اگر در اثنای غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟
اگر در اثنای غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟ آیات عظام امام، خامنه‌ای، صافی، فاضل و نوری: غسل باطل نمی‌شود و آن را تمام کند؛ ولی بهتر (احتیاط مستحب) است آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده) از سر گیرد. در هر صورت باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (امام، تحریر الوسیلة، ج 1، واجبات الغسل، م 19؛ توضیح‌المسائل مراجع، م 386 ؛ خامنه‌ای، اجوبة، س 185 و نوری، توضیح‌المسائل، م 387 و تعلیقات علی العروة، فصل فی مستحبات الغسل، م 8.) آیه الله بهجت: لازم نیست غسل را تمام کند و بنابر احتیاط واجب باید آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده)، از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (وسیلةالنجاة، ج 1، م 218.) آیه الله تبریزی: باید غسل را از سر گیرد و بنابر احتیاط واجب، باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (منهاج‌الصالحین، ج 1، م 204.) آیه الله سیستانی: غسل باطل نمی‌شود؛ ولی بنابر احتیاط واجب باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو بگیرد. (توضیح‌المسائل مراجع، م 386) آیه الله مکارم: بنابر احتیاط واجب، باید غسل را از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.( همان، م 386.) آیه الله وحید: بنابر احتیاط واجب باید غسل را تمام کند و دوباره از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.( توضیح‌المسائل، م 392.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 119/500030)
عنوان سوال:

اگر در اثنای غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟


پاسخ:

اگر در اثنای غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟

آیات عظام امام، خامنه‌ای، صافی، فاضل و نوری: غسل باطل نمی‌شود و آن را تمام کند؛ ولی بهتر (احتیاط مستحب) است آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده) از سر گیرد. در هر صورت باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (امام، تحریر الوسیلة، ج 1، واجبات الغسل، م 19؛ توضیح‌المسائل مراجع، م 386 ؛ خامنه‌ای، اجوبة، س 185 و نوری، توضیح‌المسائل، م 387 و تعلیقات علی العروة، فصل فی مستحبات الغسل، م 8.)
آیه الله بهجت: لازم نیست غسل را تمام کند و بنابر احتیاط واجب باید آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده)، از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (وسیلةالنجاة، ج 1، م 218.)
آیه الله تبریزی: باید غسل را از سر گیرد و بنابر احتیاط واجب، باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (منهاج‌الصالحین، ج 1، م 204.)
آیه الله سیستانی: غسل باطل نمی‌شود؛ ولی بنابر احتیاط واجب باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو بگیرد. (توضیح‌المسائل مراجع، م 386)
آیه الله مکارم: بنابر احتیاط واجب، باید غسل را از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.( همان، م 386.)
آیه الله وحید: بنابر احتیاط واجب باید غسل را تمام کند و دوباره از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.( توضیح‌المسائل، م 392.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 119/500030)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین