟
- [سایر] راهکارهای خلاص شدن از عشق های بی هدف، چیست؟
- [سایر] راهکارهای ترک خیانت پس از ازدواج چیست؟
- [آیت الله بروجردی] اگر شک کند که آبیاری با آب باران و آب دلو به یک اندازه بوده یا آب باران غلبه داشته، میتواند از نصف آن ده یک و از نصف دیگر آن بیست یک بدهد و نیز اگر شک کند که هر دو به یک اندازه بوده، یا آبیاری با دلو غلبه داشته، میتواند زکات تمام آن را بیست یک بدهد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر گندم و جو و خرما و انگور ، هم از آب باران مشروب شود و هم از آب دلو و مانند آن استفاده کند ، چنانچه طوری باشد که بگویند آبیاریبا دلو و مانند آن غلبه داشته ، زکوه آن بیست یک است و اگر بگویند آبیاری با آب نهر و باران غلبه داشته ، زکوه آن ده یک است ؛ بلکه اگر نگویند آب باران و نهر غلبه داشته ولی آبیاری با آب باران و نهر بیشتر از آب دلو و مانند آب باشد ، بنابر احتیاط واجب زکوه آن ده یک می باشد . و اگر عرفأ بگویند با هر دو آبیاری شده ، زکوه آن سه چهلم است .
- [آیت الله بروجردی] اگر گندم و جو و خرما و انگور، هم از آب باران مشروب شود و هم از آب دلو و مانند آن استفاده کند، چنانچه طوری باشد که بگویند آبیاری با دلو و مانند آن غلبه داشته، زکات آن بیست یک است و اگر بگویند آبیاری با آب نهر و باران غلبه داشته، زکات آن ده یک است، بلکه اگر نگویند آب باران و نهر غلبه داشته ولی آبیاری با آب باران و نهر بیشتر از آب دلو و مانند آن باشد، بنا بر احتیاط واجب زکات آن ده یک میباشد.
- [امام خمینی] اگر گندم و جو و خرما و انگور هم از آب باران مشروب شود و هم از آب دلو و مانند آن استفاده کند، چنانچه طوری باشد که بگویند آبیاری با دلو و مانند آن غلبه داشته زکات آن بیست یک است، و اگر بگویند آبیاری با آب نهر و باران غلبه داشته زکات آن ده یک است بلکه اگر نگویند آب باران و نهر غلبه داشته ولی آبیاری با آب باران و نهر بیشتر از آب دلو و مانند آن باشد بنابر احتیاط زکات آن ده یک می باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر گندم، جو، خرما و انگور، هم از آب باران آبیاری شود و هم از آب دلو و مانند آن استفاده کند، چنانچه به گونهای باشد که بگویند آبیاری با دلو و مانند آن غلبه داشته، زکات آن (یک بیستم) است و اگر بگویند آبیاری با آب نهر و باران غلبه داشته، زکات آن (یک دهم) است؛ بلکه اگر نگویند آب باران و نهر غلبه داشته ولی آبیاری با آب باران و نهر بیشتر از آب دلو و مانند آن باشد، بنابر احتیاط مستحب زکات آن (یک دهم) است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر شک کند که آبیاری با آب باران و آب دلو به یک اندازه بوده یا آب باران غلبه داشته، میتواند از نصف آن ده یک، و از نصف دیگر آن، بیست یک بدهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] : در بین اعضاء وضو تنها جای مسح باید خشک باشد و خشک بودن بقیّه اعضاء لازم نیست. ولی اگر جای مسح نیز مختصری رطوبت داشته باشد بطوری که آب دست هنگام مسح بر آن غلبه کند اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر شک کند که آبیاری با آب باران و آب دلو به یک اندازه بوده یا آب باران غلبه داشته، می تواند از نصف آن ده یک و از نصف دیگر آن بیست یک بدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر شک کند که آبیاری با آب باران وآب دلو به یک اندازه بوده یا آب باران غلبه داشته، میتواند از نصف آن ده یک و از نصف دیگر آن بیست یک بدهد اگرچه احتیاط مستحبّ ده یک دادن است و نیز اگر شک کند که هر دو به یک اندازه بوده، یا آبیاری با دلو غلبه داشته، میتواند زکاْ تمام آن را بیست یک بدهد اگرچه احتیاط مستحبّ آن است که از نصف آن ده یک و از نصف دیگر آن بیست یک بدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] جنسی را که در بعضی از شهرها با وزن، یا پیمانه میفروشند و در بعضی از شهرها با شماره معامله میکنند، با آن جنس در هر یکی از آن دو شهر حکم معاملهای که با او میشود دارد، در صورتی که هیچکدام بر دیگری غالب نباشد، در صورت غلبه حکم آن مقدّم است.