چندین سال با حال جنابت، روزه گرفتم و نماز خواندم؛ در حالی که نمیدانستم جنب باید غسل کند، تکلیف چیست؟<BR> آیات عظام امام، بهجت، تبریزی، خامنهای، مکارم و وحید: نماز و روزههایی را که در حال جنابت انجام دادهاید، باید قضا کنید.( تبریزی، صراط النجاة، ج 1، س 107 و منهاجالصالحین، ج 1، بعد از م 1004؛ وحید، منهاجالصالحین، ج 2، بعد از م 1004؛ امام، استفتاءات، ج 1 روزه، س 31 ؛ خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 194 و دفتر: مکارم و بهجت.) آیات عظام سیستانی، صافی و فاضل: اگر در یاد گرفتن مسائل کوتاهی نکردهاید، روزهها صحیح است و قضا ندارد؛ ولی نمازهایی را که در حال جنابت خواندهاید، در هر حال باید قضا کنید.( سیستانی، منهاجالصالحین، ج 1، بعد از م 1004؛ فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 558؛ دفتر: صافی و وحید.) آیه الله نوری: روزهها صحیح است و قضا ندارد؛ ولی نمازهایی را که در حال جنابت خواندهاید، باید قضا کنید.( نوری، استفتاءات، ج 2، س 69.) تبصره. طهارت نسبت به نماز شرط واقعی است؛ از این رو اگر از روی ناآگاهی نیز بدون طهارت نماز بخواند، نمازش باطل است. (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 147/500030)
چندین سال با حال جنابت، روزه گرفتم و نماز خواندم؛ در حالی که نمیدانستم جنب باید غسل کند، تکلیف چیست؟<BR>
چندین سال با حال جنابت، روزه گرفتم و نماز خواندم؛ در حالی که نمیدانستم جنب باید غسل کند، تکلیف چیست؟<BR>
آیات عظام امام، بهجت، تبریزی، خامنهای، مکارم و وحید: نماز و روزههایی را که در حال جنابت انجام دادهاید، باید قضا کنید.( تبریزی، صراط النجاة، ج 1، س 107 و منهاجالصالحین، ج 1، بعد از م 1004؛ وحید، منهاجالصالحین، ج 2، بعد از م 1004؛ امام، استفتاءات، ج 1 روزه، س 31 ؛ خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 194 و دفتر: مکارم و بهجت.)
آیات عظام سیستانی، صافی و فاضل: اگر در یاد گرفتن مسائل کوتاهی نکردهاید، روزهها صحیح است و قضا ندارد؛ ولی نمازهایی را که در حال جنابت خواندهاید، در هر حال باید قضا کنید.( سیستانی، منهاجالصالحین، ج 1، بعد از م 1004؛ فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 558؛ دفتر: صافی و وحید.)
آیه الله نوری: روزهها صحیح است و قضا ندارد؛ ولی نمازهایی را که در حال جنابت خواندهاید، باید قضا کنید.( نوری، استفتاءات، ج 2، س 69.)
تبصره. طهارت نسبت به نماز شرط واقعی است؛ از این رو اگر از روی ناآگاهی نیز بدون طهارت نماز بخواند، نمازش باطل است. (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 147/500030)
- [سایر] پرسش 86 . فلسفه و فواید غسل جنابت را بیان کنید؟<BR>
- [سایر] آیا شخص جنب یا حائض، میتواند بدون غسل به اسمای جلاله، دست بزند؟<BR>
- [آیت الله بهجت] چندین سال روزه گرفتم و نماز خواندم در حالی که نمی دانستم جنب باید غسل کند، اکنون تکلیف نمازها و روزه های من چیست؟
- [سایر] چه کارهایی بر جنب حرام است؟<BR>
- [سایر] <BR> بلوغ دختر<BR>نشانه بلوغ دختر را بیان کنید؟<BR>
- [سایر] اگر در ماه رمضان، با اعتقاد به اینکه برای غسل جنابت وقت دارد، مشغول به غسل شود و وسط غسل بفهمد مقداری از غسل با اذان صبح همراه شده است، حکم روزه او چیست؟<BR>
- [سایر] تفاوت غسل و وضو چیست؟<BR>
- [سایر] به همراه داشتن قرآن برای شخص جنب چه حکمی دارد؟<BR>
- [سایر] کارهایی که برای شخص جنب مکروه است، کدامند؟<BR>
- [سایر] اگر انسان از خروج منی جلوگیری نموده و پس از مدتی بول کند؛ آیا غسل جنابت بر او واجب میشود؟<BR>
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در روزه غیر ماه رمضان و قضای ان از روزه های مستحبی و روزه های واجبی که وقت ان معین است جنب عمدا تا اذان صبح غسل نکند روزه اش صحیح است و احتیاط مستحب در روزه واجب ان است که عمدا بر جنابت باقی نماند
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر شخص جنب عمداً تا صبح غسل نکند بنابر احتیاط واجب روزه اش باطل است ولی اگر توانایی برغسل ندارد یا وقت تنگ است تیمم نماید، اما اگر از روی عمد نباشد روزه اش صحیح است و زنی که از حیض یا نفاس پاک شده و تا اذان صبح غسل نکرده در حکم کسی است که باقی بر جنابت مانده است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر غسل مسّ میّت یا غسل دیگری بر کسی واجب بوده و انجام نداده باشد، در صورتی که پس از آن جنب شده و غسل جنابت کرده باشد، غسل جنابت او کفایت از سایر غسلها میکند، هر چند به آنها توجه نداشته باشد.
- [آیت الله بهجت] کسی که غسل مس میت بر او واجب شده، اما غافل از تکلیف به غسل مس میت، غسل جنابت انجام داده در صورتی که این غسل به قصد انجام وظیفه واقع شده، کفایت از غسل مس میت میکند.
- [آیت الله اردبیلی] غسل جنابت به خودی خود مستحب است، امّا برای خواندن نماز و مانند آن باید غسل نماید، ولی برای نماز میّت و سجده شکر و سجدههای واجب قرآن، غسل جنابت لازم نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر حائض، جُنب باشد و هنگامی که پاک میشود غسل جنابت را انجام دهد، لازم نیست برای حیض نیز جداگانه غسل نماید، هر چند خوب است در غسل خود هر دو را نیّت کند و این غسل کفایت از وضو میکند؛ پس برای انجام عباداتی مانند نماز که طهارت در آنها شرط است، لازم نیست وضو بگیرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] تحصیل طهارت با غسل جنابت به خودی خود مستحب است و برای خواندن نماز واجب و مانند آن واجب میشود و در نماز مستحب تنها شرط صحت میباشد، همچنین برای سجده و تشهد فراموش شده، اگر بین آنها و نماز، از او کاری که باعث جنابت میشود صادر شده باشد، غسل جنابت واجب است و احتیاط آن است که برای سجده سهو نیز غسل کند. ولی برای نماز میت و سجده شکر و سجدههای واجب قرآن غسل جنابت لازم نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . غسل جنابت برای تحصیل طهارت از جنابت مستحب است و برای خواندن نماز واجب و مانند آن واجب می شود ولی برای نماز میت و سجده شکر و سجده های واجب قرآن غسل جنابت لازم نیست.
- [آیت الله سیستانی] در غیر روزه ماه رمضان و قضای آن از اقسام روزههای واجب و مستحب اگر جنب عمداً تا اذان صبح بر حال جنابت باقی بماند، میتواند آن روز را روزه بگیرد.
- [آیت الله بهجت] بعد از آنکه زن از خون حیض پاک شد، واجب است برای نماز و روزه و عبادتهای دیگری که باید با طهارت (وضو یا غسل یا تیمم) بهجا آورده شود، غسل کند، و دستور آن مثل غسل جنابت است، ولی بنابر اظهر برای نماز باید پیش از غسل یا بعد از آن وضو هم بگیرد، و اگر پیش از غسل وضو بگیرد بهتر است.