با سلام؛ آیا درست است که فرزند به عمو یا دایی می رود اگر درست است چرا در دین اسلام اینقدر تاکید شده که زنی انتخاب کنید که احمق نباشد ، ترسو نباشد لطفا به طور کامل و علمی شرح دهید؟
با سلام؛ آیا درست است که فرزند به عمو یا دایی می رود اگر درست است چرا در دین اسلام اینقدر تاکید شده که زنی انتخاب کنید که احمق نباشد ، ترسو نباشد لطفا به طور کامل و علمی شرح دهید؟ با سلام و عرض ارادت خدمت شما پرسشگر گرامی از اینکه با ما در ارتباط هستید خرسندیم و امیدواریم که ارتباط شما با ما تداوم داشته باشد. در ابتدا لازم می دانم توضیحاتی درباره وراثت بیان کنم و پس از آن به بررسی سوال شما بپردازم. در میان افراد خویشاوند مشابهتهای زیادی در ابعاد فیزیکی، فیزیولوژیک، هوش، صفات، منش و شخصیت می توان پیدا کرد که کمتر میان دو انسان غیر خیوشاوند چنین شباهت هایی یکجا جمع می شود. این پدیده حاکی از آن است که انتقال ارثی، دست کم در پدید آیی اینگونه صفات مشارکت و نقش دارد. انتقال صفات و خصوصیات موجودات زنده از یک نسل به نسل دیگررا (وراثت) می نامند. برای وراثت دو اصل مشهور وجود دارد: 1.تمامی عوامل ژنتیکی که هنگام انعقاد نطفه وجود دارد، در تعیین وراثت سهیم است. 2. ظهور و بروز ویژگی های ارثی، نیازی به یادگیری و تمرین ندارد.(روان شناسی رشد با نگرش به منابع اسلامی ج1ص182) در روایات اسلامی نیز بر نقش وراثت در انتقال صفات و ویژگی های جسمانی و روانی تاکید بسیار شده است. امام علی علیه السلام شهامت و دلاوری یکی از فرزندان خود (حضرت ابوالفضل علیه السلام) و در مقابل ترسویی یکی دیگر از پسرانشان(محمد حنفیه) را صفاتی می شمارند که از مادرانشان بهارث برده اند. امام صادق علیه السلام در این باره می فرمایند:چون اراده خداوند بر آفرینش انسانی تعلق گیرد، تمامی وژگی های اجداد وی تا حضرت آدم را گرد می آورد و او رابا ویژگی های یکی از آنان می آفریند، ...) طبق این روایت نه تنها والدین و دایی و سایر بستگان در وارثت نقش دارند بلکه نسل های گذشته فرد نیز در ویژگی های فرد نقش بازی می کنند.(همان ص216) طبق مطالب بالا روشن شد دلیل تاکید اسلام بر انتخاب همسر مناسب و در نظر گرفتن اقوام و نزدیکان زن نقش وراتث در انتقال صفات و ویژگی های روانی و شخصیتی فرزند است در روایتی این موضوع به صورت روشن بیان شده است: تزوجوا فی الهجز الصالح فان عرق دساز . در خانه خوب ازدواج کنید چرا که عرق ( ژن) اثر گذار است. از سوی دیگر در روایات ما تاکید شده است که در انتخاب همسر دقت کنیم چراکه زنان فرزندی مانند برادرنشان می اورند: رسول خدا(صلی الله علیه آله و سلم ) فرمودند : اختاروا لنطفکم فان الخال احد الضجیعین رای نطفه های خود جایگاه مناسبی اختیار کنید که دائی در خصوصیات فرزند موثر است.در روایتی دیگر آمده که فرمود: تلاش کنید برای نطفه های خود کشتزار صالحی انتخاب کنید و نزدیکان او را هم در نظر بگیرید زیرا فرزندان شبیه به دائی ها هستند. طبق مطالب بالا روشن شد که از دیدگاه علم و دین تمام وابستگان فرد در ژنتیک او تاثیر دارند، البته در این میان مادر و دایی نقش بیشتری دارند و به همین دلیل در روایات ما مورد تاکید قرار گرفته است. منبع: روان شناسی رشد با نگرش به منابع اسلامی، جمعی از مولفان، دفتر همکاری حوزه و دانشگاه نویسنده:محمد صادق آقاجانی
عنوان سوال:

با سلام؛ آیا درست است که فرزند به عمو یا دایی می رود اگر درست است چرا در دین اسلام اینقدر تاکید شده که زنی انتخاب کنید که احمق نباشد ، ترسو نباشد لطفا به طور کامل و علمی شرح دهید؟


پاسخ:

با سلام؛ آیا درست است که فرزند به عمو یا دایی می رود اگر درست است چرا در دین اسلام اینقدر تاکید شده که زنی انتخاب کنید که احمق نباشد ، ترسو نباشد لطفا به طور کامل و علمی شرح دهید؟

با سلام و عرض ارادت خدمت شما پرسشگر گرامی از اینکه با ما در ارتباط هستید خرسندیم و امیدواریم که ارتباط شما با ما تداوم داشته باشد. در ابتدا لازم می دانم توضیحاتی درباره وراثت بیان کنم و پس از آن به بررسی سوال شما بپردازم.
در میان افراد خویشاوند مشابهتهای زیادی در ابعاد فیزیکی، فیزیولوژیک، هوش، صفات، منش و شخصیت می توان پیدا کرد که کمتر میان دو انسان غیر خیوشاوند چنین شباهت هایی یکجا جمع می شود. این پدیده حاکی از آن است که انتقال ارثی، دست کم در پدید آیی اینگونه صفات مشارکت و نقش دارد. انتقال صفات و خصوصیات موجودات زنده از یک نسل به نسل دیگررا (وراثت) می نامند. برای وراثت دو اصل مشهور وجود دارد:
1.تمامی عوامل ژنتیکی که هنگام انعقاد نطفه وجود دارد، در تعیین وراثت سهیم است.
2. ظهور و بروز ویژگی های ارثی، نیازی به یادگیری و تمرین ندارد.(روان شناسی رشد با نگرش به منابع اسلامی ج1ص182)
در روایات اسلامی نیز بر نقش وراثت در انتقال صفات و ویژگی های جسمانی و روانی تاکید بسیار شده است. امام علی علیه السلام شهامت و دلاوری یکی از فرزندان خود (حضرت ابوالفضل علیه السلام) و در مقابل ترسویی یکی دیگر از پسرانشان(محمد حنفیه) را صفاتی می شمارند که از مادرانشان بهارث برده اند. امام صادق علیه السلام در این باره می فرمایند:چون اراده خداوند بر آفرینش انسانی تعلق گیرد، تمامی وژگی های اجداد وی تا حضرت آدم را گرد می آورد و او رابا ویژگی های یکی از آنان می آفریند، ...) طبق این روایت نه تنها والدین و دایی و سایر بستگان در وارثت نقش دارند بلکه نسل های گذشته فرد نیز در ویژگی های فرد نقش بازی می کنند.(همان ص216)
طبق مطالب بالا روشن شد دلیل تاکید اسلام بر انتخاب همسر مناسب و در نظر گرفتن اقوام و نزدیکان زن نقش وراتث در انتقال صفات و ویژگی های روانی و شخصیتی فرزند است در روایتی این موضوع به صورت روشن بیان شده است: تزوجوا فی الهجز الصالح فان عرق دساز . در خانه خوب ازدواج کنید چرا که عرق ( ژن) اثر گذار است. از سوی دیگر در روایات ما تاکید شده است که در انتخاب همسر دقت کنیم چراکه زنان فرزندی مانند برادرنشان می اورند: رسول خدا(صلی الله علیه آله و سلم ) فرمودند : اختاروا لنطفکم فان الخال احد الضجیعین رای نطفه های خود جایگاه مناسبی اختیار کنید که دائی در خصوصیات فرزند موثر است.در روایتی دیگر آمده که فرمود: تلاش کنید برای نطفه های خود کشتزار صالحی انتخاب کنید و نزدیکان او را هم در نظر بگیرید زیرا فرزندان شبیه به دائی ها هستند.
طبق مطالب بالا روشن شد که از دیدگاه علم و دین تمام وابستگان فرد در ژنتیک او تاثیر دارند، البته در این میان مادر و دایی نقش بیشتری دارند و به همین دلیل در روایات ما مورد تاکید قرار گرفته است.
منبع: روان شناسی رشد با نگرش به منابع اسلامی، جمعی از مولفان، دفتر همکاری حوزه و دانشگاه
نویسنده:محمد صادق آقاجانی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین