آیا هر مایعی که مست کننده باشد، نجس و نوشیدن آن حرام است؟ آیات عظام امام، بهجت، صافی، فاضل و نوری: اگر اصل آن هم مایع بوده، نجس است ؛ ولی نوشیدن آن در هر حال حرام است. توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633. آیات عظام تبریزی و خامنهای: اگر اصل آن هم مایع بوده، بنابر احتیاط واجب نجس است ؛ ولی نوشیدن آن در هر حال حرام است. خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 301 و تبریزی، توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633. آیات عظام سیستانی و وحید: اگر اصل آن هم مایع بوده، بنابر احتیاط مستحب نجس است ؛ ولی نوشیدن آن در هر حال حرام است. سیستانی، توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633 و وحید، منهاج الصالحین، الاعیان النجسه، الثامن. آیةاللَّه مکارم: بنابر احتیاط واجب نجس است، هر چند اصل آن هم مایع نبوده باشد ؛ ولی نوشیدن آن در هر حال حرام است. توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633. تبصره. اگر مایع مست کننده از مخلوط کردن یک چیز جامد (مانند بنگ و حشیش ) با محلول آب تهیه شود، نجس نیست ؛ هر چند این محلول مست کننده باشد (چون اصل آن مایع نبوده است ) ؛ ولی استعمال آن حرام است. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 534/500016)
آیا هر مایعی که مست کننده باشد، نجس و نوشیدن آن حرام است؟
آیات عظام امام، بهجت، صافی، فاضل و نوری: اگر اصل آن هم مایع بوده، نجس است ؛ ولی نوشیدن آن در هر حال حرام است. توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633.
آیات عظام تبریزی و خامنهای: اگر اصل آن هم مایع بوده، بنابر احتیاط واجب نجس است ؛ ولی نوشیدن آن در هر حال حرام است. خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 301 و تبریزی، توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633.
آیات عظام سیستانی و وحید: اگر اصل آن هم مایع بوده، بنابر احتیاط مستحب نجس است ؛ ولی نوشیدن آن در هر حال حرام است. سیستانی، توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633 و وحید، منهاج الصالحین، الاعیان النجسه، الثامن.
آیةاللَّه مکارم: بنابر احتیاط واجب نجس است، هر چند اصل آن هم مایع نبوده باشد ؛ ولی نوشیدن آن در هر حال حرام است. توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633.
تبصره. اگر مایع مست کننده از مخلوط کردن یک چیز جامد (مانند بنگ و حشیش ) با محلول آب تهیه شود، نجس نیست ؛ هر چند این محلول مست کننده باشد (چون اصل آن مایع نبوده است ) ؛ ولی استعمال آن حرام است. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 534/500016)
- [آیت الله بهجت] اگر کسی از مشروبات الکلی مست نشود، آیا باز هم نوشیدن آن برای وی حرام است؟
- [آیت الله بهجت] آیا نوشیدن مقدار کمی از مشروب به حدّی که انسان مست نشود حرام است؟
- [سایر] آیا هر مایع مست کننده، نوشیدن آن گناه است و باعث جاری شدن حد میگردد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر با شراب، کاری کنیم که دیگر مست کننده نباشد، آیا پاک و خوردن آن حلال میشود؟ و اگر با مایع پاکی که مست کننده نیست، کاری کنیم که مست کننده شود، آیا نجس و خوردنش حرام میشود؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر یک نقطه از جسم مایعی نجس گردد، آیا همه آن نجس میشود؟
- [آیت الله بهجت] آیا نوشیدن مشروبات الکلی برای درمان بعضی از بیماری ها حرام است؟
- [آیت الله خامنه ای] 1 آیا الکل اتیلیک نجس است یا خیر؟ (ظاهراً این الکل در همه مست کننده ها وجود دارد و سبب مستی است). 2. ملاک نجس بودن الکل چیست؟ 3. روشی که مست کننده بودن مشروب را ثابت کند، کدام است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا این درست است که اگر شارب در آب فرو رود نوشیدن آن حرام است؟
- [آیت الله خامنه ای] گاهی پس از ازدواج مایعی از من خارج می شد که اعتقاد به نجس بودن آن داشتم.
- [سایر] باسلام واحترام 1- ایا اگر اگر شرابی هیچ گونه مست کنندگی نداشته باشد حرام است؟
- [آیت الله مظاهری] منظور از شراب هر مایع مست کنندهای است نظیر عرق و آبجو و مانند اینها و نوشیدن آن حتّی یک قطره و کمتر از آن نیز حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] منظور از شراب هر مایع مست کننده ای است و آبجو نیز جزء مشروبات الکلی است، حتی نوشیدن یک قطره شراب و کمتر از آن نیز حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] شراب و هر چیزی که انسان را مست کند، چنانچه به خودی خود روان باشد نجس است و اگر مایعی زیاد آن مست کننده باشد مقدار کم آن نیز نجس است و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد، اگر چه چیزی در آن بریزند که روان شود، پاک است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر انگور و آب انگور به خودی خود جوش بیاید، تا قبل از آن که سرکه شود، چنانچه مست کننده باشد، حرام و نجس است، و اگر معلوم نباشد که مست کننده است یا نه، حرام بوده و بنابر احتیاط واجب نجس است، و چنانچه به واسطه پختن جوش بیاید، تا قبل از کم شدن دو ثلث آن خوردن آن حرام است ولی نجس نمیباشد، مگر آن که معلوم شود مست کننده است که در این صورت نجس هم میباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شراب و هر مایعی که انسان را مست می کند نجس است بنابراحتیاط واجب، اما اگر مثل بنگ و حشیش باشد که مخدر و مستی آور است و ذاتاً مایع نیست پاک است، هرچند آن را با آب مخلوط کنند و به صورت مایع درآورند، ولی استعمال آن به هر حال حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شراب و هر مایعی که انسان را مست می کند نجس است بنابراحتیاط واجب، اما اگر مثل بنگ و حشیش باشد که مخدر و مستی آور است و ذاتاً مایع نیست پاک است، هرچند آن را با آب مخلوط کنند و به صورت مایع درآورند، ولی استعمال آن به هر حال حرام است.
- [امام خمینی] اگر انگور و آب انگور به خودی خود جوش بیاید حرام، ولی نجس نیست، مگر آنکه معلوم شود که مست کننده است. و اگر به واسطه پختن جوش بیاید،خوردنش حرام است، ولی نجس نیست.
- [آیت الله سبحانی] الکل هایی که ذاتاً قابل شرب نیستند و نوعی سم حساب می شوند نجس نیستند، ولی اگر آنها را با آب رقیق کنند و قابل شرب بشوند حکم نجس دارند و نوشیدن آنها حرام است.
- [آیت الله سیستانی] شراب نجس است ، و غیر آن از چیزهایی که انسان را مست میکند نجس نیست .
- [آیت الله بهجت] شراب و هرچیزی که زیادِ آن انسان را مست می کند ، چنانچه به خودی خود مایع باشد ، نجس و خوردن آن حرام است ، اگر چه کم باشد یا مست کنندگی آن خفیف باشد ؛ ولی اگر مثل بنگ و حشیش مایع نباشد ، اگر چه چیزی در آن بریزند که مایع شود پاک است .