اگر لکه باقی‌مانده رنگ نجس -مثل رنگ خون که با شستن از بین نمی‌رود- است، یا در این امر شک دارید همه لباس‌ها پاک محسوب می‌شود. اما اگر یقین دارید لکه باقی‌مانده عین نجاست است، آن لباس و لباس‌هایی که بعد از پایان آب‌کشی ماشین، با آن لباس (با رطوبت سرایت کننده) تماس پیدا کرده‌اند نجس می‌باشند. و اگر در تحقق چنین تماسی شک کردید، پاک حساب می‌شوند. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): اگر عین نجاست باقی مانده باشد، نجس هستند و الا اگر جرم نداشته و صرف رنگ باشد که با شستن از بین نمی‌رود و تطهیر لازم انجام گرفته، لباس‌ها محکوم به طهارت هستند. و توجه داشته باشید اگر شستن لباس‌شویی به گونه‌ای باشد که بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباس‌شویی به لباس‌ها و همه قسمت‏های داخل ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است. حضرت آیت الله العظمی سیستانی(مد ظله العالی): اگر فقط رنگ نجاست باقی مانده باشد، هم لباس‌ها وهم لباس‌شویی پاک هستند. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی): هرگاه چیز نجسی را بشویند و عین نجس برطرف شود اما بو یا رنگ آن بماند ضرری ندارد و اگر شک کند عین نجس مانده یا نه، باید بیشتر بشوید تا یقین کند از بین رفته است. و اگر واقعا عین نجاست باقی مانده لباس و لباس‌شویی نجس است. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): در صورتی که مکلف شک در پاک شدن و تطهیر لباس مذکور داشته باشد، محکوم به نجاست است. حضرت آیت الله هادوی تهرانی(دامت برکاته): اگر یقین دارید لکه باقی‌مانده عین نجاست است، آن لباس و لباس‌هایی که بعد از پایان آب‌کشی ماشین با آن لباس با رطوبت سرایت کننده تماس پیدا کرده‌اند نجس می‌باشند. و اگر در تحقق چنین تماسی شک کردید، پاک حساب می‌شوند. اما اگر لکه باقی‌مانده رنگ نجس مثل رنگ خون است یا در این امر شک دارید همه لباس‌ها پاک محسوب می‌شود. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
اگر لباسی توسط ماشین لباسشویی شسته شود و بعد از آبکشی توسط ماشین لباسشویی آثار نجاست بر آن باقی مانده باشد، آیا خود این لباس و لباسهای دیگری که در ماشین لباسشویی بودهاند نجس هستند؟
اگر لکه باقیمانده رنگ نجس -مثل رنگ خون که با شستن از بین نمیرود- است، یا در این امر شک دارید همه لباسها پاک محسوب میشود. اما اگر یقین دارید لکه باقیمانده عین نجاست است، آن لباس و لباسهایی که بعد از پایان آبکشی ماشین، با آن لباس (با رطوبت سرایت کننده) تماس پیدا کردهاند نجس میباشند. و اگر در تحقق چنین تماسی شک کردید، پاک حساب میشوند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اگر عین نجاست باقی مانده باشد، نجس هستند و الا اگر جرم نداشته و صرف رنگ باشد که با شستن از بین نمیرود و تطهیر لازم انجام گرفته، لباسها محکوم به طهارت هستند.
و توجه داشته باشید اگر شستن لباسشویی به گونهای باشد که بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباسشویی به لباسها و همه قسمتهای داخل ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی(مد ظله العالی):
اگر فقط رنگ نجاست باقی مانده باشد، هم لباسها وهم لباسشویی پاک هستند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):
هرگاه چیز نجسی را بشویند و عین نجس برطرف شود اما بو یا رنگ آن بماند ضرری ندارد و اگر شک کند عین نجس مانده یا نه، باید بیشتر بشوید تا یقین کند از بین رفته است. و اگر واقعا عین نجاست باقی مانده لباس و لباسشویی نجس است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتی که مکلف شک در پاک شدن و تطهیر لباس مذکور داشته باشد، محکوم به نجاست است.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی(دامت برکاته):
اگر یقین دارید لکه باقیمانده عین نجاست است، آن لباس و لباسهایی که بعد از پایان آبکشی ماشین با آن لباس با رطوبت سرایت کننده تماس پیدا کردهاند نجس میباشند. و اگر در تحقق چنین تماسی شک کردید، پاک حساب میشوند. اما اگر لکه باقیمانده رنگ نجس مثل رنگ خون است یا در این امر شک دارید همه لباسها پاک محسوب میشود. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله سبحانی] پارچه یا لباسی که به خون و یا نجاسات دیگر آلوده بود در ماشین لباسشویی شسته شده بعد از خشکانیدن رنگ نجاست باقی است، آیا بودن رنگ صرف دلیل نجاست آن است؟
- [سایر] آیا لباسشویی اتوماتیک که چند بار لباس را میشوید، میتواند لباس نجس را پاک کند؟
- [آیت الله سیستانی] آیا ماشین لباسشوئی قابلیت دفع نجاست را دارد؟ یعنی در صورت شستن لباسی که دارای نجاست می باشد لباس پاک می شود؟
- [آیت الله مظاهری] اگر پس از تطهیر لباس، رنگ و اثر نجاست باقی مانده باشد، آیا میتوان حکم به طهارت لباس کرد؟
- [آیت الله سبحانی] لباس متنجس که در ماشین لباسشویی شسته می شود، بعد از شستن و فشردن به هنگام خشکاندن در بعضی از آنها خون و یا نجاست مشاهده می شود، آیا تکلیف بقیّه لباسها که در یک مخزن شسته شده اند چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر لباسی را که با خون نجس شده آب بکشند و خون را از آن برطرف نمایند ولی رنگ خون در لباس باقی بماند، آیا آن لباس پاک است؟
- [آیت الله بهجت] بر روی مچ دستم آثار رنگی که از ساعت مچی نشأت گرفته باقی مانده است، آیا برای وضو گرفتن اشکال دارد؟ با توجّه به این که اثر باقی مانده پاک نمی شود.
- [آیت الله سیستانی] آیا زردی بجا مانده از لکه بینی خانمها بر روی لباسها که بعد از شستشو باقی مانده است نجس است یا خیر لکه های بعد از حیض که بعد از شستشو بر روی لباس می ماند چطور ؟
- [آیت الله مظاهری] آیا زردی به جا مانده از لکّه بر روی لباسها که بعد از شستشو باقی مانده نجس است یا خیر؟ لکّههای بعد از حیض که بعد از شستشو بر روی لباس میماند چطور؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر لباس های پاک با لباس های نجس با هم در یک آب شسته شوند، لباس های پاک هم نجس می شوند. حال اگر هر دو گروه لباسها به طور درست و صحیح با آب پاک شسته نشوند (و همچنان نجس بمانند) و بواسطه باد خشک شوند، اگر آن لباسهای نجسی که بواسطه شسته شدن همراه لباسهای نجس، نجس شده بودند با یک شیء تر تماس پیدا کنند، آیا آن شیء تر نجس می شود؟
- [آیت الله سیستانی] اگر بداند یکی از دو ظرف یا دو لباسی که از هر دوی آنها استفاده میکند نجس شده و نداند کدام است ، باید از هر دو اجتناب کند . ولی اگر مثلاً نمیداند لباس خودش نجس شده یا لباسی که از تصرّف او خارج بوده و مال دیگری میباشد ، لازم نیست از لباس خودش اجتناب نماید . چیز پاک چگونه نجس میشود
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بداند یکی ازیا دو ظرف یادو لباسی که ازهردوی آنها استفاده میکند نجس شده و نداند کدام است ، باید از هر دو اجتناب کند ، ولی اگر مثلاً نمی داند لباس خودش نجس شده یا لباسی که هیچ از آن استفاده نمی کند و مال دیگری است ، لباس خودش هم لازم نیست اجتناب نماید . راه نجس شدن چیزهای پاک
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بداند یکی از دو ظرف یا دو لباسی که هر دو در اختیار اوست نجس شده و نداند کدام است باید از هر دو اجتناب کند ولی اگر مثلا می داند که لباس خودش نجس شده یا لباسی که از اختیار او خارج است لازم نیست از لباس خودش اجتناب نماید
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بداند یکی از دو ظرف یا دو لباسی که از هر دوی آنها استفاده می کند نجس شده، و نداند کدام است، باید از هردو اجتناب کند، بلکه اگر مثلاً نمی داند لباس خودش نجس شده یا لباسی که هیچ از آن استفاده نمی کند و مال دیگری است، باز هم احتیاط آن است که از لباس خودش اجتناب نماید.
- [آیت الله بروجردی] اگر بداند یکی از دو ظرف یا دو لباسی که از هر دوی آنها استفاده میکند نجس شده و نداند کدام است، باید از هر دو اجتناب کند، ولی اگر مثلاً نمیداند لباس خودش نجس شده یا لباسی که هیچ از آن استفاده نمیکند و مال دیگری است، از لباس خودش هم لازم نیست اجتناب نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بداند یکی از دو ظرف یا دو لباسی که از هر دوی آنها استفاده میکند نجس شده و نداند کدام یک از آنها نجس است، باید از هر دو اجتناب کند؛ ولی اگر مثلاً نمیداند لباس خود او نجس شده یا لباسی که هیچ از آن استفاده نمیکند و از آنِ دیگری است، اجتناب از آن لازم نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] هر چیز نجس، تا عین نجاست را از آن برطرف نکنند پاک نمیشود، ولی اگر بو یا رنگ یا مزه نجاست در آن مانده باشد اشکال ندارد؛ پس اگر خون را از لباس برطرف کنند و لباس را آب بکشند و رنگ خون در آن بماند پاک میباشد، اما چنانچه به واسطه غلظت بو یا رنگ یا مزه یقین کنند یا احتمال دهند که ذرّههای نجاست در آن چیز مانده، باید بیشتر بشویند تا مطمئن شوند عین نجاست برطرف شده است.
- [آیت الله بروجردی] هر چیز نجس تا عین نجاست را از آن برطرف نکنند پاک نمیشود، ولی اگر بو یا رنگِ نجاست در آن مانده باشد اشکال ندارد؛ پس اگر خون را از لباس برطرف کنند و لباس را آب بکشند و رنگ خون در آن بماند پاک میباشد، اما چنانچه به واسطهی بو یا رنگ یقین کنند یا احتمال دهند که ذرّههای نجاست در آن چیز مانده نجس است.
- [آیت الله خوئی] هر چیز نجس تا عین نجاست را از آن برطرف نکنند، پاک نمیشود، ولی اگر بو یا رنگ نجاست در آن مانده باشد اشکال ندارد. پس اگر خون را از لباس برطرف کنند و لباس را آب بکشند و رنگ خون در آن بماند، پاک میباشد اما چنانچه به واسط بو یا رنگ یقین کنند یا احتمال دهند که ذرههای نجاست در آن چیز مانده نجس است.
- [آیت الله بهجت] هرچیز نجس، تا عین نجاست را از آن برطرف نکنند پاک نمی شود، ولی اگر بو یا رنگ نجاست در آن مانده باشد اشکال ندارد، پس اگر خون را از لباس برطرف کنند و لباس را آب بکشند و رنگ خون در آن بماند پاک می باشد ؛ اما چنانچه به واسطه بو یا رنگ یقین کنند یا احتمال دهند که ذره های نجاست در آن چیز مانده ، نجس است .