آیا خلوت کردن دو نفر نامحرم در یک مکان، جایز است؟ امام، خامنهای و نوری: اگر کسی نمیتواند وارد آن مکان شود و آنها بترسند که به حرام بیفتند، ماندنشان در آنجا حرام است. توضیحالمسائل مراجع، م 2445 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م 2441 و خامنهای، استفتاء، س 639 و 627. آیات عظام بهجت، سیستانی و وحید: اگر احتمال فساد برود، ماندنشان در آنجا حرام است ؛ هر چند طوری باشد که کس دیگر بتواند وارد شود. همان، م 2445 و وحید، توضیحالمسائل، م 2590. آیات عظام تبریزی و فاضل: اگر کسی نمیتواند وارد آن مکان شود - در صورتی که احتمال فساد برود ماندنشان در آنجا حرام است. توضیحالمسائل مراجع، م 2445. آیةاللَّه صافی: اگر کسی نمیتواند وارد آن مکان شود، ماندنشان در آنجا حرام است ؛ هر چند احتمال فساد ندهند و به گفت و گوهای علمی و ضروری بپردازند توضیحالمسائل مراجع، م 2445.. آیةاللَّه مکارم: اگر کسی نمیتواند وارد آن مکان شود، بنابر احتیاط واجب ماندنشان در آنجا حرام است ؛ هر چند احتمال فساد ندهند و به گفت و گوهای علمی و ضروری مانند آن بپردازند همان، م 2445.. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 326/500016)
آیا خلوت کردن دو نفر نامحرم در یک مکان، جایز است؟
امام، خامنهای و نوری: اگر کسی نمیتواند وارد آن مکان شود و آنها بترسند که به حرام بیفتند، ماندنشان در آنجا حرام است. توضیحالمسائل مراجع، م 2445 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م 2441 و خامنهای، استفتاء، س 639 و 627.
آیات عظام بهجت، سیستانی و وحید: اگر احتمال فساد برود، ماندنشان در آنجا حرام است ؛ هر چند طوری باشد که کس دیگر بتواند وارد شود. همان، م 2445 و وحید، توضیحالمسائل، م 2590.
آیات عظام تبریزی و فاضل: اگر کسی نمیتواند وارد آن مکان شود - در صورتی که احتمال فساد برود ماندنشان در آنجا حرام است. توضیحالمسائل مراجع، م 2445.
آیةاللَّه صافی: اگر کسی نمیتواند وارد آن مکان شود، ماندنشان در آنجا حرام است ؛ هر چند احتمال فساد ندهند و به گفت و گوهای علمی و ضروری بپردازند توضیحالمسائل مراجع، م 2445..
آیةاللَّه مکارم: اگر کسی نمیتواند وارد آن مکان شود، بنابر احتیاط واجب ماندنشان در آنجا حرام است ؛ هر چند احتمال فساد ندهند و به گفت و گوهای علمی و ضروری مانند آن بپردازند همان، م 2445.. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 326/500016)
- [سایر] آیا خلوت کردن دو نفر نامحرم در یک مکان، جایز است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا صحبت با نامحرم در محیط خلوت و به مدت طولانی جایز است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا صحبت با نامحرم در محیط خلوت و به مدت طولانی جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] خلوت با نامحرم
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی در جایی که نامحرم حضور دارد بخواهد نماز بخواند و لباس او نجس یا غصبی باشد و برای نماز خود اینقدر وقت نداشته باشد که به یک مکان خلوت برود، آیا باید با همان لباس نماز بخواند یا در مقابل نامحرم، لباس را از تن درآورد و نماز بخواند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر اتّفاق بیفتد که امدادگر خواهر و امدادگر برادر اجبارادر مکانی خلوت مانند جنگل و یا کوه و ... به تنهایی به امر امدادرسانی بپردازند تکلیف شرعی همکاری آنها با توجّه به اینکه خلوت دو نامحرم حرام است چیست؟
- [آیت الله بهجت] بودن زن و مرد نامحرم در محلّی خلوت که کسی در آن جا نیست ، در سه صورت زیر چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر برای وضو به غیر از جایی که نامحرم می بیند مکان دیگری نباشد چه کاری باید کرد؟
- [سایر] آیا سلام کردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم، جایز است؟
- [سایر] آیا سلام کردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم، جایز است؟
- [امام خمینی] بودن مرد و زن نامحرم در جای خلوت، جایز نیست و احتیاط در نماز نخواندن در آنجا است. لیکن اگر خواند، نمازش باطل نیست.
- [آیت الله مظاهری] بودن مرد و زن نامحرم در جای خلوت حرام است، بلکه اگر احتمال مفسده باشد، در جای غیر خلوت نیز حرام است.
- [آیت الله سبحانی] بودن مرد و زن نامحرم در جای خلوت حرام است و نمازخواندن در آنجا اشکال دارد.
- [آیت الله مظاهری] بودن زن و مرد نامحرم در جای خلوت، اگر شهوتانگیز یا مفسده انگیز و یا دارای احتمال مفسده باشد حرام است، ولی اگر چنین نباشد، نبودن آنها در آنجا بسیار شایسته است و زن با عفّت با مرد نامحرم در جای خلوت نمینشیند.
- [آیت الله مظاهری] دستدادن زن نامحرم با مرد نامحرم و بالعکس و معانقه و در بغل گرفتن یکدیگر و یا خوابیدن در یک رختخواب، بلکه در یک اتاق خلوت که کسی نباشد، حرام است و تعزیر شرعی هم دارد، گرچه شهوتانگیز و موجب مفسده نباشد و گرچه بدن آنها با هم ملامست پیدا نکند و در زیر لباس و دستکش و مانند اینها باشد.
- [آیت الله بهجت] شنیدن صدای زن نامحرم بدون قصد لذت، جایز است.
- [آیت الله اردبیلی] زن میتواند در جایی که نامحرم هست با صدای بلند صحبت کند، مگر این که صدای او موجب تحریک مردهای نامحرم باشد که در این صورت جایز نیست.
- [آیت الله بهجت] دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .کراهت تقدّم یا محاذات مکان زن نمازگزار نسبت به مکان مرد نمازگزار , اختصاصی به نامحرم ندارد . در صورت وجود حاجب , مانند دیوار یا پرده یا فاصله , نه کراهت دارد و نه احتیاط مستحب در اعاده نماز است. این حکم برای نافله مانند فریضه است؛ ولی در حال غفلت یا فراموشی جاری نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .بودن مرد و زن نامحرم در مکانی که هیچ کس نمی تواند وارد شود، در صورت احتمال گناه حرام است و احتیاط مستحب است که در آن مکان نماز اقامه نشود.