با وجود اینکه ما دوران هشت ساله ریاست جمهوری خاتمی یکی از دلایل اثبات لیاقت و شجاعت و مدیریت صحیح مقام معظم رهبری می دانیم بعضی از دوستان این را قبول ندارند و معتقدند که حضرت آقا می توانست او را عزل ک با سلام در خصوص سوال شما باید متذکر شد که مقام معظم رهبری با آنکه دولت هفتم و هشتم آقای خاتمی مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت اما ایشان با درایتهای تیز بینانه اجازه ندادند تا ریاست جمهوری تضعیف شود . تضعیف قوه مجریه به معنای تضعیف نظام است و اگر خدای نخواسته این اتفاق رخ دهد به زیان نظام و انقلاب خواهد بود .رهبری انقلاب با هدایتهای ثمر بخش و قانونی خود راه صواب را از نا صواب متمایز نمودند.در مورد آقای خاتمی باید گفت که اختلاف سلیقه در نحوه مدیریت کشور امری بدیهی است و رهبری هیچ گاه در صدد عزل ایشان نبودند . باید مراقب بود که این گونه برداشتها موجب تفرقه افکنی در جامعه خواهد بود. اما برای عزل رئیس جمهور بر اساس قانون اساسی باید شرایط و مراتبی وجود داشته باشد که در مورد آقای خاتمی صادق نبود این شرایط ذکر می شود. عزل رئیسجمهور: عزل و برکناری رئیسجمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور، پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی، و رأی مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت سیاسی و مدیریت او، انجامپذیر میباشد. فوت و بیماری رئیسجمهور: طبق اصل 131 قانون اساسی، در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیسجمهور و یا در موردی که مدت ریاستجمهوری پایان یافته و رئیسجمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیسجمهور، با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را برعهده میگیرد. رسیدگی به اتهام رئیسجمهور: طبق اصل 140 قانون اساسی: رسیدگی به اتهام رئیسجمهور و معاونان او و وزیران در مورد جرائم عادی با اطلاع مجلس شورای اسلامی در دادگاههای عمومی دادگستری انجام میشود. و بر اساس بند 10 اصل 110 قانون اساسی یکی از وظایف و اختیارات رهبری عبارت است از : (10- عزل رئیس جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی، یا رأی مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت وی بر اساس اصل هشتاد و نهم.) همانگونه که ملاحظه می نمائید عزل رئیس جمهور توسط رهبری تنها از طریق مکانیسم قانونی تعیین شده و در صورت فقدان شرایط و صلاحیت های لازم ریاست جمهوری است که در مورد آقای خاتمی علی رغم وجود برخی کاستی ها یا اشتباهات مدیریتی تحقق نیافت . بدیهی است در صورتی که رهبری در چنین شرایطی بخواهد نسبت به عزل رئیس جمهور اقدام نماید ، علاوه بر تخلف قانونی و شرعی ، جمهوریت نظام و جایگاه مردمی نظام نیز دچار صدمات متعددی می گردد . منابع: 1- طباطبائی مؤتمنی، منوچهر؛ حقوق اداری، تهران، سمت، 1381، چاپ هفتم، ص 20-15. 2- انصاری، ولیا...؛ کلیات حقوق اداری، تهران، میزان، 1374، چاپ اوّل، ص 185-178. 3- قاضی، ابوالفضل؛ بایستههای حقوق اساسی، تهران، میزان، 1382، چاپ دهم، ص 242. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 2/100115096)
با وجود اینکه ما دوران هشت ساله ریاست جمهوری خاتمی یکی از دلایل اثبات لیاقت و شجاعت و مدیریت صحیح مقام معظم رهبری می دانیم بعضی از دوستان این را قبول ندارند و معتقدند که حضرت آقا می توانست او را عزل ک
با وجود اینکه ما دوران هشت ساله ریاست جمهوری خاتمی یکی از دلایل اثبات لیاقت و شجاعت و مدیریت صحیح مقام معظم رهبری می دانیم بعضی از دوستان این را قبول ندارند و معتقدند که حضرت آقا می توانست او را عزل ک
با سلام در خصوص سوال شما باید متذکر شد که مقام معظم رهبری با آنکه دولت هفتم و هشتم آقای خاتمی مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت اما ایشان با درایتهای تیز بینانه اجازه ندادند تا ریاست جمهوری تضعیف شود . تضعیف قوه مجریه به معنای تضعیف نظام است و اگر خدای نخواسته این اتفاق رخ دهد به زیان نظام و انقلاب خواهد بود .رهبری انقلاب با هدایتهای ثمر بخش و قانونی خود راه صواب را از نا صواب متمایز نمودند.در مورد آقای خاتمی باید گفت که اختلاف سلیقه در نحوه مدیریت کشور امری بدیهی است و رهبری هیچ گاه در صدد عزل ایشان نبودند . باید مراقب بود که این گونه برداشتها موجب تفرقه افکنی در جامعه خواهد بود. اما برای عزل رئیس جمهور بر اساس قانون اساسی باید شرایط و مراتبی وجود داشته باشد که در مورد آقای خاتمی صادق نبود این شرایط ذکر می شود. عزل رئیسجمهور: عزل و برکناری رئیسجمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور، پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی، و رأی مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت سیاسی و مدیریت او، انجامپذیر میباشد. فوت و بیماری رئیسجمهور: طبق اصل 131 قانون اساسی، در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیسجمهور و یا در موردی که مدت ریاستجمهوری پایان یافته و رئیسجمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیسجمهور، با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را برعهده میگیرد. رسیدگی به اتهام رئیسجمهور: طبق اصل 140 قانون اساسی: رسیدگی به اتهام رئیسجمهور و معاونان او و وزیران در مورد جرائم عادی با اطلاع مجلس شورای اسلامی در دادگاههای عمومی دادگستری انجام میشود. و بر اساس بند 10 اصل 110 قانون اساسی یکی از وظایف و اختیارات رهبری عبارت است از : (10- عزل رئیس جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی، یا رأی مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت وی بر اساس اصل هشتاد و نهم.) همانگونه که ملاحظه می نمائید عزل رئیس جمهور توسط رهبری تنها از طریق مکانیسم قانونی تعیین شده و در صورت فقدان شرایط و صلاحیت های لازم ریاست جمهوری است که در مورد آقای خاتمی علی رغم وجود برخی کاستی ها یا اشتباهات مدیریتی تحقق نیافت .
بدیهی است در صورتی که رهبری در چنین شرایطی بخواهد نسبت به عزل رئیس جمهور اقدام نماید ، علاوه بر تخلف قانونی و شرعی ، جمهوریت نظام و جایگاه مردمی نظام نیز دچار صدمات متعددی می گردد .
منابع: 1- طباطبائی مؤتمنی، منوچهر؛ حقوق اداری، تهران، سمت، 1381، چاپ هفتم، ص 20-15. 2- انصاری، ولیا...؛ کلیات حقوق اداری، تهران، میزان، 1374، چاپ اوّل، ص 185-178. 3- قاضی، ابوالفضل؛ بایستههای حقوق اساسی، تهران، میزان، 1382، چاپ دهم، ص 242. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 2/100115096)
- [سایر] با توجه به مطالبی که از سوی برخی کاندیداها در خلال انتخابات ریاست جمهوری نسبت به بعضی از شخصیت های روحانی مطرح شد و آنان را به عنوان مفسدان اقتصادی معرفی کرد و در کشور جو بد بینی نسبت به روحانیت پیدا شده و اهانت هایی به روحانیت صورت می گیرد، با توجه به این وضعیت خواهشمندم نظر مقام معظم رهبری و مراجع تقلید به ویژه حضرت آیت الله العظمی هادوی تهرانی را نسبت به موارد زیر بیان فرمایید:1. آیا طرح این گونه مطالب به هر دلیلی به این شکل جایز است؟2. وظیفه افراد نسبت به اشخاصی که چنین شبهاتی را در جامعه دامن می زنند چیست؟3. با کسانی که تحت تاثیر این امور به روحانیت توهین می کنند چگونه باید برخورد کرد؟4. وظیفه طلاب جوان در این شرایط چیست؟
- [سایر] با عرض سلام و ارادت خدمت برادر و دوست بزرگوارم جناب حاج آقای مرادی. غرض از مزاحمت، عرض ادب و بیشتر از آن تشکر از شما به خاطر تلاش و کوشش های خالصانه و بی شائبه شما در راه ارتباط با مردم و مخصوصاً جوانان عزیز این مرز و بوم و توجه به مشکلات و دغدغه های آنها و پاسخ به پرسش های مختلف آنها بود. توفیق پیدا کردم، تمام سخنرانی های شما را در هامبورگ و وین به دقت تمام و با عشق و علاقه گوش دادم و بسیار استفاده کردم. همچنین سخنرانی های شما در حرم امام حسین علیه السلام و حضرت ابوالفضل علیه السلام را هم پی گیری کردم و از کم و کیف آنها مطلع شدم. این حقیر که به اندازه بضاعت اندک خود تجربه سخنرانی و روضه خواندن را دارم به دلایل ذیل، گوش دادن به این سخنرانی ها را به کاربران عزیز و مراجعه کنندگاه این سایت وزین و تأثیرگذار توسیعه می کنم: 1. انگیزه قوی برای انتقال مفاهیم به شنونده. 2. دوری از حرف های کلیشه ای و منبر پر کن 3.ارتباط بسیار خوب با مخاطبین و شنوندگان 4.دغدغه توجه به نیازها و پرسش های مخاطبین و پاسخ به آنها 5. وادار کردن مخاطبین به تفکر و اندیشه و نه صرفاً گوش دادن 6.حرف های کاربردی و عینی و واقعی و مورد نیاز نه حرف های پر طمطراق اما کم فایده و حتی بی فایده 7. توجه به این نکته که اگر مخاطبی فقط همین یک منبر راگوش می دهد حتی المقدور نکته های اساسی در دین داری و اخلاق نیکو در امور فردی و روابط خانوادگی و اجتماعی را بشنود. 8. صراحت بیان و انتفادهای سازنده و دوری از تعارف ها و خوش بینی های غیرسازنده. 10. جمع بین تبشیر و انذار، و در عین حال پررنگ کردن رحمت و مهربانی خداوند. 11. توجه دائمی و همیشگی به بحث های مهمی همچون، توبه، دعا، تقوا، اخلاق نیکو، مهربانی، میانه روی و دوری از افراط و تفریط... 12. تأکید بر روضه و عرض ارادت به ساحت مقدس امام حسین علیه السلام. بحمدالله، درک محضر اساتید بزرگواری همچون مقام معظم رهبری، آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی( استاد معقول و منقول و شاگرد علامه طباطبائی) و آیت الله مجتهدی و دیگران در دو محیط حوزه و دانشگاه، به بار نشسته و شخصتی روحانی و متفکر و متخلق و دوست داشتنی و جذاب مخصوصاً برای قشر جوان جامعه ما شکل گرفته است. سربلندی و عزت مستدام شما دوست بزرگوارم که توفیق آشنائی بیست و پنج ساله با شما دارم آرزوی قلبی بنده است.