امام های اهل سنت چند تاهستند؟ در میان فقهاء اهل تسنن , چهار نفر به عنوان امامان اهل سنت خوانده می شوند و توده تسنن تابع یکی از این چهار پیشوا می باشد یعنی ابوحنیفه , شافعی , مالک بن انس , احمدبن حنبل . 1 - ابوحنیفه نعمان بن ثابت بن زوطی یا نعمان بن ثابت بن نعمان بن المرزبان متوفا در سال 150 . ابوحنیفه یک نفر ایرانی است که امام اعظم اهل سنت به شمار می رود . در جامعه تسنن , بعد از پیغمبر اکرم و خلفای راشدین وحسنین ( ع ) هیچکس باندازه ابوحنیفه محترم نیست . پیروانش در ایران بسیار اندکند اما در غیر ایران بیش از صد میلیون پیرو دارد . 2 - محمدبن ادریس شافعی متوفا در سال 204 . شافعی , عرب قرشی است شافعی از نظر کثرت پیروان مانند ابوحنیفه است و شاید بیش از او پیرو داشته باشد .3 - مالک بن انس متوفا در سال 179 . مالک , عرب قحطانی است بلاد مغرب غالبا پیرو مالک بن انس میباشند . 4 - احمدبن حنبل شیبانی , متوفا در سال 241 . احمد از لحاظ نژاد عرب است ولی ظاهرا خاندانش در ایران ( مرو ) می زیسته اند . ابن خلکان مینویسد :مادرش در وقتیکه او را در رحم داشت از مرو خارج شد و در بغداد وضع حمل کرد.
امام های اهل سنت چند تاهستند؟
در میان فقهاء اهل تسنن , چهار نفر به عنوان امامان اهل سنت خوانده می شوند و توده تسنن تابع یکی از این چهار پیشوا می باشد یعنی ابوحنیفه , شافعی , مالک بن انس , احمدبن حنبل . 1 - ابوحنیفه نعمان بن ثابت بن زوطی یا نعمان بن ثابت بن نعمان بن المرزبان متوفا در سال 150 . ابوحنیفه یک نفر ایرانی است که امام اعظم اهل سنت به شمار می رود . در جامعه تسنن , بعد از پیغمبر اکرم و خلفای راشدین وحسنین ( ع ) هیچکس باندازه ابوحنیفه محترم نیست . پیروانش در ایران بسیار اندکند اما در غیر ایران بیش از صد میلیون پیرو دارد . 2 - محمدبن ادریس شافعی متوفا در سال 204 . شافعی , عرب قرشی است شافعی از نظر کثرت پیروان مانند ابوحنیفه است و شاید بیش از او پیرو داشته باشد .3 - مالک بن انس متوفا در سال 179 . مالک , عرب قحطانی است بلاد مغرب غالبا پیرو مالک بن انس میباشند . 4 - احمدبن حنبل شیبانی , متوفا در سال 241 . احمد از لحاظ نژاد عرب است ولی ظاهرا خاندانش در ایران ( مرو ) می زیسته اند . ابن خلکان مینویسد :مادرش در وقتیکه او را در رحم داشت از مرو خارج شد و در بغداد وضع حمل کرد.
- [آیت الله بهجت] آیا اقتدا به امام جماعت سنّی مذهب جایز است؟
- [سایر] در یکی از سخنرانی های امام خامنه ای درمورد اتحاد بین شیعه و سنی اینکه میفرمایند سنی محب اهل بیت است یعنی چه؟
- [سایر] در یکی ازسخنرانی های امام خامنه ای درمورد اتحاد بین شیعه و سنی اینکه میفرمایند سنی محب اهل بیت است یعنی چه؟
- [سایر] یکی از دوستان اهل سنت می گوید: امامت در شیعه نظام موروثی است، اما در اهل سنت براساس انتخاب مردم و دمکراتیک است، پاسخ آن چیست؟
- [سایر] یکی از دوستان اهل سنت میگوید: امامت در شیعه نظام موروثی است ، اما در اهل سنت براساس انتخاب مردم و دمکراتیک است، پاسخ آن چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اقتدا کردن به امام جماعت اهل سنّت در نماز میّت چه حکمی دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] آیا می شود نماز قضاء یومیه را به امام جماعت اهل سنت اقتداء کرد.
- [آیت الله جوادی آملی] آیا می شود نماز قضاء یومیه را به امام جماعت اهل سنت اقتداء کرد.
- [آیت الله جوادی آملی] آیا می شود نماز قضاء یومیه را به امام جماعت اهل سنت اقتداء کرد.
- [آیت الله جوادی آملی] آیا میشود نماز قضاء یومیه را به امام جماعت اهل سنت اقتداء کرد.
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
- [آیت الله سیستانی] نظر اهل سنّت آن است که مازاد سهمالارث میراث بر آن، به عَصَبه میت مانند برادر او داده میشود. لکن نظر مذهب امامیه خلاف آن است، مثلاً اگر مردی بمیرد و تنها دختری و برادری داشته باشد، از نظر امامیه باید نیمی از ارث را به دختر به عنوان سهمالارث و نیم دیگر را به عنوان ردّ به او بپردازند و به برادر میت سهمی تعلّق نمیگیرد. لکن نظر اهل سنّت آن است که در این فرض نیمی از ارث میت به برادر پرداخت میشود، چون که از عصبه میت به شمار میرود. حال اگر مذهب اهل سنّت بر وارث امامی مذهب نافذ باشد و مازاد سهمالارث به او پرداخت نشود، عصبه میت اگر امامی مذهب باشند، میتوانند از باب قاعده مقاصّه نوعی، مازاد سهمالارث وارثِ سنّی مذهب را بگیرند.
- [آیت الله مظاهری] امام لازم نیست نیّت جماعت کند ولی مأموم باید نیّت جماعت کند امّا دانستن اسم امام جماعت لازم نیست، مثلاً اگر نیّت کند اقتدا میکنم به امام حاضر کفایت میکند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر امام یا مأموم بخواهد در نمازی که به جماعت خوانده، دوباره برای مأموم دیگری که جماعت نخوانده امام شود، و به جماعت بخواند جایز است. ولی اگر بخواهد برای دفعه سوم باز با جماعت بخواند اشکال دارد.
- [آیت الله سبحانی] بنابر احتیاط واجب کسی که مرض خوره یا پیسی دارد، نباید امام جماعت شود. احکام جماعت:
- [آیت الله نوری همدانی] بنابر احتیاط واجب کسی که مرض خورده یا پیسی دارد ، نباید امام جماعت شود . احکام جماعت
- [آیت الله سبحانی] کلیه شرایطی که در امام جماعت معتبر است در امام جمعه نیز معتبر می باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر امام یا مأموم بخواهد نمازی را که با جماعت خوانده دوباره با جماعت بخواند، در صورتی که برخی از افراد جماعت دوم - امام یا مأمومین - افراد دیگری باشند اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر امام یا مأموم بخواهد نمازی را که به جماعت خوانده دوباره به جماعت بخواند، در صورتی که جماعت دوّم غیر از اوّل باشد اشکال ندارد، و لازم نیست همه اشخاص جماعت دوّم غیر از جماعت اوّل باشند. بنابراین یک امام جماعت میتواند در دو مسجد نماز جماعت بخواند.