اگر شخص در سر و یا ابروی خود مو ترمیم کرده باشد، به گونهای که مانع رسیدن آب به بدن و یا صدق مسح سر گردد، تکلیف چیست؟ .آیات عظام امام، خامنهای و نوری: اگر برداشتن آن باعث عسر و حرجی شود که به طور معمول قابل تحمل نیست، مسح بر روی آن کفایت میکند. (امام و نوری، توضیحالمسائل مراجع، م 338 ؛ خامنهای، اجوبه، س 101.) آیات عظام بهجت و تبریزی: باید آن را برای وضو برطرف سازد و اگر ممکن نباشد، باید وضوی جبیرهای بگیرد.( استفتا از دفتر معظم له.) آیه الله سیستانی: بنا بر احتیاط واجب باید آن را برطرف سازد و اگر ممکن نباشد، باید تیمم کند.( استفتا از دفتر معظم له.) آیه الله صافی: باید آن را برای وضو برطرف سازد و اگر ممکن نباشد، افزون بر وضوی جبیرهای تیمم هم بکند.( جامعالاحکام، ج 1، س 105.) آیه الله فاضل، مکارم و وحید: باید آن را برای وضو برطرف سازد و اگر ممکن نباشد، وضوی جبیرهای بگیرد و بنا بر احتیاط تیمم هم بکند. (استفتا از دفتر معظم له.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 76/500030)
اگر شخص در سر و یا ابروی خود مو ترمیم کرده باشد، به گونهای که مانع رسیدن آب به بدن و یا صدق مسح سر گردد، تکلیف چیست؟
اگر شخص در سر و یا ابروی خود مو ترمیم کرده باشد، به گونهای که مانع رسیدن آب به بدن و یا صدق مسح سر گردد، تکلیف چیست؟
.آیات عظام امام، خامنهای و نوری: اگر برداشتن آن باعث عسر و حرجی شود که به طور معمول قابل تحمل نیست، مسح بر روی آن کفایت میکند. (امام و نوری، توضیحالمسائل مراجع، م 338 ؛ خامنهای، اجوبه، س 101.)
آیات عظام بهجت و تبریزی: باید آن را برای وضو برطرف سازد و اگر ممکن نباشد، باید وضوی جبیرهای بگیرد.( استفتا از دفتر معظم له.)
آیه الله سیستانی: بنا بر احتیاط واجب باید آن را برطرف سازد و اگر ممکن نباشد، باید تیمم کند.( استفتا از دفتر معظم له.)
آیه الله صافی: باید آن را برای وضو برطرف سازد و اگر ممکن نباشد، افزون بر وضوی جبیرهای تیمم هم بکند.( جامعالاحکام، ج 1، س 105.)
آیه الله فاضل، مکارم و وحید: باید آن را برای وضو برطرف سازد و اگر ممکن نباشد، وضوی جبیرهای بگیرد و بنا بر احتیاط تیمم هم بکند. (استفتا از دفتر معظم له.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 76/500030)
- [سایر] اگر در هنگام وضو شک داشته باشیم که چیزی مانع رسیدن آب به بدن است، تکلیف چیست؟
- [آیت الله سبحانی] شخصی جهت ترمیم کچلی سر یا ترمیم ابروها اقدام به کشت مو می کند آیا وضو یا غسل با موی کاشته شده چه صورت دارد؟
- [آیت الله سیستانی] می خواستم بدانم آیا خودکار و لاک مانع رسیدن آب به بدن می شود؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر صورت و موی سر انسان به نحوی از خود، چربی تراوش میکند که آب روی آن میغلطد، آیا وضو با این چربی که مانع از رسیدن آب به پوست و مو میشود، ولی چربی خارجی نیست و مربوط به خود بدن است، صحیح است یا خیر؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه شک کند که، آیا رنگ موجود روی اعضا، جرم و مانع رسیدن آب به بشره است یا مانع نیست، تکلیف چیست؟
- [آیت الله بهجت] پوست بدن اینجانب بسیار چرب است. آیا چربی آن در وضو و غسل، مانع از رسیدن آب به پوست است؟
- [آیت الله بهجت] اگر هنگام غسل در جایی از بدن، اثر خودکار وجود داشته باشد، مانع رسیدن آب محسوب می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا رنگی که خانمها برای موی سر، استفاده می کنند، مانع از رسیدن آب می شود یا نه؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا رنگی که خانمها، برای موی سر، استفاده می کنند، مانع از رسیدن آب می گردد یا نه؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی روی سر خود مو کاشته است، برای مسح سر چه وظیفه ای دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو برد، اگرچه بقیه بدن از آب بیرون باشد، بنابر اقوی روزهاش باطل میشود، ولی اگر تمام بدن را آب بگیرد و مقداری از سر بیرون باشد، روزه باطل نمیشود. و همچنین درحالیکه مانع و حائل غلیظی دور سر را فراگرفته و یا سر به چیزی آغشته شده که مانع از رسیدن آب به آن باشد، فرو بردن تمام سر در آب، بنابر اظهر روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله بهجت] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، باید برطرف کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] رنگهایی که مانع رسیدن آب به بدن نیست، برای وضو ضرری ندارد ولی اگر مانع باشد،یا شک کندکه مانع است یا نه، باید آن را برطرف سازد.
- [آیت الله جوادی آملی] .حرکت اندک که مانع صدق آرامش بدن نیست, اشکال ندارد؛ ولی ذکر در حال حرکت شدید که مانع صدق آرامش بدن است, کافی نیست و باید در حال آرام شدن بدن, دوباره گفته شود.
- [آیت الله سبحانی] جایی را که باید شست و مسح کرد هر قدر چرک باشد، اگر چرک آن مانع از رسیدن آب به بدن نباشد اشکال ندارد، و اگر بعد از گچ کاری و مانند آن چیز سفیدی که جلوگیری از رسیدن آب به پوست بدن نمی کند بر دست بماند وضو صحیح است، ولی اگر شک کند که با بودن آنها آب به بدن می رسد یا نه، باید آنها را برطرف کند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ظرف یا بدن نجس باشد و بعد به گونهای چرب شود که از رسیدن آب به آنها جلوگیری کند، چنانچه بخواهند ظرف و بدن را آب بکشند، باید اوّل چربی را برطرف کنند تا آب به آنها برسد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] گوشت و دنبه ای که نجس شده با آب کشیدن پاک می شود، همچنین اگر بدن یا لباس کمی چرب باشد که مانع رسیدن آب نگردد، ولی اگر طوری چرب باشد که مانع رسیدن آب شود باید اول چربی را از بدن برطرف کنند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جایی را که باید شست یا مسح کرد چرک باشد ولی چرک آن مانع از رسیدن آب به بدن نباشد، اشکال ندارد و همچنین است اگر بعد از گچکاری و شستن با صابون و مانند آن چیز سفیدی که از رسیدن آب به پوست جلوگیری نمیکند بر دست بماند؛ ولی اگر شک کند که با بودن آنها آب به بدن میرسد یا نه، باید آنها را برطرف کند، مگر شک او غیر متعارف باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] جایی را که باید شست و مسح کرد هر قدر چرک باشد اگر چرک آن مانع از رسیدن آب به بدن نباشد اشکال ندارد. و همچنین است اگر بعد از گچ کاری و مانند آن چیز سفیدی که جلوگیری از رسیدن آب به پوست نمی نماید بر دست بماند، ولی اگر شک کند که با بودن آنها آب به بدن می رسد یا نه، باید آنها را برطرف کند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر جائی را که باید شست یا مسح کرد چرک باشد؛ ولی چرک آن مانع از رسیدن آب به بدن نباشد اشکال ندارد و همچنین است اگر بعد از گچ کاری و مانند آن چیز سفیدی که جلوگیری از رسیدن آب به پوست نمی نماید بر دست بماند؛ ولی اگر شک کند که با بودن آنها آب به بدن می رسد یا نه؛ باید آنها را برطرف کند.