راه تشخیص منی و احتلام در مرد چیست؟ همه مراجع (به جز بهجت، صافی و مکارم): خروج منی در مرد دارای سه نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد؛ 2. با جستن بیرون آید؛ 3. بدن سست شود. اگر هیچ یک از علامتهای سه گانه و یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمیشود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند که منی است. توضیحالمسائل مراجع، م 346؛ وحید، توضیحالمسائل، م 352؛ نوری، توضیحالمسائل، م 347؛ خامنهای، اجوبةالاستفتاءات، س 180. آیةاللَّه بهجت: خروج منی در مرد دارای دو نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد؛ 2. با جستن بیرون آید. اگر هیچ یک از دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمیشود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند که منی است. بهجت، توضیحالمسائل مراجع، م 346 و مکارم، تعلیقات علی العروة، غسل الجنابة. آیة اللَّه صافی: اگر با شهوت و جستن بیرون آید و یا با جستن بیرون آمده و بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از این دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمیشود؛ مگر آنکه از راه دیگری اطمینان یابد که منی است. توضیحالمسائل، م 352. آیةاللَّه مکارم: خروج منی در مرد دارای دو نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد؛ 2. با جستن بیرون آید. اگر هیچ یک از دو نشانه یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمیشود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند که منی است. بهجت، توضیحالمسائل مراجع، م 346 و مکارم، تعلیقات علی العروة، غسل الجنابة. (احکام زن و شوهر، سیدمجتبی حسینی، کد: 138/500033)
راه تشخیص منی و احتلام در مرد چیست؟
همه مراجع (به جز بهجت، صافی و مکارم): خروج منی در مرد دارای سه نشانه است:
1. همراه با شهوت باشد؛ 2. با جستن بیرون آید؛ 3. بدن سست شود.
اگر هیچ یک از علامتهای سه گانه و یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمیشود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند که منی است. توضیحالمسائل مراجع، م 346؛ وحید، توضیحالمسائل، م 352؛ نوری، توضیحالمسائل، م 347؛ خامنهای، اجوبةالاستفتاءات، س 180.
آیةاللَّه بهجت: خروج منی در مرد دارای دو نشانه است:
1. همراه با شهوت باشد؛ 2. با جستن بیرون آید.
اگر هیچ یک از دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمیشود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند که منی است. بهجت، توضیحالمسائل مراجع، م 346 و مکارم، تعلیقات علی العروة، غسل الجنابة.
آیة اللَّه صافی: اگر با شهوت و جستن بیرون آید و یا با جستن بیرون آمده و بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از این دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمیشود؛ مگر آنکه از راه دیگری اطمینان یابد که منی است. توضیحالمسائل، م 352.
آیةاللَّه مکارم: خروج منی در مرد دارای دو نشانه است:
1. همراه با شهوت باشد؛
2. با جستن بیرون آید.
اگر هیچ یک از دو نشانه یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمیشود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند که منی است. بهجت، توضیحالمسائل مراجع، م 346 و مکارم، تعلیقات علی العروة، غسل الجنابة.
(احکام زن و شوهر، سیدمجتبی حسینی، کد: 138/500033)
- [سایر] راه تشخیص منی و احتلام در مرد چیست؟
- [سایر] راه تشخیص منی و احتلام در زن چیست؟
- [سایر] راه تشخیص منی و احتلام در زن چیست؟
- [آیت الله بروجردی] در شب یازدهم از منی محتلم شده و صبح در منی غسل کرده، آیا وظیفه او همین بوده یا خیر؟
- [آیت الله علوی گرگانی] برای تشخیص بچّهدار شدن از مرد منی خواسته میشود تا آزمایش گردد و این هم با استمناء امکان پذیر است، حکم چیست؟
- [سایر] برای تشخیص اینکه مرد قادر بر بچه دار شدن هست، آیا می تواند استمنا کند تا آزمایشهای پزشکی بر روی منی او، انجام شود؟
- [سایر] برای تشخیص اینکه مرد قادر بر بچهدار شدن هست آیا میتواند استمنا کند تا آزمایشهای پزشکی بر روی منی او، انجام شود؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در صورتی که از روی علائم سه گانه (فشار و شهوت و سست شدن بدن) نتوان منی و غیر منی را تشخیص داد، آیا از روی علائم ظاهری همچون رنگ و غیره میتوان تشخیص داد؟
- [سایر] منی مرد و منی زن از کجا می آید؟
- [آیت الله خامنه ای] بستن لولههای منی مرد
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه روزه دار می داند که اگر در روز بخوابد محتلم می شود، یعنی در خواب منی از او بیرون می آید، جایز است بخوابد و چنانچه محتلم شود برای روزه او اشکالی ندارد.
- [آیت الله خوئی] هرگاه روزهدار بداند که اگر در روز بخوابد، محتلم میشود، یعنی در خواب منی از او بیرون میآید، جایز است بخوابد هر چند به سبب نخوابیدن بزحمت نیفتد، و اگر محتلم شود، روزهاش باطل نمیشود.
- [آیت الله مظاهری] روزهداری که محتلم شده میتواند بول کند گرچه بداند به واسطه بول باقیمانده منی از مجری بیرون میآید.
- [آیت الله خوئی] روزهداری که محتلم شده، میتواند بول کند اگرچه به واسط بول کردن باقیمانده منی از مجری بیرون میآید.
- [آیت الله سیستانی] روزهداری که محتلم شده، میتواند بول کند، اگرچه بداند به واسطه بول کردن باقیمانده منی از مجری بیرون میآید.
- [آیت الله مظاهری] هرگاه روزهدار بداند که اگر در روز بخوابد محتلم میشود یعنی در خواب منی از او بیرون میآید، میتواند در روز بخوابد و چنانچه بخوابد و محتلم هم بشود روزهاش صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] هر گاه روزه دار بداند که اگر در روز بخوابد محتلم می شودیعنی در خواب منی از او بیرون می آید، می تواند در روز بخوابد و چنانچه بخوابد و محتلم هم بشود، روزه اش صحیح است.
- [امام خمینی] هرگاه روزه دار بداند که اگر در روز بخوابد، محتلم می شود، یعنی در خواب منی از او بیرون می آید، می تواند در روز بخوابد. و چنانچه بخوابد و محتلم هم بشود، روزه اش صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] هرگاه روزهدار بداند که اگر در روز بخوابد محتلم میشود یعنی در خواب منی از او بیرون میآید جایز است بخوابد هرچند به سبب نخوابیدن به زحمت نیفتد، و اگر محتلم شود روزهاش باطل نمیشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] هر گاه روزهدار احتمال دهد یا بداند اگر در روز بخوابد، محتلم میشود؛ یعنی در خواب منی از او بیرون میآید، جائز است بخوابد؛ هر چند به سبب نخوابیدن به زحمت نیفتد و اگر محتلم شود روزهاش باطل نمیشود.