کسی که هر روز نیاز به تزریق آمپول دارد می تواند اعتکاف کند و به جهت آن از مسجد خارج شود؟ آیات عظام امام، بهجت و خامنه ای: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی دارد می تواند اعتکاف کند ولی بنا بر احتیاط واجب باید از تزریق آن خودداری کند (چون روزه را باطل می کند) و اگر جنبه دارویی دارد و یا عضو را بی حس می کند، می تواند جهت تزریق از مسجد خارج شود. آیات عظام تبریزی، سیستانی، صافی، مکارم، نوری و وحید: می تواند اعتکاف کند و برای تزریق از مسجد خارج شود. آیةاللَّه فاضل: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی دارد می تواند اعتکاف کند ولی باید از تزریق آن خودداری کند (چون روزه را باطل می کند) و اگر جنبه دارویی دارد و یا عضو را بی حس می کند، می تواند جهت تزریق از مسجد خارج شود.(احکام اعتکاف، سیدمجتبی حسینی، کد:42/500034)
کسی که هر روز نیاز به تزریق آمپول دارد می تواند اعتکاف کند و به جهت آن از مسجد خارج شود؟
کسی که هر روز نیاز به تزریق آمپول دارد می تواند اعتکاف کند و به جهت آن از مسجد خارج شود؟
آیات عظام امام، بهجت و خامنه ای: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی دارد می تواند اعتکاف کند ولی بنا بر احتیاط واجب باید از تزریق آن خودداری کند (چون روزه را باطل می کند) و اگر جنبه دارویی دارد و یا عضو را بی حس می کند، می تواند جهت تزریق از مسجد خارج شود.
آیات عظام تبریزی، سیستانی، صافی، مکارم، نوری و وحید: می تواند اعتکاف کند و برای تزریق از مسجد خارج شود.
آیةاللَّه فاضل: اگر آمپول جنبه غذایی و تقویتی دارد می تواند اعتکاف کند ولی باید از تزریق آن خودداری کند (چون روزه را باطل می کند) و اگر جنبه دارویی دارد و یا عضو را بی حس می کند، می تواند جهت تزریق از مسجد خارج شود.(احکام اعتکاف، سیدمجتبی حسینی، کد:42/500034)
- [سایر] کسی که هر روز نیاز به تزریق آمپول دارد می تواند اعتکاف کند و به جهت آن از مسجد خارج شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] تزریق آمپول برای تزریق کننده و تزریق شونده، که در حال احرام است، چه حکمی دارد؟
- [امام خمینی] تزریق آمپول در حال احرام اگر خون بیاید برای تزریق کننده یا محرم که تزریق شده چه صورت دارد؟
- [سایر] تزریق آمپول و سرم درحال روزه اشکالی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] تزریق آمپول به جنس مخالف چه حکمی دارد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] تزریق خون، آمپول و سرم برای روزهدار چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] تزریق آمپول بوسیله خانمها برای مردان چه صورت دارد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر جای تزریق آمپول کبود شود، آیا موجب ضمان دیه می شود؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا شخص روزهدار در ماه مبارک رمضان، میتواند سرم یا آمپول، تزریق کند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا شخص روزه دار در ماه مبارک رمضان، می تواند سرم یا آمپول، تزریق کند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] تمام انواع آمپول های دارویی یا تقویتی که به صورت عضلانی تزریق می شوند و همچنین تزریق عضلانی واکسن برای افراد روزه دار اشکالی ندارد ولی تزریق آمپول ها و سرم های وریدی (که در رگ تزریق می¬شوند) جایز نیست. همچنین، تزریق خون روزه را باطل می¬کند؛ امّا باید تا آخر روز از کارهایی که روزه را باطل می¬کند خود داری نماید و احتیاطاً قضای آن روز را نیز بجا آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط مستحب آن است که روزهدار از استعمال آمپول خودداری کند، و فرقی بین آمپولها نیست، و اگر لازم شد و تزریق کرد، روزه او باطل نمیشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال سرم و آمپولی که به جای غذا بکار میرود خودداری کند، ولی تزریق آمپول دوایی و آمپولی که عضو را بیحس میکند، اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پزشک با دست خود به بیمار دارو بدهد و یا آمپول تزریق نماید و عوارضی پیش آید، مسئول میباشد، مگر این که شرط عدم ضمان کند و احتیاط لازم را بنماید.
- [آیت الله سیستانی] - معتکف نباید بیش از مقدار حاجت و ضرورت و نیاز بیرون مسجد بماند و در خارج از مسجد، در صورت امکان، نباید زیر سایه بنشیند ولی نشستن زیر سایه در خارج از محلّ اعتکاف، اگر قضاء حاجت و رفع نیاز متوقّف بر نشستن زیر سایه باشد، اشکال ندارد و بنا بر احتیاط واجب، بعد از قضاء حاجت و رفع نیاز مطلقاً ننشیند مگر ضرورت پیش آید.
- [آیت الله سبحانی] محل اعتکاف، باید مسجد جامع باشد، و مراد از مسجد جامع این است که در آنجا نماز جماعت برگزار شده و به عنوان مسجد شهر حساب شود. بنابراین در بیشتر شهرها فقط یک مسجد می تواند محل اعتکاف باشد، مگر این که به خاطر بزرگی شهر دو مسجد یا بیشتر همزمان، مسجد شهر به حساب آیند، بنابراین، مسجد محلّه و امثال آن، برای اعتکاف، کافی نیست.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه در مسجد در حال اعتکاف، جنب شود، فوراً باید مسجد را ترک کند و غسل نماید، و اگر مسامحه کند و در مسجد بماند هر چند بعداً برای غسل اقدام کند اعتکاف او باطل می شود.
- [آیت الله اردبیلی] اعتکاف باید در یکی از پنج مسجد: (مسجدالحرام)، (مسجدالنبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم )، (مسجدکوفه)، (مسجد بصره) و یا مسجد جامع هر شهر انجام شود.
- [آیت الله سیستانی] - اعتکاف در مسجد الحرام یا مسجد النّبی (صلّی الله علیه و آله) یا مسجد کوفه یا مسجد بصره صحیح است، همچنین اعتکاف در مسجد جامع هر شهر صحیح میباشد مگر در زمانی که امامت آن مسجد اختصاص به فرد غیر عادل داشته باشد که در این هنگام بنا بر احتیاط لازم اعتکاف صحیح نمیباشد، و مراد از مسجد جامع مسجدی است که اختصاص به محلّه یا منطقه خاص یا گروه خاصّی نداشته باشد و محلّ اجتماع و رفتوآمد مردم مناطق و محلههای مختلف شهر باشد، و مشروعیت اعتکاف در هیچ مسجدی غیر مسجد جامع ثابت نیست ولی آوردن آن به احتمال مطلوب بودنش اشکال ندارد، اما اعتکاف در جایی که مسجد نیست و مثلاً حسینیه است یا فقط نمازخانه است صحیح نیست و مشروعیت ندارد. هفتم: اعتکاف در یک مسجد انجام شود.
- [آیت الله سبحانی] معتکف باید مدّت سه روز یا بیشتر در مسجد به سر برد، و هرگاه بدون عذر شرعی که بعداً گفته خواهد شد ، مسجد را ترک کند، اعتکاف او باطل می شود، خواه حکم شرعی مسأله را بداند یا نداند، ولی اگر فراموش کند که معتکف است و مسجد را ترک کند و یا به زور او را از مسجد بیرون کنند، اعتکاف او باطل نمی شود، و به محض یادآوری یا برطرف شدن مانع، باید به مسجد برگردد، و اعتکاف را ادامه دهد.