راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
اگر کسی از مشروبات الکلی مست نشود، آیا باز هم نوشیدن آن برای وی حرام است؟
حرام است.
عنوان سوال:
اگر کسی از مشروبات الکلی مست نشود، آیا باز هم
نوشیدن
آن برای وی حرام است؟
پاسخ:
حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا نوشیدن مشروبات الکلی برای درمان بعضی از بیماری ها حرام است؟
آیا نوشیدن مقدار کمی از مشروب به حدّی که انسان مست نشود حرام است؟
حکم خرید و فروش مشروبات الکلی در دانشگاه چیست؟ وظیفه ما در قبال آن کدام است؟
آیا الکلی که برای ضد عفونی، پس از تزریقات به کار برده می شود، نجس است؟
نوشیدن آب از قنات ها و چاه ها که در زمین دیگران است، جایز است؟
فروش الکلی که بعدا با آن مشروب درست می کنند، به کشورهای خارجی مسلمان یا غیر آن اشکال دارد؟
آیا اگر دلایل عقلانی بعضی از احکام الهی برای کسی مشخص نشود (مانند دلیل حرام بودن رقص زن برای زن، اگر هیچ حالتی بین طرفین به وجود نیاید) می تواند با استناد به آن، عمل حرام و... را مرتکب شود؟
قنات آبی بوده و مالکین آن اجازه می دادند که در مصرف شرب (نوشیدن)، مسجد و حمام استفاده شود، ولی بعدا برای حمام های جدید اجازه نمی دهند. آیا جایز است برای آن حمّام ها مصرف شود؟
پرستار بعد از تزریق آمپول، پنبه ی الکلی که تمام آن آغشته به الکل است روی موضع تزریق قرار می دهد، چنان چه از محلّ تزریق خون خارج شود، آیا از طریق پنبه ی آغشته به الکل دست پرستار نجس می شود؟
2) در صورتی که زن ناراحت نشود؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] آیا مشروبات الکلی نجس است؟
[سایر] آیا هر مایعی که مست کننده باشد، نجس و نوشیدن آن حرام است؟
[آیت الله سیستانی] خوردن مشروبات الکلی از نظر دارویی آیا اشکال دارد ؟
[آیت الله علوی گرگانی] با توجّه به اینکه حرمت استفاده از موادّ مخدّر مانند حرمت شراب خواری در جامعه شیوع پیدا نکرده است تا آنجا که در عرف عوام اکثر اعتقاد به حلّیت آن دارند آیا با توجّه به عوارض خطرناک و منفی اعتیاد میتوان گفت که حرمت موادّ مخدّر مساوی با حرمت شراب خواری است و از احادیث شدیدی که در خصوص مشروبات الکلی آمده به منظور مبارزه فرهنگی با اعتیاد استفاده کرد به ویژه در مواردی مانند هروئین و حشیش که اثراتی مانند مشروبات الکلی دارند علی الخصوص که امروزه ضرر موادّ مخدّر برای جامعه ما به مراتب بیشتر از مشروبات الکلی است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] با توجّه به این که از نظر پزشکی ثابت شده مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلی نه تنها ضرری برای بدن ندارد، بلکه مانند آشامیدنیهای دیگر مفید می باشد، و با در نظر گرفتن این که مشروبات الکلی نوعی ازنعمتهای خداوند مانند سایر نعمت هاست، چه اشکال دارد برای استفاده از جنبه های مثبت و مفید آن، مانند بقیّه نعمتهای خدادادی، با شرایط و مقدار مشخّص مصرف شود؟ اگر کسی به حدّی از درجه خود سازی و کنترل خویشتن رسیده باشد که در اثر مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلی به ورطه اعتیاد و حتّی مستی کشیده نشود، آیا مجاز به مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلی می باشد؟
[آیت الله سیستانی] آیا شرکت در مراسمی که در آن مشروبات الکلی توزیع وصرف می شود جائز است ؟
[آیت الله خامنه ای] آیا خوردن مشروبات الکلی حتی به میزان ناچیز نماز را تا 40 روز باطل می کند؟
[آیت الله سیستانی] ارایه مشروبات الکلی وفروش آن در رستوران چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] ارایه مشروبات الکلی وفروش آن در رستوران چه حکمی دارد؟
[آیت الله سبحانی] برخی از بطری های نوشیدنی غیر الکلی شبیه بطری های مشروبات الکلی است آیا خرید و فروش آن جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر صاحب گاو، گوسفند، شتر، طلا و نقره در مقداری از سال مست یا بیهوش شود، بنابر احوط زکات از او ساقط نمیشود و همچنین است اگر موقع واجب شدن زکات گندم، جو، خرما و کشمش مست یا بیهوش باشد.
روزهای که از انسان بهعلت مستی فوت شده، باید قضا نماید، اگرچه چیزی را که بهواسطه آن مست شده، برای معالجه خورده باشد.
اگر لباسی را با رنگ غصبی رنگ نمایند و عین آن باقی باشد؛ یا با نخ غصبی دوخته باشند، بهطوریکه آن نخ عرفاً تلف شده حساب نشود، نماز با آن حرام و بنابر احتیاط باطل است.
الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب، پنجره، میز، صندلی و مانند اینها به کار می برند، اگر انسان نداند از چیزی که به تنهایی مست کننده و مایع است درست کرده اند ، پاک می باشد .
گیره استکان که از طلا یا نقره می سازند اگر بعد از برداشتن استکان، ظرف به آن گفته شود، استعمال آن، چه به تنهایی و چه با استکان حرام است، و اگر ظرف به آن گفته نشود استعمال آن مانعی ندارد.
اگر روباه را بهغیر دستوری که در شرع معین شده کشته باشند، یا خودش مرده باشد، پوست آن نجس است، بنابراین خرید و فروش پوست آن، در صورتی که هیچ استفاده مشروع و حلالی از آن برده نشود، حرام و معامله آن باطل است.
ساختن ظرف طلا و نقره برای استعمالِ حرام، حرام است ؛ و در غیر این صورت حرام نیست و نیز مزدی که برای آن می گیرند حرام نیست .
هرگاه انگور را در میان تیزاب بگذارند که سبزه شود ، در صورتی که علم به جوشیدن حاصل نشود پاک است .
اگر سه پارچه (لنگ، پیراهن، سرتاسری) برای کفن میت میسر نشود، به هر کدام که میسر باشد اکتفا میشود، اگرچه اسم هیچ یک از این سه پارچه بر او صدق نکند. بلکه اگر هیچ پارچهای مقدور نشود و فقط مقداری جهت پوشاندن عورتین موجود باشد، واجب است با آن عورتین را بپوشانند.
اگر بچه نابالغ چیزی را با اجازه پدر یا جد پدری خود بخرد یا بفروشد، در صورتی که بتواند معامله کند، بنابر اظهر صحیح است؛ ولی اگر نمیتواند انشای معامله نماید و یا قبلاً نمیتوانسته، ولی حالا شک داریم که میتواند انشای معامله کند یا نه، اگرچه با اجازه ولیّ باشد، معاملهاش صحیح نیست. * خرید و فروش و معامله طفل غیر ممیز، دیوانه، مست، غافل، بیهوش و کسی که از روی شوخی و بدون قصد جدی معامله میکند، باطل است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] منظور از شراب هر مایع مست کنندهای است نظیر عرق و آبجو و مانند اینها و نوشیدن آن حتّی یک قطره و کمتر از آن نیز حرام است.
[آیت الله وحید خراسانی] معامله مشروبات مسکر حرام و باطل است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] مشروبات مسکر معامله آنها حرام و باطل است.
[آیت الله خوئی] مشروبات مسکر معاملة آنها حرام و باطل است.
[آیت الله اردبیلی] هر مایعی که مست کننده باشد، مقدار کم آن نیز حرام و نجس است، ولو این که به جهت کم بودن، مست کننده نباشد.
[آیت الله اردبیلی] خرید و فروش مست کنندهها و مواد مخدر، حرام و معامله آنها باطل است.
[آیت الله اردبیلی] اگر انگور و آب انگور به خودی خود جوش بیاید، تا قبل از آن که سرکه شود، چنانچه مست کننده باشد، حرام و نجس است، و اگر معلوم نباشد که مست کننده است یا نه، حرام بوده و بنابر احتیاط واجب نجس است، و چنانچه به واسطه پختن جوش بیاید، تا قبل از کم شدن دو ثلث آن خوردن آن حرام است ولی نجس نمیباشد، مگر آن که معلوم شود مست کننده است که در این صورت نجس هم میباشد.
[آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و نوشیدن از ظرف (طلا) و (نقره) و استعمال آنها حرام است، بلکه استفاده از آنها برای زینت اتاق و یا هر منظور دیگر نیز جایز نیست (بنابراحتیاط واجب).
[امام خمینی] اگر انگور و آب انگور به خودی خود جوش بیاید حرام، ولی نجس نیست، مگر آنکه معلوم شود که مست کننده است. و اگر به واسطه پختن جوش بیاید،خوردنش حرام است، ولی نجس نیست.
[آیت الله سبحانی] الکل هایی که ذاتاً قابل شرب نیستند و نوعی سم حساب می شوند نجس نیستند، ولی اگر آنها را با آب رقیق کنند و قابل شرب بشوند حکم نجس دارند و نوشیدن آنها حرام است.
نوشیدن
اطعمه و اشربه یکی از اقسام احکام، در اسلام است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*