دستاوردها، پیامدها و تحولات عملیات بیت المقدس؟ بیت المقدس که در بیستم اردیبهشت آغاز شد و پس از دو هفته در روز سوم خرداد 61 منجربه آزادسازی خرمشهر گردید، پیامدها و تحولات بسیار مهمی را به دنبال داشت، اهم پیامدها و تحولات را به این شرح عنوان کرده است: 1- ظهور قدرت دفاعی ایران: پیروزی نظامی ایران در عملیات بیت المقدس پس از ناکامی و شکست در دو مرحله که مرحله اول آن بازدارندگی در برابر تجاوز دشمن و مرحله دوم، جلوگیری از اشغال 15 هزار کیلومتر از خاک ایران بود را می توان به عنوان ظهور قدرت دفاعی ایران مورد توجه قرار داد. ماهیت پیروزی از نظر جغرافیا و میدان درگیری، زمان، روش دستیابی به آن (تاکتیک عملیات)، فرماندهی و کنترل و نیروهای شرکت کننده و همچنین بسیاری از موضوعات دیگر، هر کدام مقوله جداگانه ای است که در صورت بررسی و کالبد شکافی هر یک می تواند رخداد عظیم تاریخی را با شکلی در خور شأن آن جلوه گر سازد؛ به نحوی که شایسته عملیات بزرگی باشد که امام (ره) در ثمره آن فرمود: (خدا خرمشهر را آزاد کرد.) 2- ثبات داخلی، بازدارندگی خارجی: اقدامات مسلحانه منافقین و فرار بنی صدر منجر به ایجاد چالش های امنیتی و ارایه تصویری ناامن و بی ثبات در داخل جمهوری اسلامی ایران گردید و کشور را در مقابل مداخله خارجی آسیب پذیر کرده بود. فتح خرمشهر توانست پایداری سیاسی و تامین ثبات سیاسی در برابر چالش های امنیتی و مداخله خارجی را به ارمغان آورد. البته این امر بیانگر نقش پراهمیت مردم، مدیریت دفاعی- امنیتی و سیاسی کشور و نقش برجسته حضرت امام (ره) که این سه مقوله نیز هر کدام نیازمند پرداخت مستقلی است. 3- ظهور ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای: از پیامدهای فتح خرمشهر تاثیر فوق العاده مهم سیاسی نظامی آن بر روند تحولات سیاسی نظامی منطقه است. این امر که منجر به تغییر برخی از معادلات منطقه ای شد، بیانگر ظهور قدرت جدید ایران به عنوان قدرتی تاثیرگذار بود. این موضوع در صورت موشکافی می تواند ابعاد منطقه ای فتح خرمشهر را بیشتر آشکار سازد. 4- اثبات یک سبک موفق از جلوه ایمان در کشاکش سهمگین ترین میدان: الگوی تفکر و رفتار رزمندگان، شهدا و ایثارگران به عنوان یک فرهنگ ارزشی- حماسی بیانگر نقش بی بدیل، ایمان، روحیه فداکاری و خلاقیت و ابتکار عمل در کسب پیروزی ها به ویژه فتح خرمشهر است که برای همیشه در طول تاریخ می تواند الهام بخش باشد. مجموع این تحولات چهارگانه نشان می دهد که خرمشهر یک حادثه تاریخی و تاریخ ساز است. یک الگوی کامل اندیشه و عمل نظامی و مدیریت کلان دفاعی- امنیتی و استراتژیک در کشور است.ملتی که حماسه مقاومت و آزادسازی خرمشهر را دارد ثابت کرده است که دیگر مجالی برای تجاوز باقی نخواهد گذشت و این ملت با قدرت از امنیت ملی و استقلال خود دفاع خواهد کرد.هویت ملت ایران برآمده از حماسه فتح خرمشهر است که الهام بخش تفکر و رفتار آن ها در صحنه های سیاسی، اجتماعی، نظامی و امنیتی و در برابر مداخله و تجاوز بیگانگان خواهد بود.آن روز بزرگ را ارج نهیم، بر شهدایش درود بفرستیم و از آموزه ها و عبرت های بی شمار آن درس آموزی نماییم و تاریخ این حماسه پرفروغ را برای هر ایرانی و ایران اسلامی همچنان زنده نگهداریم. (دریابان علی شمخانی،حماسه فتح خرمشهر هویت ملت ایران، ویژه نامه سروقامتان روزنامه جوان )
دستاوردها، پیامدها و تحولات عملیات بیت المقدس؟
بیت المقدس که در بیستم اردیبهشت آغاز شد و پس از دو هفته در روز سوم خرداد 61 منجربه آزادسازی خرمشهر گردید، پیامدها و تحولات بسیار مهمی را به دنبال داشت، اهم پیامدها و تحولات را به این شرح عنوان کرده است:
1- ظهور قدرت دفاعی ایران:
پیروزی نظامی ایران در عملیات بیت المقدس پس از ناکامی و شکست در دو مرحله که مرحله اول آن بازدارندگی در برابر تجاوز دشمن و مرحله دوم، جلوگیری از اشغال 15 هزار کیلومتر از خاک ایران بود را می توان به عنوان ظهور قدرت دفاعی ایران مورد توجه قرار داد. ماهیت پیروزی از نظر جغرافیا و میدان درگیری، زمان، روش دستیابی به آن (تاکتیک عملیات)، فرماندهی و کنترل و نیروهای شرکت کننده و همچنین بسیاری از موضوعات دیگر، هر کدام مقوله جداگانه ای است که در صورت بررسی و کالبد شکافی هر یک می تواند رخداد عظیم تاریخی را با شکلی در خور شأن آن جلوه گر سازد؛ به نحوی که شایسته عملیات بزرگی باشد که امام (ره) در ثمره آن فرمود: (خدا خرمشهر را آزاد کرد.)
2- ثبات داخلی، بازدارندگی خارجی:
اقدامات مسلحانه منافقین و فرار بنی صدر منجر به ایجاد چالش های امنیتی و ارایه تصویری ناامن و بی ثبات در داخل جمهوری اسلامی ایران گردید و کشور را در مقابل مداخله خارجی آسیب پذیر کرده بود. فتح خرمشهر توانست پایداری سیاسی و تامین ثبات سیاسی در برابر چالش های امنیتی و مداخله خارجی را به ارمغان آورد. البته این امر بیانگر نقش پراهمیت مردم، مدیریت دفاعی- امنیتی و سیاسی کشور و نقش برجسته حضرت امام (ره) که این سه مقوله نیز هر کدام نیازمند پرداخت مستقلی است.
3- ظهور ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای:
از پیامدهای فتح خرمشهر تاثیر فوق العاده مهم سیاسی نظامی آن بر روند تحولات سیاسی نظامی منطقه است. این امر که منجر به تغییر برخی از معادلات منطقه ای شد، بیانگر ظهور قدرت جدید ایران به عنوان قدرتی تاثیرگذار بود. این موضوع در صورت موشکافی می تواند ابعاد منطقه ای فتح خرمشهر را بیشتر آشکار سازد.
4- اثبات یک سبک موفق از جلوه ایمان در کشاکش سهمگین ترین میدان:
الگوی تفکر و رفتار رزمندگان، شهدا و ایثارگران به عنوان یک فرهنگ ارزشی- حماسی بیانگر نقش بی بدیل، ایمان، روحیه فداکاری و خلاقیت و ابتکار عمل در کسب پیروزی ها به ویژه فتح خرمشهر است که برای همیشه در طول تاریخ می تواند الهام بخش باشد.
مجموع این تحولات چهارگانه نشان می دهد که خرمشهر یک حادثه تاریخی و تاریخ ساز است. یک الگوی کامل اندیشه و عمل نظامی و مدیریت کلان دفاعی- امنیتی و استراتژیک در کشور است.ملتی که حماسه مقاومت و آزادسازی خرمشهر را دارد ثابت کرده است که دیگر مجالی برای تجاوز باقی نخواهد گذشت و این ملت با قدرت از امنیت ملی و استقلال خود دفاع خواهد کرد.هویت ملت ایران برآمده از حماسه فتح خرمشهر است که الهام بخش تفکر و رفتار آن ها در صحنه های سیاسی، اجتماعی، نظامی و امنیتی و در برابر مداخله و تجاوز بیگانگان خواهد بود.آن روز بزرگ را ارج نهیم، بر شهدایش درود بفرستیم و از آموزه ها و عبرت های بی شمار آن درس آموزی نماییم و تاریخ این حماسه پرفروغ را برای هر ایرانی و ایران اسلامی همچنان زنده نگهداریم.
(دریابان علی شمخانی،حماسه فتح خرمشهر هویت ملت ایران، ویژه نامه سروقامتان روزنامه جوان )
- [سایر] عملیات بیت المقدس به روایت تحلیلگران خارجی؟
- [سایر] شرح کاملی از عملیات بیت المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، ارائه نمایید.
- [سایر] چرا امام فرمودند راه قدس از کربلا می گذرد؟ در مورد عملیات رمضان توضیح دهید؟
- [سایر] چرا مسلمانان به بیت المقدس علاقه دارند؟
- [سایر] دلایل قداست و اهمیت بیت المقدس برای مسلمانان چیست؟
- [سایر] عوامل پیروزی حزب الله بر رژیم اشغال گر قدس چه بود؟
- [سایر] چرا قبله از بیت المقدس به کعبه تغییر کرد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] من عمل بمسایل فی الحج کالتظلیل لیلا باجازه من السید الروحانی قدس سره و هو باق علی تقلید السید الخویی قدس سره لعده سنوات هل یعمل بنفس المساله بالجواز ام لا
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اینجانب بعد از رحلت حضرت امام(قدس سره) به تکلیف رسیده ام و فعلاً یقین به اعلمیت امام(قدس سره) پیدا کرده ام، آیا جایز است از آن حضرت تقلید کنم؟
- [سایر] بیت المقدس و مسجد الاقصی کجاست؟ لطفا توضیحاتی پیرامون آنها ارائه دهید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از مسجد محله، مسجد بازار است.
- [آیت الله نوری همدانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است ، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همة مسجد ها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعداز مسجد بیت المقدس ، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از محله ، مسجد بازار است .
- [آیت الله بروجردی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همهی مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [امام خمینی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند. و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است، و بعد از آن مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم، و بعد مسجد کوفه، و بعد از آن مسجد بیت المقدس، و بعد از مسجد بیت المقدس مسجد جامع هر شهر، و بعد از آن مسجد محله، و بعد از مسجد محله مسجد بازار است.
- [آیت الله علوی گرگانی] در شرع مقدّس اسلام بسیار سفارش شده است، که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها، مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر و بعد مسجد کوفه ومسجد بیت المقدّس و بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در شرع مقدّس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدّس و بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محلّه، و بعد از مسجد محلّه، مسجد بازار است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است انسان نماز را در مسجد بخواند و بسیار روی آن تاکید شده و بهتر از همه مساجد، مسجدالحرام است، سپس مسجد پیغمبر(صلی الله علیه وآله) و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس است و در درجه بعد مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و مسجد بازار است.
- [آیت الله سیستانی] چند چیز را فقهاء قدس اللّه اسرارهم در لباس نمازگزار مستحب دانستهاند که از آن جمله است : عمامه با تحتالحنک ، پوشیدن عبا ، و لباس سفید ، و پاکیزهترین لباسها ، و استعمال بوی خوش ، و دست کردن انگشتری عقیق . چیزهائی که در لباس نمازگزار مکروه است
- [آیت الله سیستانی] چند چیز را فقهاء قدس اللّه اسرارهم در لباس نمازگزار مکروه دانستهاند ، و از آن جمله است : پوشیدن لباس سیاه ، و چرک ، و تنگ ، و لباس شرابخوار ، و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند ، و لباسی که نقش صورت دارد ، و نیز باز بودن تکمههای لباس ، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد ، مکروه شمرده شده است .
- [آیت الله سبحانی] اگر احتمال دهد که داخل ماشین، یا در منزلی که به آنجا وارد شده یا در قافله آب هست، باید به قدری جستوجو نماید که به نبودن آب یقین کند، یا از پیدا کردن آن ناامید شود. 1. مجلسی(قدس سره) در کتاب (شرح من لایحضره الفقیه) مقدار پرتاب تیر را دویست گام معین فرموده است.