اگر در حین نماز غذای بین دندانها را فرو برد، اشکالی به نماز میرسد؟ همه مراجع (به جز امام، فاضل و نوری ): فرو بردن ذرات غذای مانده در لای دندان ها، موجب بطلان نماز نمیشود. همچنین اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کمکم آب شود و فرو رود، نمازش اشکال پیدا نمیکند. توضیحالمسائل مراجع، م 1155 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 1163 و دفتر: خامنهای. آیات عظام امام و فاضل: فروبردن ذرات غذای مانده در لای دندان ها، موجب بطلان نماز نمیشود ؛ ولی اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم کم آب شود و فرو رود، نمازش اشکال پیدا میکند. توضیحالمسائل مراجع، م 1155. آیةاللَّه نوری: احتیاط واجب آن است که در بین نماز، غذای مانده در لای دندان ها را فرو ندهد ؛ ولی اگر قند و شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم کم آب شود و فرو رود، اشکال ندارد. نوری، توضیحالمسائل، م 1156. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 133/500016)
اگر در حین نماز غذای بین دندانها را فرو برد، اشکالی به نماز میرسد؟
همه مراجع (به جز امام، فاضل و نوری ): فرو بردن ذرات غذای مانده در لای دندان ها، موجب بطلان نماز نمیشود. همچنین اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کمکم آب شود و فرو رود، نمازش اشکال پیدا نمیکند. توضیحالمسائل مراجع، م 1155 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 1163 و دفتر: خامنهای.
آیات عظام امام و فاضل: فروبردن ذرات غذای مانده در لای دندان ها، موجب بطلان نماز نمیشود ؛ ولی اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم کم آب شود و فرو رود، نمازش اشکال پیدا میکند. توضیحالمسائل مراجع، م 1155.
آیةاللَّه نوری: احتیاط واجب آن است که در بین نماز، غذای مانده در لای دندان ها را فرو ندهد ؛ ولی اگر قند و شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم کم آب شود و فرو رود، اشکال ندارد. نوری، توضیحالمسائل، م 1156. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 133/500016)
- [آیت الله مظاهری] اگر در حین خواندن نماز، اخلاط سینه به دهان روزهدار بیاید، چه وظیفهای دارد؟ آیا باید نماز را باطل کند و یا اینکه میتواند آن را فرو برد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر در حین خواندن نماز، اخلاط سینه به دهان روزهدار بیاید، چه وظیفهای دارد؟ آیا باید نماز را باطل کند و یا اینکه میتواند آن را فرو برد؟
- [آیت الله اردبیلی] فرو بردن خونی که از لای دندانها (به واسطه بیماری یا مسواک کردن) میآید، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر شخص نمازگزار در حین نماز، بدون اینکه صورت خود را برگرداند، با چشمانش طرف دیگری غیر از قبله را نگاه کند، آیا نماز او اشکالی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در وضوی ارتماسی اگر دست راست را در آب فرو برد و دست چپ را نیز در آب فرو برد و ارتماساً وضو گرفت و اصلاً دست راست رابه دست چپ نکشید، آیا برای مسح سر و پای راست اشکالی پیش می آید؟
- [آیت الله مظاهری] احساس کردن مزه طعامی که در حین سحری خورده شده، برای روزه دار اشکالی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] خونی که از بین دندانها بیرون میآید یا خونی که از خارج دهان وارد آن میشود و هر کدام با آب دهان مخلوط میشود و از بین میرود، آیا باعث نجس شدن دهان و آب دهان میشود و آیا میتوان آب دهان را فرو برد یا باید بیرون ریخت؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر در بین نماز غذایی را که لای دندان هایش مانده است فرو برد، آیا نمازش اشکال پیدا می کند؟
- [آیت الله مظاهری] نمازگزاری که قبل از نماز شیرینی یا پولکی خورده و مقداری از آن بین دندانهایش مانده است و در حین نماز کم کم فرو رود، آیا نماز او صحیح است؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا میشود لوازم مسجد را - همچون دیگ بزرگ برای پخت و پز غذای مجالس - از مسجد بیرون برد؟
- [آیت الله بروجردی] غذای نجسی که لای دندانها مانده اگر آب در دهان بگردانند و به تمام غذای نجس برسد، پاک میشود.
- [آیت الله خوئی] غذای نجسی که لای دندانها مانده، اگر آب در دهان بگردانند و به تمام غذای نجس برسد پاک میشود.
- [آیت الله مظاهری] خونی که از لای دندانها میآید، نجس و خوردن آن حرام است ولی اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است، و فرو بردن آب دهان در این صورت اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد، اشکالی ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر در بین نماز، غذایی که در دهان یا لای دندانها مانده فرو ببرد، نمازش باطل نمیشود و نیز اگر قند یا شکر و مانند اینها در دهان مانده باشد و در حال نماز کمکم آب شود و فرو رود، اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] انسان میتواند صورت و دستها را به قصد وضو در آب فرو برد، یا آنها را در آب فرو برد و به قصد وضو بیرون آورد.
- [آیت الله بروجردی] خونی که از لای دندانها میآید، اگر به واسطهی مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است؛ ولی احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرند.
- [آیت الله وحید خراسانی] در وضوی ارتماسی باید دستها از بالا به پایین شسته شود پس اگر وقتی که دستها را در اب فرو می برد قصد وضو کند باید دستها را از طرف ارنج در اب فرو برد و همچنین صورت را بنابر احتیاط واجب از طرف پیشانی در اب فرو برد
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و آشامیدن به گونه ای که صورت نماز را به هم زند موجب باطل شدن نماز است، ولی اگر ذراتی از غذا و مانند آن در دهان باشد و موقع نماز فرو برد نماز را باطل نمی کند.
- [آیت الله اردبیلی] فرو بردن اخلاط سر و سینه، اگر به فضای دهان نرسیده باشند، روزه را باطل نمیکند؛ ولی اگر داخل فضای دهان شود، نباید آن را فرو برد.