آیا در دوران عقد - که دختر در خانه پدر و مادر زندگی می‌کند - برای بیرون رفتن از خانه اجازه شوهر لازم است؟
آیا در دوران عقد - که دختر در خانه پدر و مادر زندگی می‌کند - برای بیرون رفتن از خانه اجازه شوهر لازم است؟ آیات عظام امام، بهجت، صافی، فاضل، مکارم و نوری: آری، در این فرض برای خروج از منزل پدر، اجازه شوهر لازم است. صافی، جامع الاحکام، ج 2، س 1333 ؛ امام، استفتاءات، ج 3، حقوق زوجیت، س 22 و 4 و دفتر: بهجت، مکارم، بهجت، فاضل و نوری. آیات عظام تبریزی و وحید: خیر، در این فرض اجازه شوهر، لازم نیست. تبریزی، صراط النجاة، ج 3، 735 ؛ دفتر: وحید. آیةاللَّه فاضل: در این فرض بنا بر احتیاط واجب، برای خروج از منزل پدر، اجازه شوهر لازم است. فاضل، جامع‌المسائل، ج 1، س 1677. آیةاللَّه سیستانی: اگر در شهری که زندگی می‌کنند، متعارف این است که دختر در این مدت از شوهر اجازه نمی‌گیرد؛ در این صورت برای بیرون رفتن، اجازه او لازم نیست و در غیر این صورت، باید اجازه بگیرد. دفتر: سیستانی. تبصره. اگر زن در ضمن عقد، شرط کرده باشد که در این مدت، بدون اجازه او بیرون رود و یا عقد بر این توافق قبلی واقع شده باشد؛ در این صورت به فتوای همه مراجع، این شرط نافذ است و دیگر اجازه شوهر لازم نیست. (احکام زن و شوهر، سیدمجتبی حسینی، کد: 85/500033)
عنوان سوال:

آیا در دوران عقد - که دختر در خانه پدر و مادر زندگی می‌کند - برای بیرون رفتن از خانه اجازه شوهر لازم است؟


پاسخ:

آیا در دوران عقد - که دختر در خانه پدر و مادر زندگی می‌کند - برای بیرون رفتن از خانه اجازه شوهر لازم است؟

آیات عظام امام، بهجت، صافی، فاضل، مکارم و نوری: آری، در این فرض برای خروج از منزل پدر، اجازه شوهر لازم است. صافی، جامع الاحکام، ج 2، س 1333 ؛ امام، استفتاءات، ج 3، حقوق زوجیت، س 22 و 4 و دفتر: بهجت، مکارم، بهجت، فاضل و نوری.
آیات عظام تبریزی و وحید: خیر، در این فرض اجازه شوهر، لازم نیست. تبریزی، صراط النجاة، ج 3، 735 ؛ دفتر: وحید.
آیةاللَّه فاضل: در این فرض بنا بر احتیاط واجب، برای خروج از منزل پدر، اجازه شوهر لازم است. فاضل، جامع‌المسائل، ج 1، س 1677.
آیةاللَّه سیستانی: اگر در شهری که زندگی می‌کنند، متعارف این است که دختر در این مدت از شوهر اجازه نمی‌گیرد؛ در این صورت برای بیرون رفتن، اجازه او لازم نیست و در غیر این صورت، باید اجازه بگیرد. دفتر: سیستانی.
تبصره. اگر زن در ضمن عقد، شرط کرده باشد که در این مدت، بدون اجازه او بیرون رود و یا عقد بر این توافق قبلی واقع شده باشد؛ در این صورت به فتوای همه مراجع، این شرط نافذ است و دیگر اجازه شوهر لازم نیست.
(احکام زن و شوهر، سیدمجتبی حسینی، کد: 85/500033)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین