اگر پیش از آنکه لباسها را داخل لباسشویی بریزیم، عین نجاست آنها را برطرف کنیم، آیا لباسشویی در این هنگام لباسها را پاک میکند؟ همه مراجع (به جز تبریزی ): در فرض یاد شده، لباسها پاک میشود. امام، استفتاءات، احکام نجاسات، س 327 و مکارم، استفتاءات، ج 1، س 34 و سیستانی، سایت، نجاسات و خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 292 و فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 47 و جامع الاحکام، ج 1، س 80 و دفتر: بهجت. آیةاللَّه تبریزی: اگر به غیر بول نجس شده باشد که در تطهیر آن یک بار شستن کافی است و ماشین لباسشویی آن را پاک میکند ؛ ولی اگر به بول نجس شده است، در تطهیر آن دو بار شستن لازم است. از این رو احتیاط آن است که لباسها را یک بار در بیرون لباسشویی هم بشویند. دفتر: تبریزی. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 543/500016)
اگر پیش از آنکه لباسها را داخل لباسشویی بریزیم، عین نجاست آنها را برطرف کنیم، آیا لباسشویی در این هنگام لباسها را پاک میکند؟
اگر پیش از آنکه لباسها را داخل لباسشویی بریزیم، عین نجاست آنها را برطرف کنیم، آیا لباسشویی در این هنگام لباسها را پاک میکند؟
همه مراجع (به جز تبریزی ): در فرض یاد شده، لباسها پاک میشود. امام، استفتاءات، احکام نجاسات، س 327 و مکارم، استفتاءات، ج 1، س 34 و سیستانی، سایت، نجاسات و خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 292 و فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 47 و جامع الاحکام، ج 1، س 80 و دفتر: بهجت.
آیةاللَّه تبریزی: اگر به غیر بول نجس شده باشد که در تطهیر آن یک بار شستن کافی است و ماشین لباسشویی آن را پاک میکند ؛ ولی اگر به بول نجس شده است، در تطهیر آن دو بار شستن لازم است. از این رو احتیاط آن است که لباسها را یک بار در بیرون لباسشویی هم بشویند. دفتر: تبریزی. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 543/500016)
- [سایر] اگر چیزی که به بول نجس شده را زیر آب لوله کشی که متصل به کر است بگیریم و بدون اینکه آب را قطع و وصل کنیم عین نجاست برطرف شود و بعد از آن نیز آب روی متنجس بریزد آیا پاک می شود؟یا حتماً باید بعد از برطرف شدن نجاست آب را جدا کنیم و دوباره بریزیم؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر خانم خانه به مرد خانه بگوید که لباسهای داخل کمد پاک است، ولی خدمتکار خانه بگوید یکی از لباسها نجس است، آیا مرد میتواند با آن لباسها نماز بخواند؟
- [سایر] آیا لباسشویی اتوماتیک که چند بار لباس را میشوید، میتواند لباس نجس را پاک کند؟
- [سایر] اگر لباسی توسط ماشین لباسشویی شسته شود و بعد از آبکشی توسط ماشین لباسشویی آثار نجاست بر آن باقی مانده باشد، آیا خود این لباس و لباسهای دیگری که در ماشین لباسشویی بودهاند نجس هستند؟
- [آیت الله بهجت] اگر ظاهر حیوان حرام گوشت یا حلال گوشت نجس شوند چگونه تطهیر می شوند، آیا همین مقدار که عین نجاست برطرف شود پاک می گردند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زمین سنگ فرش، نجس شده باشد و عین نجاست آن برطرف شده، اگر آنجا را با شلنگ متصل به آب لوله شهری آب بکشیم، آیا باید غُساله آن را جمع و خارج کنیم تا پاک شود؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر دندان ها به وسیله ی موادی پر شده باشند که قابل جدا شدن از آنها نیستند، در صورتی که داخل دهان نجس شود، آیا نیاز به آبکشی آن وجود دارد یا به صرف زوال عین نجاست، پاک می شود؟
- [آیت الله سیستانی] تخم مرغی که لکه خون در آن باشد نجس است یا خیر؟ واگر در غذایی بریزیم اگر همان قسمت را برداریم مابقی پاک است یا خیر؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر نجاستی در اطراف یا داخل کاسه دستشویی باشد و آن جا با آب کریا قلیل شسته شود ولی عین نجاست باقی بماند، آیا آن قسمتی که عین نجاست در آن نیست و آن آب به آنجا رسیده، پاک است یا نجس؟
- [سایر] هنگام تطهیر نجاست گاهی آب لولهکشی در اثر رسیدن به عین نجاست به بدن ترشّح میکند، حکم این ترشح چیست؟
- [آیت الله بهجت] اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن برطرف کرده یا نه، چنانچه موقع آب کشیدن متوجه برطرف کردن عین نجاست بوده، آن چیز پاک است ؛ و اگر متوجه برطرف کردن عین نجاست نبوده بنا بر احتیاط واجب باید دوباره آن را آب بکشد، مگر آن که احتمال بدهد که بعد از علم به نجاست متوجه بوده که باید عین را برطرف نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن برطرف کرده یا نه ؟ چنان چه موقع آب کشیدن، متوجه برطرف کردن عین نجاست بوده، آن چیز پاک است. و اگر متوجه برطرف کردن عین نجاست نبوده، باید دوباره آن را آب بکشد.
- [آیت الله بروجردی] اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن برطرف کرده یا نه، چنانچه موقع آب کشیدن متوجه برطرف کردن عین نجاست بوده، آن چیز پاک است و اگر متوجه برطرف کردن عین نجاست نبوده، باید دوباره آن را آب بکشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] چشم انسان جزء اعضای باطنی به شمار آمده و با برطرف شدن عین نجاست پاک میشود.
- [آیت الله خوئی] اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن برطرف کرده یا نه، باید دوباره آن را آب بکشد و یقین کند که عین نجاست برطرف شده است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن بر طرف کرده یا نه ، چنانچه موقع آب کشیدن ، متوجه برطرف کردن عین نجاست بوده آن چیز پاک است و اگر متوجه برطرف کردن عین نجاست نبوده بنابراحتیاط واجب باید دوباره آن را آب بکشد .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر چیزی را آب بکشد و یقین کند پاک شده و بعد شک کند که عین نجاست را از آن برطرف کرده یا نه؛ باید دوباره آن را آب بکشد و یقین کند که عین نجاست برطرف شده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه بدن حیوان، نجس شود همین که عین نجاست برطرف شود، بدن حیوان پاک می گردد، مثلاً اگر منقار پرنده خون آلود باشد یا حیوانی روی چیزهای آلوده بنشیند، همین که خون و آلودگی برطرف شد، بدن حیوان پاک است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] هر چیز نجس، تا عین نجاست را از آن برطرف نکنند پاک نمیشود، ولی اگر بو یا رنگ یا مزه نجاست در آن مانده باشد اشکال ندارد؛ پس اگر خون را از لباس برطرف کنند و لباس را آب بکشند و رنگ خون در آن بماند پاک میباشد، اما چنانچه به واسطه غلظت بو یا رنگ یا مزه یقین کنند یا احتمال دهند که ذرّههای نجاست در آن چیز مانده، باید بیشتر بشویند تا مطمئن شوند عین نجاست برطرف شده است.
- [آیت الله سبحانی] اگر حصیر نجس را که با نخ بافته شده در آب کر یا جاری فرو برند; بعد از برطرف شدن عین نجاست پاک می شود.