آیا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)زن و فرزند دارد؟ در زمینه همسر و فرزند داشتن امام زمان (ع) به دو دسته از روایات بر می خوریم بر اساس این دو دسته از روایات گروهی معتقدند که امام زمان (ع) همسر و فرزندانی در دوره غیبت دارند و بر طبق بخش دیگری از روایات عده ای معتقد شده اند امام زمان (ع) زن و فزند داشتن شان یقینی نیست. آن کسانی که می گویند امام زمان(ع) زن و فرزند دارند به سه دلیل تمسک جسته اند: ?- قواعد کلی: یعنی بر طبق احکام اسلام یکی از سنت های مهم پیامبر اکرم (ص) ازدواج است که امام زمان (ع) به رعایت سنت های پیامبر (ص) از همه مردم اولی است. ?- روایات : به عنوان مثال سید بن طاووس در جمال الاسبوع می فرماید: روایتی با سندهای متصل یافتم که حضرت ولی عصر (ع) را اولاد بسیاری است در شهرهای کرانه دریا که آن ها هر کدام والی و حاکم اند ... ?- دعاها: در برخی از دعاها اشاره ای به اهل بیت امام زمان (ع) به میان آمده است مثل یا مولای یا صاحب الزمان صلوات الله و علی آل بیتک ... علی اهل بیتک ... روی هم رفته این موارد به زن فرزند داشتن امام زمان (ع) دلالت دارند. مرحوم کفعمی در کتاب مصباح نقل کرده است که بر طبق روایتی همسر آن حضرت از نسل عبد العزی پسر عبدالمطلب می باشد ... (لازم به تذکر است که به روایات مذکور از جهات مختلف ایرادهایی وارد کرده اند که در این باره به کتاب یکصد پرسش و پاسخ پیرامون امام زمان (ع) صفحه ??? و ??? و ??? مراجعه کنید.) در مقابل دلایلی هم اقامه شده است که آن حضرت حداقل هم اکنون فرزندی ندارد از جمله آن ها روایتی است که مسعودی از علی بن ابی حمزه ابن السراج و ابن سعید مکاری نقل می کند که آن دو می گویند به خدمت امام رضا (ع) رسیدیم. علی بن ابی حمزه عرض کرد(از پدرانت روایت کرده ایم که امام از دنیا نمی رود تا فرزندش را ببیند.) حضرت فرمودند: (آیا در این حدیث روایت کرده اید الاالقائم) عرض کردند: (بلی)، یا در روایت دیگر دارد: امامی وجود ندارد مگر این که فرزندی دارد جز امامی که حسین (ع) برای او از قبر بیرون می آید او فرزند ندارد و ... به هر حال اگر چه همسر و فرزند داشتن آن حضرت محتمل است، اما در بررسی اخبار و احادیث وارده روایت معتبری که موجب اطمینان باشد به چشم نمی خورد، یا در عین حال نه زن و فرزند داشتن و نه زن و فرزند نداشتن هیچ کدام با احکام اسلام منافاتی ندارد؛ چرا که نکات منفی ترک تاهل به جهت برخورداری امام (ع) از نیروی عصمت متوجه امام(ع) نمی باشد. در مورد خصوصیات خاص و دقیق همسر و تعداد فرزندان مطلبی خاص در روایات به چشم نمی خورد.
آیا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)زن و فرزند دارد؟
در زمینه همسر و فرزند داشتن امام زمان (ع) به دو دسته از روایات بر می خوریم بر اساس این دو دسته از روایات گروهی معتقدند که امام زمان (ع) همسر و فرزندانی در دوره غیبت دارند و بر طبق بخش دیگری از روایات عده ای معتقد شده اند امام زمان (ع) زن و فزند داشتن شان یقینی نیست. آن کسانی که می گویند امام زمان(ع) زن و فرزند دارند به سه دلیل تمسک جسته اند:
?- قواعد کلی: یعنی بر طبق احکام اسلام یکی از سنت های مهم پیامبر اکرم (ص) ازدواج است که امام زمان (ع) به رعایت سنت های پیامبر (ص) از همه مردم اولی است.
?- روایات : به عنوان مثال سید بن طاووس در جمال الاسبوع می فرماید: روایتی با سندهای متصل یافتم که حضرت ولی عصر (ع) را اولاد بسیاری است در شهرهای کرانه دریا که آن ها هر کدام والی و حاکم اند ...
?- دعاها: در برخی از دعاها اشاره ای به اهل بیت امام زمان (ع) به میان آمده است مثل یا مولای یا صاحب الزمان صلوات الله و علی آل بیتک ... علی اهل بیتک ... روی هم رفته این موارد به زن فرزند داشتن امام زمان (ع) دلالت دارند.
مرحوم کفعمی در کتاب مصباح نقل کرده است که بر طبق روایتی همسر آن حضرت از نسل عبد العزی پسر عبدالمطلب می باشد ... (لازم به تذکر است که به روایات مذکور از جهات مختلف ایرادهایی وارد کرده اند که در این باره به کتاب یکصد پرسش و پاسخ پیرامون امام زمان (ع) صفحه ??? و ??? و ??? مراجعه کنید.)
در مقابل دلایلی هم اقامه شده است که آن حضرت حداقل هم اکنون فرزندی ندارد از جمله آن ها روایتی است که مسعودی از علی بن ابی حمزه ابن السراج و ابن سعید مکاری نقل می کند که آن دو می گویند به خدمت امام رضا (ع) رسیدیم. علی بن ابی حمزه عرض کرد(از پدرانت روایت کرده ایم که امام از دنیا نمی رود تا فرزندش را ببیند.) حضرت فرمودند: (آیا در این حدیث روایت کرده اید الاالقائم) عرض کردند: (بلی)، یا در روایت دیگر دارد: امامی وجود ندارد مگر این که فرزندی دارد جز امامی که حسین (ع) برای او از قبر بیرون می آید او فرزند ندارد و ...
به هر حال اگر چه همسر و فرزند داشتن آن حضرت محتمل است، اما در بررسی اخبار و احادیث وارده روایت معتبری که موجب اطمینان باشد به چشم نمی خورد، یا در عین حال نه زن و فرزند داشتن و نه زن و فرزند نداشتن هیچ کدام با احکام اسلام منافاتی ندارد؛ چرا که نکات منفی ترک تاهل به جهت برخورداری امام (ع) از نیروی عصمت متوجه امام(ع) نمی باشد. در مورد خصوصیات خاص و دقیق همسر و تعداد فرزندان مطلبی خاص در روایات به چشم نمی خورد.
- [سایر] امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چه روزی ظهور خواهد کرد ؟
- [سایر] امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) کی ظهور می کنند ؟
- [سایر] حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از چه مکانی ظهور می کنند ؟
- [سایر] اگر امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور کند ، چه حوادثی رخ می دهد ؟
- [سایر] حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)در موقع ظهور چگونه تایید می شوند ؟
- [سایر] چه چیزی موجب تاخیر ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می شود؟
- [سایر] آیا امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ملزم به پیروی از ولی فقیه می باشد؟
- [سایر] چرا مراجع تقلید نائبان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)هستند ؟
- [سایر] آثار و فواید امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در زمان غیبت چیست؟
- [سایر] ویژگی های حکومت واحد جهانی امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)چیست ؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله سبحانی] اگر صیغه عقد دائم را خود زن و مرد بخوانند و اول زن بگوید: (زَوَّجْتُکَ نَفْسِی عَلَی الصَّداقِ المَعْلُوم) (یعنی خود را زن تو نمودم، به مهری که معیّن شده). پس از آن بدون فاصله مرد بگوید: (قَبِلْتُ التَّزْوِیجَ علی الصَّداقِ المعلومِ) (یعنی قبول کردم ازدواج را با همان مهر معلوم) عقد صحیح است و اگر دیگری را وکیل کنند که از طرف آنها صیغه عقد را بخواند چنانچه مثلاً اسم مرد احمد و اسم زن فاطمه باشد و وکیل زن بگوید: (زَوَّجْتُ مُوَکِّلَتِی فاطِمَةَ مُوَکِّلِکَ اَحْمَدَ عَلَی الصَّداقِ المَعْلُومِ). پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید: (قَبِلْتُ التَّزویج لِمُوَکِّلِی اَحْمَدَ عَلَی الصَّداقِ الْمَعْلُومِ) صحیح می باشد. دستور خواندن عقد موقت
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله علوی گرگانی] مردی که دو زن دارد، اگر یکی از آن دو زن، فرزند عموی زن دیگر را شیر دهد، زنی که فرزند عموی او شیر خورده، به شوهر خود حرام نمیشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مردی که دو زن دارد، اگر یکی از آن دو زن، فرزند عموی زن دیگر را شیر دهد، زنی که فرزند عموی او شیر خورده، به شوهر خود حرام نمیشود.
- [امام خمینی] مردی که دو زن دارد اگر یکی از آن دو زن فرزند عموی زن دیگر را شیر دهد زنی که فرزند عموی او شیر خورده به شوهر خود حرام نمیشود.