اگر در اثنای غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟ آیات عظام امام، خامنهای، صافی، فاضل و نوری: غسل باطل نمیشود و آن را تمام کند؛ ولی بهتر (احتیاط مستحب) است آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده) از سر گیرد. در هر صورت باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (امام، تحریر الوسیلة، ج 1، واجبات الغسل، م 19؛ توضیحالمسائل مراجع، م 386 ؛ خامنهای، اجوبة، س 185 و نوری، توضیحالمسائل، م 387 و تعلیقات علی العروة، فصل فی مستحبات الغسل، م 8.) آیه الله بهجت: لازم نیست غسل را تمام کند و بنابر احتیاط واجب باید آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده)، از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (وسیلةالنجاة، ج 1، م 218.) آیه الله تبریزی: باید غسل را از سر گیرد و بنابر احتیاط واجب، باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (منهاجالصالحین، ج 1، م 204.) آیه الله سیستانی: غسل باطل نمیشود؛ ولی بنابر احتیاط واجب باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو بگیرد. (توضیحالمسائل مراجع، م 386) آیه الله مکارم: بنابر احتیاط واجب، باید غسل را از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.( همان، م 386.) آیه الله وحید: بنابر احتیاط واجب باید غسل را تمام کند و دوباره از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.( توضیحالمسائل، م 392.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 119/500030)
اگر در اثنای غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟
آیات عظام امام، خامنهای، صافی، فاضل و نوری: غسل باطل نمیشود و آن را تمام کند؛ ولی بهتر (احتیاط مستحب) است آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده) از سر گیرد. در هر صورت باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (امام، تحریر الوسیلة، ج 1، واجبات الغسل، م 19؛ توضیحالمسائل مراجع، م 386 ؛ خامنهای، اجوبة، س 185 و نوری، توضیحالمسائل، م 387 و تعلیقات علی العروة، فصل فی مستحبات الغسل، م 8.)
آیه الله بهجت: لازم نیست غسل را تمام کند و بنابر احتیاط واجب باید آن را به قصد آنچه بر ذمه او است (از اتمام یا اعاده)، از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (وسیلةالنجاة، ج 1، م 218.)
آیه الله تبریزی: باید غسل را از سر گیرد و بنابر احتیاط واجب، باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد. (منهاجالصالحین، ج 1، م 204.)
آیه الله سیستانی: غسل باطل نمیشود؛ ولی بنابر احتیاط واجب باید برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو بگیرد. (توضیحالمسائل مراجع، م 386)
آیه الله مکارم: بنابر احتیاط واجب، باید غسل را از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.( همان، م 386.)
آیه الله وحید: بنابر احتیاط واجب باید غسل را تمام کند و دوباره از سر گیرد و برای نماز و هر کاری که در آن طهارت لازم است، وضو نیز بگیرد.( توضیحالمسائل، م 392.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 119/500030)
- [سایر] اگر در اثنای غسل جنابت، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟
- [سایر] اگر در اثنای غسل حیض ، حدث اصغر (بول، باد معده و...) خارج شود، آیا غسل صحیح است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا حدث اصغر در اثنای غسل باعث باطل شدن غسل می گردد؟
- [آیت الله بهجت] اگر در بین غسل، حدث اصغر مثل ادرار یا باد معده رخ دهد، غسل چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر از کسی که مشغول غسل جنابت است، حدث اصغر سر بزند، آیا باید دوباره غسل نماید یا آنکه غسل را تمام کند و وضو بگیرد؟
- [آیت الله سیستانی] اگر غسل کننده در اثناء غسل محدث به حدث اصغر شود وظیفه اش چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر در بین غسل جنابت یا غسلهای واجب دیگر یا غسلهای مستحبّی حدث اصغر پیش بیاید، چه اثری بر این غسلها دارد و آیا مقدار انجام شده از غسل را باطل میکند؟
- [سایر] منظور از حدث اصغر چیست؟ منظور از حدث اکبر چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا مس میّت حدث اصغر محسوب می شود، یا حدث اکبر به شمار می رود؟
- [آیت الله بهجت] حدث اصغر چیست و انواع آن کدام است؟
- [آیت الله اردبیلی] حدث اصغر و اکبر در اثنای غسل مسّ میّت ضرری به صحت آن نمیرساند، ولی اگر در اثنای آن دوباره میّتی را مس کند، باید غسل را از سر بگیرد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در بین غسل ، حدث اصغر از او سر زند مثلا بول کند ، غسل باطل نمی شود ولی بعد از غسل برای نماز وضو بگیرد .
- [آیت الله سبحانی] اگر در بین غسل، حدث اصغر از او سر زند مثلا بول کند، غسل را، از سر بگیرد و بعد از غسل برای نماز وضو لازم است.
- [آیت الله مظاهری] اگر در بین غسل حدث اصغر از او سر زند مثلاً بول کند، غسل باطل نمیشود ولی بعد از غسل برای نماز باید وضو بگیرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در بین غسل حدث اصغر از او سر زند؛ مثلاً بول کند، غسل او صحیح است، ولی باید پس از غسل وضو هم بگیرد و احتیاط مستحب آن است که غسل را نیز دوباره به جا آورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر در اثناء غسل، حَدَث اصغر از او سر زند (مثلاً بول کند) ضرری به غسل او نمی زند ولی برای نماز و مانند آن، باید وضو بگیرد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در بین غسل؛ حدث اصغر از او سر زند مثلا بول کند؛ باید غسل را تمام کرده و وضو هم بگیرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در بین غسل حدث اصغر از او سر زند مثلا بول کند بنابر احتیاط واجب غسل را تمام کند و اعاده نماید و وضو هم ضمیمه کند مگر این که از غسل ترتیبی به غسل ارتماسی عدول کند
- [آیت الله خوئی] اگر در بین غسل حدث اصغر از او سر زند، مثلًا بول کند، باید غسل را رها کرده و غسل دیگری بنماید، و چنانچه بخواهد غسل ترتیبی نماید بنابر احتیاط مستحبی وضو هم بگیرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در بین غسل حدث اصغر از او سر زند مثلا بول کند بنابر احتیاط واجب غسل را تمام کند و اعاده نماید و وضو هم ضمیمه کند مگر این که از غسل ترتیبی به غسل ارتماسی عدول کند