مسافر در حرم کدام امامان و در کجاها می تواند نمازش را کامل بخواند؟ بنابر نظر مراجع به شرح ذیل در چهار مکان مسافر اختیار دارد نماز خود را شکسته و یا کامل بخواند. اما روزه برای مسافر جایز نیست.(1) امام: مسجدالحرام، مسجدالنبی، مسجد کوفه و حرم امام حسین (علیهالسلام) و رواق مسجد متصل به حرم. آیت الله خامنه ای: در تمام دو شهر مکه معظمه و مدینه منوره فعلی و همچنین در مسجد کوفه حکم تخییر بین قصر و اتمام برای مسافر جاری است ولی در کربلا، احوط اقتصار بر خصوص محوطه حائر است (اطراف ضریح امام حسین(علیهالسلام)). آیت الله سیستانی: مسجدالحرام و مکه، مسجدالنبی و مدینه، مسجد کوفه و شهر کوفه، 5/11 متر اطراف ضرح امام حسین(علیهالسلام). آیات عظام فاضل و مکارم: مسجدالحرام و مکه، مسجدالنبی و مدینه، مسجد کوفه و حرم امام حسین(علیهالسلام) و رواقها و صحن متصل. آیات عظام صافی و نوری: مسجدالحرام و مکه، مسجدالنبی و مدینه، مسجد کوفه و حرم امام حسین(علیهالسلام) و دورتر از اطراف ضریح بنا بر احتیاط واجب شکسته. آیت الله بهجت: بنابراحتیاط واجب مسجد الحرام قدیم و مسجد النبی قدیم و مسجد کوفه قدیم و اطراف ضریح امام حسین(علیهالسلام). پی نوشت : (1) توضیح المسائل مراجع، م 1356.
مسافر در حرم کدام امامان و در کجاها می تواند نمازش را کامل بخواند؟
بنابر نظر مراجع به شرح ذیل در چهار مکان مسافر اختیار دارد نماز خود را شکسته و یا کامل بخواند. اما روزه برای مسافر جایز نیست.(1)
امام: مسجدالحرام، مسجدالنبی، مسجد کوفه و حرم امام حسین (علیهالسلام) و رواق مسجد متصل به حرم.
آیت الله خامنه ای: در تمام دو شهر مکه معظمه و مدینه منوره فعلی و همچنین در مسجد کوفه حکم تخییر بین قصر و اتمام برای مسافر جاری است ولی در کربلا، احوط اقتصار بر خصوص محوطه حائر است (اطراف ضریح امام حسین(علیهالسلام)).
آیت الله سیستانی: مسجدالحرام و مکه، مسجدالنبی و مدینه، مسجد کوفه و شهر کوفه، 5/11 متر اطراف ضرح امام حسین(علیهالسلام).
آیات عظام فاضل و مکارم: مسجدالحرام و مکه، مسجدالنبی و مدینه، مسجد کوفه و حرم امام حسین(علیهالسلام) و رواقها و صحن متصل.
آیات عظام صافی و نوری: مسجدالحرام و مکه، مسجدالنبی و مدینه، مسجد کوفه و حرم امام حسین(علیهالسلام) و دورتر از اطراف ضریح بنا بر احتیاط واجب شکسته.
آیت الله بهجت: بنابراحتیاط واجب مسجد الحرام قدیم و مسجد النبی قدیم و مسجد کوفه قدیم و اطراف ضریح امام حسین(علیهالسلام).
پی نوشت :
(1) توضیح المسائل مراجع، م 1356.
- [سایر] حکم رفتن زن حائض به حرم امامان(علیهم السلام) چیست؟
- [سایر] چرا نماز خواندن در حرم امام حسین ( علیه السلام ) مانند سایر امامان نیست و آن را نباید شکسته خواند؟
- [آیت الله بهجت] از آیا ورود افراد غیر مسلمان در اماکن مقدسه مانند حرم امامان و حرم حضرت معصومه علیهاالسّلام جایز است؟
- [آیت الله بهجت] آیا کسانی که عذر شرعی دارند، می توانند وارد حیاط مسجد و یا حرم امامان و امام زادگان شوند؟
- [سایر] چرا نماز خواندن در حرم امام حسین علیه السلام مانند سایر امامان نیست و آن را نباید شکسته خواند؟
- [سایر] آیا زن حائض میتواند بیآنکه داخل حرم شود، به رواقهای اطراف ضریح مطهر امام معصوم (علیه السلام) برود؟
- [سایر] آیا تعظیم کردن درمقابل حرم امامان شرک نیست اینکه ما به غیر خدا تعظیم میکنم شرک نیست؟
- [آیت الله سیستانی] حائر حرم حضرت امام حسین (علیه السلام) که مسافر می تواند نماز را بطور کامل بخواند کجاست ؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر مسافر نمازش قضا بشود و به شهر خود برسد باید نمازش را شکسته بخواند یا کامل؟
- [سایر] معجزه امامان شیعه چیست؟
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر برای حرم یکی از امامان یا امامزادگان نذر کند؛ باید آن را بنا بر احتیاط در تعمیر و روشنائی و فرش حرم و مانند اینها مصرف کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله اردبیلی] نماز خواندن در حرم امامان علیهمالسلام مستحب و بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله بهجت] اگر برای حرم یکی از امامان یا امامزادگان چیزی نذر کند، باید آن را در تعمیر و روشنایی و فرش حرم و مانند اینها مصرف کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز در حرم امامان: مستحبّ بلکه بهتر از مسجد است ونماز در حرم مطهّر حضرت امیر المؤمنین7 برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز در حرم امامان علیهمالسلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز در حرم امامان (ع) مستحب بلکه بهتر از مسجد است و مروی است که نماز حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین (ع) برابر دویست هزار نماز است.