اگر در اثنای غسل حیض ، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟
اگر در اثنای غسل حیض ، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟ آیات عظام امام، خامنه‌ای، صافی، فاضل و نوری: غسل باطل نمی‌شود و آن را تمام کند؛ ولی بهتر (احتیاط مستحب) است آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده) از سر گیرد. در هر صورت باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. امام، تحریر الوسیلة، ج 1، واجبات الغسل، م 19؛ توضیح‌المسائل مراجع، م 386 ؛ خامنه‌ای، اجوبة، س 185 و نوری، توضیح‌المسائل، م 387 و تعلیقات علی العروة، فصل فی مستحبات الغسل، م 8. آیةاللَّه بهجت: لازم نیست غسل را تمام کند و بنابر احتیاط واجب باید آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده)، از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. وسیلةالنجاة، ج 1، م 218. آیةاللَّه تبریزی: باید غسل را از سر گیرد و بنابر احتیاط واجب، باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. منهاج‌الصالحین، ج 1، م 204. آیةاللَّه سیستانی: غسل باطل نمی‌شود؛ ولی بنابر احتیاط واجب باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو بگیرد. توضیح‌المسائل مراجع، م 386 آیةاللَّه مکارم: غسل او صحیح است؛ ولی برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو بگیرد. توضیح‌المسائل، م 398. آیةاللَّه وحید: بنابر احتیاط واجب باید غسل را تمام کند و دوباره از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. توضیح‌المسائل، م 392. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 73/500032)
عنوان سوال:

اگر در اثنای غسل حیض ، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟


پاسخ:

اگر در اثنای غسل حیض ، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟

آیات عظام امام، خامنه‌ای، صافی، فاضل و نوری: غسل باطل نمی‌شود و آن را تمام کند؛ ولی بهتر (احتیاط مستحب) است آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده) از سر گیرد. در هر صورت باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. امام، تحریر الوسیلة، ج 1، واجبات الغسل، م 19؛ توضیح‌المسائل مراجع، م 386 ؛ خامنه‌ای، اجوبة، س 185 و نوری، توضیح‌المسائل، م 387 و تعلیقات علی العروة، فصل فی مستحبات الغسل، م 8.
آیةاللَّه بهجت: لازم نیست غسل را تمام کند و بنابر احتیاط واجب باید آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده)، از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. وسیلةالنجاة، ج 1، م 218.
آیةاللَّه تبریزی: باید غسل را از سر گیرد و بنابر احتیاط واجب، باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. منهاج‌الصالحین، ج 1، م 204.
آیةاللَّه سیستانی: غسل باطل نمی‌شود؛ ولی بنابر احتیاط واجب باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو بگیرد. توضیح‌المسائل مراجع، م 386
آیةاللَّه مکارم: غسل او صحیح است؛ ولی برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو بگیرد. توضیح‌المسائل، م 398.
آیةاللَّه وحید: بنابر احتیاط واجب باید غسل را تمام کند و دوباره از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. توضیح‌المسائل، م 392. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 73/500032)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین