اگر زن برای انجام غسل خاصی (مانند جنابت، حیض و یا غسل جمعه) نیت کند و آن را به جا آورد، آیا از سایر غسلها کفایت میکند؟ آیات عظام امام و صافی: اگر غسل جنابت باشد و به قصد آن غسل کند، از سایر غسلها کفایت میکند؛ ولی اگر غسل غیر جنابت باشد (مانند حیض یا جمعه) و به قصد آن غسل کند، بنابر احتیاط واجب، از سایر غسلها کفایت نمیکند. امام، تحریرالوسیلة، ج 1، واجبات الغسل، م 22 و صافی، توضیحالمسائل مراجع، م 389. آیةاللَّه بهجت: اگر غسل واجب باشد و به قصد آن غسل کند، از سایر غسلها کفایت میکند؛ ولی اگر غسل مستحبی را قصد کند، تنها از غسلهای مستحبی کفایت میکند. بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 221. آیات عظام تبریزی، سیستانی، فاضل، مکارم و وحید: آری کفایت میکند. توضیحالمسائل مراجع، م 389؛ وحید، توضیحالمسائل، م 395 ؛ فاضل و مکارم، تعلیقات علی العروة، ج 1، مستحبات غسل الجنابة، م 15. آیات عظام خامنهای و نوری: اگر غسل جنابت باشد و به قصد آن غسل کند، از سایر غسلها کفایت میکند؛ ولی اگر غسل غیر جنابت باشد (مانند حیض یا جمعه) و به قصد آن غسل کند، از سایر غسلها کفایت نمیکند. خامنهای، اجوبة، س 187 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م 390 و تعلیقات علی العروة، الجنابة، م 15، مستحبات غسل. تبصره . اگر زنی غسل حیض را فراموش کند و در این بین غسل واجب دیگری را انجام دهد، لازم نیست تمام نمازهای گذشته را قضا کند؛ بلکه میتواند از فتوای فوق استفاده نماید. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 72/500032)
اگر زن برای انجام غسل خاصی (مانند جنابت، حیض و یا غسل جمعه) نیت کند و آن را به جا آورد، آیا از سایر غسلها کفایت میکند؟
اگر زن برای انجام غسل خاصی (مانند جنابت، حیض و یا غسل جمعه) نیت کند و آن را به جا آورد، آیا از سایر غسلها کفایت میکند؟
آیات عظام امام و صافی: اگر غسل جنابت باشد و به قصد آن غسل کند، از سایر غسلها کفایت میکند؛ ولی اگر غسل غیر جنابت باشد (مانند حیض یا جمعه) و به قصد آن غسل کند، بنابر احتیاط واجب، از سایر غسلها کفایت نمیکند. امام، تحریرالوسیلة، ج 1، واجبات الغسل، م 22 و صافی، توضیحالمسائل مراجع، م 389.
آیةاللَّه بهجت: اگر غسل واجب باشد و به قصد آن غسل کند، از سایر غسلها کفایت میکند؛ ولی اگر غسل مستحبی را قصد کند، تنها از غسلهای مستحبی کفایت میکند. بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 221.
آیات عظام تبریزی، سیستانی، فاضل، مکارم و وحید: آری کفایت میکند. توضیحالمسائل مراجع، م 389؛ وحید، توضیحالمسائل، م 395 ؛ فاضل و مکارم، تعلیقات علی العروة، ج 1، مستحبات غسل الجنابة، م 15.
آیات عظام خامنهای و نوری: اگر غسل جنابت باشد و به قصد آن غسل کند، از سایر غسلها کفایت میکند؛ ولی اگر غسل غیر جنابت باشد (مانند حیض یا جمعه) و به قصد آن غسل کند، از سایر غسلها کفایت نمیکند. خامنهای، اجوبة، س 187 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م 390 و تعلیقات علی العروة، الجنابة، م 15، مستحبات غسل.
تبصره . اگر زنی غسل حیض را فراموش کند و در این بین غسل واجب دیگری را انجام دهد، لازم نیست تمام نمازهای گذشته را قضا کند؛ بلکه میتواند از فتوای فوق استفاده نماید. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 72/500032)
- [سایر] اگر کسی برای انجام غسل خاصی (مانند غسل جنابت) نیت کند و آن را به جا آورد، آیا از سایر غسلها کفایت میکند؟
- [سایر] آیا غسل جمعه در ایام حیض و جنابت صحیح است؟
- [آیت الله نوری همدانی] انسانی که غسل جنابت بر او واجب است ولی میخواهد غسل مستحبی هم مانند غسل جمعه انجام دهد آیا یک غسل به نیت غسل جنابت کفایت میکند یا اینکه دو غسل باید انجام دهد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی چند غسل بر ذمه دارد و باید غسل جنابت و حیض و مسّ میت انجام دهد و نیز می خواهد غسل جمعه هم انجام دهد آیا باید به ترتیب و جدا جدا، نیّت و غسل کند یا فرقی نیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] زن در حال حیض یا نفاس اگر غسل جنابت کند آیا رفع جنابت میکند یا خیر؟
- [آیت الله سبحانی] شخصی در روز جمعه پس از شستن سر و گردن، به عنوان غسل جنابت، تصمیم می گیرد که غسل جمعه انجام دهد آیا می تواند به نیت غسل جمعه سر و گردن را بشوید و مابقی را به نیت جمعه و جنابت ادامه دهد؟
- [آیت الله بهجت] زنی جنب بوده و حیض شده است، آیا می تواند در حال حیض غسل جنابت نماید و چنان چه در حال حیض غسل نماید، از جنابت کفایت می کند، یا بعد از پاک شدن باید دوباره غسل کند؟
- [آیت الله اردبیلی] زنی جنب شده است و قبل از غسل جنابت، حیض میشود. اگر بعد از پاکی از خون حیض، تنها به نیّت حیض یا تنها به نیّت جنابت غسل کند، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] اگر بر من دو غسل واجب باشد (غسل حیض و جنابت) آیا می توانم در یک غسل بگویم نیت می کنم غسل حیض و جنابت انجام دهم و با دو نیت یک غسل انجام دهم؟
- [آیت الله سیستانی] اگر بر من دو غسل واجب باشد (غسل حیض و جنابت) آیا می توانم در یک غسل بگویم نیت می کنم غسل حیض و جنابت انجام دهم و با دو نیت یک غسل انجام دهم؟
- [آیت الله مظاهری] زن در حال حیض میتواند غسلهای واجب یا مستحب مانند غسل جنابت و جمعه را به جا آورد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که چند غسل بر او واجب است می تواند به نیّت همه آنها جنابت، حیض، مسّ میّت و غسل جمعه و مانند آن یک غسل بجا آورد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر غسل مسّ میّت یا غسل دیگری بر کسی واجب بوده و انجام نداده باشد، در صورتی که پس از آن جنب شده و غسل جنابت کرده باشد، غسل جنابت او کفایت از سایر غسلها میکند، هر چند به آنها توجه نداشته باشد.
- [آیت الله بهجت] کسی را که در حال حیض یا در حال جنابت مرده، لازم نیست غسل حیض یا غسل جنابت بدهند، بلکه همان غسل میّت برای او کافی است، ولی بنابر احتیاط موقع غسل دادن نیت غسل جنابت و یا حیض را نیز بنمایند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر حائض، جُنب باشد و هنگامی که پاک میشود غسل جنابت را انجام دهد، لازم نیست برای حیض نیز جداگانه غسل نماید، هر چند خوب است در غسل خود هر دو را نیّت کند و این غسل کفایت از وضو میکند؛ پس برای انجام عباداتی مانند نماز که طهارت در آنها شرط است، لازم نیست وضو بگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگامی که زن از حیض پاک شود باید برای انجام عبادات خود غسل کند و اگر دسترسی به آب ندارد تیمم نماید، دستور غسل حیض مثل غسل جنابت است و از وضو نیز کفایت می کند، ولی احتیاط مستحب آن است که وضو هم بگیرد (خواه پیش از غسل باشد یا بعد از غسل).
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی را که در حال حیض یا در حال جنابت مرده لازم نیست غسل حیض یا غسل جنابت بدهند، بلکه همان غسل میت برای او کافی است.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی را أه در حال حیض یا در حال جنابت مرده لازم نیست غسل حیض یا غسل جنابت بدهند ، بلکه همان غسل میت برای او کافی است .
- [آیت الله سبحانی] کسی را که در حال حیض یا در حال جنابت مرده، لازم نیست غسل حیض یا غسل جنابت بدهند، بلکه همان غسل میّت برای او کافی است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی را که در حال حیض یا در حال جنابت مرده؛ لازم نیست غسل حیض یا غسل جنابت بدهند؛ بلکه همان غسل میت برای او کافی است.