کسانی که به تازگی بالغ می‌شوند و با تحقیق و بررسی از اهل خبره نمی‌توانند به نتیجه قطعی برسند، تکلیفشان چیست؟
کسانی که به تازگی بالغ می‌شوند و با تحقیق و بررسی از اهل خبره نمی‌توانند به نتیجه قطعی برسند، تکلیفشان چیست؟ آیات عظام امام، خامنه‌ای و نوری: در هر کدام احتمال اعلمیت داده شود، بنابر احتیاط واجب از او تقلید کنند و در صورت تساوی، مخیرند.امام، توضیح المسائل، م 3 و 4؛ نوری، توضیح المسائل، م 3 و 4. آیت الله مکارم: بنابر احتیاط واجب از کسی تقلید کنند که گمان به اعلمیت او دارند و در صورت تساوی، مخیرند.توضیح المسائل، م 5 و 6. آیات عظام بهجت، تبریزی، صافی و فاضل: در هر کدام احتمال اعلمیت داده شود، باید از او تقلید کنند و در صورت تساوی، مخیرند.توضیح المسائل مراجع، 3 و 4؛ صافی، جامع الاحکام، ج 1، س 8. آیت الله سیستانی: در هر کدام احتمال اعلمیت داده شود، باید از او تقلید کنند و در صورت تساوی مخیرند؛ مگر در موارد علم اجمالی تکلیف (مانند قصر و اتمام) که در این هنگام بنابر احتیاط واجب، باید هر دو فتوا را رعایت کنند.تعلیقات علی العروة، م 13، 20 و 21. آیت الله وحید: در هر کدام احتمال اعلمیت داده شود، باید از او تقلید کنند و در صورت تساوی، باید از کسی تقلید کنند که فتوایش مطابق احتیاط است و چنانچه احتیاط ممکن نبود و یا مشقت داشت، مخیر است.توضیح المسائل، م 3 و 4. تبصره. فرض مسأله جایی است که مجتهدان یاد شده در تقوا مساوی باشند و اگر یکی از آنان باتقواتر باشد، حکم آن در عنوان.... ذکر شده است. (احکام بلوغ و تقلید، سید مجتبی حسینی، کد: 28/500019)
عنوان سوال:

کسانی که به تازگی بالغ می‌شوند و با تحقیق و بررسی از اهل خبره نمی‌توانند به نتیجه قطعی برسند، تکلیفشان چیست؟


پاسخ:

کسانی که به تازگی بالغ می‌شوند و با تحقیق و بررسی از اهل خبره نمی‌توانند به نتیجه قطعی برسند، تکلیفشان چیست؟

آیات عظام امام، خامنه‌ای و نوری: در هر کدام احتمال اعلمیت داده شود، بنابر احتیاط واجب از او تقلید کنند و در صورت تساوی، مخیرند.امام، توضیح المسائل، م 3 و 4؛ نوری، توضیح المسائل، م 3 و 4.
آیت الله مکارم: بنابر احتیاط واجب از کسی تقلید کنند که گمان به اعلمیت او دارند و در صورت تساوی، مخیرند.توضیح المسائل، م 5 و 6.
آیات عظام بهجت، تبریزی، صافی و فاضل: در هر کدام احتمال اعلمیت داده شود، باید از او تقلید کنند و در صورت تساوی، مخیرند.توضیح المسائل مراجع، 3 و 4؛ صافی، جامع الاحکام، ج 1، س 8.
آیت الله سیستانی: در هر کدام احتمال اعلمیت داده شود، باید از او تقلید کنند و در صورت تساوی مخیرند؛ مگر در موارد علم اجمالی تکلیف (مانند قصر و اتمام) که در این هنگام بنابر احتیاط واجب، باید هر دو فتوا را رعایت کنند.تعلیقات علی العروة، م 13، 20 و 21.
آیت الله وحید: در هر کدام احتمال اعلمیت داده شود، باید از او تقلید کنند و در صورت تساوی، باید از کسی تقلید کنند که فتوایش مطابق احتیاط است و چنانچه احتیاط ممکن نبود و یا مشقت داشت، مخیر است.توضیح المسائل، م 3 و 4.
تبصره. فرض مسأله جایی است که مجتهدان یاد شده در تقوا مساوی باشند و اگر یکی از آنان باتقواتر باشد، حکم آن در عنوان.... ذکر شده است. (احکام بلوغ و تقلید، سید مجتبی حسینی، کد: 28/500019)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین