رهبر معظم انقلاب چه رفتاری در مواجهه با متملقان و افراد چاپلوس دارد؟ مسئولین در این زمینه چگونه باید باشند؟ در اینجا سه نکته را خدمت شما عرض می نماییم : نخست اینکه اصل وجود پدیده شوم چاپلوسی در جامعه چیزی نیست که بتوان به سادگی بر آن سرپوش گذاشت و ما نیز اصل وجود آن را تایید می کنیم . البته در مورد میزان آن به سادگی نمی توان اظهار نظر کرد چرا که تا کنون نه بررسی آماری خاصی در این زمینه شده است و نه اینکه اساسا امکان چنین بررسی ای وجود دارد و ما صرفا می توانیم با مشاهده برخی موارد این مساله (حتی با دیدن یک مورد) ادعا کنیم که اصل آن وجود دارد . دوم اینکه همانگونه که شما نیز می دانید تملق و چاپلوسی و هم چنین دروغگویی و نفاق، از صفات نکوهیده و بسیار زشت است. در زشتی چاپلوسی همین بس که پیامبر اسلام(ص) میفرماید: احثوا فی وجوه المدّاحین التّراب؛ به صورت متملقین چاپلوس خاک بپاشید، (بحارالانوار، ج 73، ص 294) و در زشتی خلافگویی و نفاق همین بس که امیرمؤمنان علی(ع) میفرماید: شرّ الاخلاق الکذب والنّفاق؛ زشتترین خوی و صفت در انسان دروغگویی و نفاق است، (میزان الحکمه، ج 8، ص 342). انسان های چاپلوس و دروغپرداز، بسی فرومایه و پست است و معمولاً این گونه افراد، کارشان به رسوایی میکشد ودر نزد افراد شایسته، مورد نفرت و بیزاری هستند.امرنی ربّی بمداراة النّاس کما امرنی باداء الفرائض؛ هم چنان که پروردگارم مرا به انجام واجبات موظف ساخته، مرا به مدارای با مردم نیز امر فرموده است، (میزان الحکمه، ج 3، ص 238). عبداللَّه ابیّ (منافق معروف مدینه) به در خانه نبی اکرم(ص) رفت و اجازه ورود خواست. پیامبر(ص) فرمودند: بئس اخوالعشیرة ؛ آدم شایستهای نیست. آنگاه عایشه از جا برخاست و به اندرونی رفت و رسول اللَّه اجازه دادند عبداللَّه ابی وارد شود. حضرت(ص) با روی خوشی از او استقبال کردند، تا این که عبداللَّه ابی سخنانش را گفت و از خانه خارج شد. آن گاه عایشه به حضرت(ص) عرض کرد: در حالی که شما درباره او آن گونه تعبیر فرمودید، چرا این طور با روی خوش از او استقبال کردید؟ حضرت رسول(ص) فرمودند: ان شرّ الناس عنداللَّه یوم القیامة من یکرم اتّقاء شرّ؛ بدترین مردم نزد خدا در قیامت کسی است که به خاطر پرهیز از شرّش مورد احترام قرار گیرد، (بحار الانوار، ج 75، ص 401).
رهبر معظم انقلاب چه رفتاری در مواجهه با متملقان و افراد چاپلوس دارد؟ مسئولین در این زمینه چگونه باید باشند؟
رهبر معظم انقلاب چه رفتاری در مواجهه با متملقان و افراد چاپلوس دارد؟ مسئولین در این زمینه چگونه باید باشند؟
در اینجا سه نکته را خدمت شما عرض می نماییم :
نخست اینکه اصل وجود پدیده شوم چاپلوسی در جامعه چیزی نیست که بتوان به سادگی بر آن سرپوش گذاشت و ما نیز اصل وجود آن را تایید می کنیم . البته در مورد میزان آن به سادگی نمی توان اظهار نظر کرد چرا که تا کنون نه بررسی آماری خاصی در این زمینه شده است و نه اینکه اساسا امکان چنین بررسی ای وجود دارد و ما صرفا می توانیم با مشاهده برخی موارد این مساله (حتی با دیدن یک مورد) ادعا کنیم که اصل آن وجود دارد . دوم اینکه همانگونه که شما نیز می دانید تملق و چاپلوسی و هم چنین دروغگویی و نفاق، از صفات نکوهیده و بسیار زشت است. در زشتی چاپلوسی همین بس که پیامبر اسلام(ص) میفرماید: احثوا فی وجوه المدّاحین التّراب؛ به صورت متملقین چاپلوس خاک بپاشید، (بحارالانوار، ج 73، ص 294) و در زشتی خلافگویی و نفاق همین بس که امیرمؤمنان علی(ع) میفرماید: شرّ الاخلاق الکذب والنّفاق؛ زشتترین خوی و صفت در انسان دروغگویی و نفاق است، (میزان الحکمه، ج 8، ص 342). انسان های چاپلوس و دروغپرداز، بسی فرومایه و پست است و معمولاً این گونه افراد، کارشان به رسوایی میکشد ودر نزد افراد شایسته، مورد نفرت و بیزاری هستند.امرنی ربّی بمداراة النّاس کما امرنی باداء الفرائض؛ هم چنان که پروردگارم مرا به انجام واجبات موظف ساخته، مرا به مدارای با مردم نیز امر فرموده است، (میزان الحکمه، ج 3، ص 238). عبداللَّه ابیّ (منافق معروف مدینه) به در خانه نبی اکرم(ص) رفت و اجازه ورود خواست. پیامبر(ص) فرمودند: بئس اخوالعشیرة ؛ آدم شایستهای نیست. آنگاه عایشه از جا برخاست و به اندرونی رفت و رسول اللَّه اجازه دادند عبداللَّه ابی وارد شود. حضرت(ص) با روی خوشی از او استقبال کردند، تا این که عبداللَّه ابی سخنانش را گفت و از خانه خارج شد. آن گاه عایشه به حضرت(ص) عرض کرد: در حالی که شما درباره او آن گونه تعبیر فرمودید، چرا این طور با روی خوش از او استقبال کردید؟ حضرت رسول(ص) فرمودند: ان شرّ الناس عنداللَّه یوم القیامة من یکرم اتّقاء شرّ؛ بدترین مردم نزد خدا در قیامت کسی است که به خاطر پرهیز از شرّش مورد احترام قرار گیرد، (بحار الانوار، ج 75، ص 401).
- [سایر] به نظر میرسد رهبر معظم انقلاب از روند مبارزه با فساد راضی نیستند. توقع ایشان از مسئولین کشور در این زمینه چیست؟
- [سایر] موضع رهبر معظم انقلاب درباره مذاکرات لوزان چیست؟
- [سایر] رهبر معظم انقلاب از نگاه بزرگان و علما؟
- [سایر] ویژگیها و امتیازات یک شهر اسلامی در طراز انقلاب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب کدام است؟
- [سایر] لطفا علت اختلاف رهبر معظم انقلاب با آقای موسوی را در اوایل انقلاب بگویید؟
- [سایر] آیا جزئیّات مذاکرات هستهای تحت نظر رهبر معظم انقلاب است؟
- [سایر] مصادیق و مفهومشناسی اعتدالگرایی در بیانات رهبر معظم انقلاب؟
- [سایر] جریان ترور رهبر معظم انقلاب را در اویل انقلاب توضیح دهید؟
- [سایر] مسیر حل مشکلات اقتصادی مردم در نگاه رهبر معظم انقلاب چیست؟
- [سایر] رهبر معظم انقلاب موافق «توافق هستهای» هستند یا مخالف آن؟