اگر زن در آخر وقت از حیض پاک شود و وقت برای غسل نداشته باشد، آیا خواندن نماز واجب است؟ آیات عظام امام، خامنهای، صافی، فاضل و نوری: خیر، در فرض یاد شده، نماز بر زن واجب نیست (-(و قضا هم ندارد)-). توضیحالمسائل مراجع، م 473 و دفتر: خامنهای. آیات عظام بهجت، تبریزی و وحید: اگر میتواند با تیمم نماز بخواند، بنابر احتیاط واجب باید نماز بخواند و اگر نخواند، قضا ندارد. تبریزی، توضیحالمسائل مراجع، م 473 و وحید، توضیحالمسائل، م 479 و دفتر: بهجت. آیةاللَّه سیستانی: بنابر احتیاط واجب باید نماز را با تیمم بخواند و اگر نخواند، باید قضا کند. سیستانی، توضیحالمسائل مراجع، م 473. آیةاللَّه مکارم: اگر به حدی است که فقط میتواند تیمم کند و یک رکعت نماز را در وقت و بقیه را در خارجوقت بهجا آورد، نماز بر او واجب نیست (-(و قضا هم ندارد)-). توضیح المسائل، م 454. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 101/500032)
اگر زن در آخر وقت از حیض پاک شود و وقت برای غسل نداشته باشد، آیا خواندن نماز واجب است؟
آیات عظام امام، خامنهای، صافی، فاضل و نوری: خیر، در فرض یاد شده، نماز بر زن واجب نیست (-(و قضا هم ندارد)-). توضیحالمسائل مراجع، م 473 و دفتر: خامنهای.
آیات عظام بهجت، تبریزی و وحید: اگر میتواند با تیمم نماز بخواند، بنابر احتیاط واجب باید نماز بخواند و اگر نخواند، قضا ندارد. تبریزی، توضیحالمسائل مراجع، م 473 و وحید، توضیحالمسائل، م 479 و دفتر: بهجت.
آیةاللَّه سیستانی: بنابر احتیاط واجب باید نماز را با تیمم بخواند و اگر نخواند، باید قضا کند. سیستانی، توضیحالمسائل مراجع، م 473.
آیةاللَّه مکارم: اگر به حدی است که فقط میتواند تیمم کند و یک رکعت نماز را در وقت و بقیه را در خارجوقت بهجا آورد، نماز بر او واجب نیست (-(و قضا هم ندارد)-). توضیح المسائل، م 454. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 101/500032)
- [آیت الله خامنه ای] اگر زن در حال حیض، جنب یا در حال جنابت حایض شود، آیا بعد از پاک شدن از حیض هر دو غسل بر او واجب است؟ یا این که با حدوث جنابت در حال حیض، غسل جنابت بر او واجب نیست زیرا در موقع جنابت پاک نبوده است؟
- [آیت الله اردبیلی] با توجه به این که در آخر حیض، معمولاً لکهبینی و ترشّحات وجود دارد، چه موقع حکم میشود که زن از حیض پاک شده است؟
- [آیت الله سیستانی] اگر زن پیش از اذان صبح در ماه رمضان از حیض یا نفاس پاک شود و برای غسل وقت نداشته باشد تکلیف چیست ؟
- [آیت الله سیستانی] اگر زن نزدیک اذان صبح در ماه مبارک رمضان از حیض یا نفاس پاک شود وبرای هیچ کدام از غسل وتیمم وقت نداشته باشد ایا روزه اش صحیح است ؟
- [آیت الله بهجت] زن حائض که می خواهد غسل حیض کند چه وقت باید وضو بگیرد؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که به جای غسل و وضو، تیمّم کرده (مثل زن حائضی که از خون حیض پاک شده و آب برای غسل حیض و وضو ندارد) و قبل از خواندن نماز، مقداری آب به دست آورده که برای غسل تنها یا وضوی تنها کافی است، آیا لازم است که اقدام به غسل یا وضو کند یا تیمّم بدل از آنها کافی است؟
- [آیت الله بهجت] اگر بر کسی دو غسل واجب باشد (حیض و جنابت) سپس غسل کند و پس از آن بفهمد که از حیض پاک نشده است، آیا باید برای آن یکی هم غسل کند؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر زنی دارای عادت ماهانه حیض باشد، آیا قرآن خواندن برای آن زن جایز است؟
- [آیت الله بهجت] زنی جنب بوده و حیض شده است، آیا می تواند در حال حیض غسل جنابت نماید و چنان چه در حال حیض غسل نماید، از جنابت کفایت می کند، یا بعد از پاک شدن باید دوباره غسل کند؟
- [سایر] چندین سال بدون غسل حیض روزه گرفتم، در حالی که نمیدانستم زن حائض باید هنگام پاک شدن غسل کند، تکلیفم چیست؟
- [آیت الله سیستانی] اگر زن نزدیک اذان صبح در ماه مبارک رمضان از حیض یا نفاس پاک شود، و برای هیچکدام از غسل و تیمم وقت نداشته باشد، روزهاش صحیح است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نمازهای یومیهای که به سبب حیض از زن فوت شده قضا ندارد ولی روزههای واجب را که در حال حیض نگرفته، باید قضا نماید و قضای نمازهای غیریومیه که بر دیگران واجب است، بر او نیز واجب است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زن پیش از اذان صبح در ماه رمضان از حیض یا نفاس پاک شود و برای غسل وقت نداشته باشد؛ باید تیمم نماید و بنابراحتیاط واجب باید تا اذان صبح بیدار بماند.
- [آیت الله بهجت] نمازهای یومیهای که زن در حال حیض نخوانده، قضا ندارد، ولی روزههای واجب را باید قضا نماید. مسائل متفرقه حیض
- [آیت الله اردبیلی] نمازهای واجب روزانه که زن در حال حیض نمیخواند، قضا ندارند، ولی روزههای واجب را باید قضا نماید.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن نزدیک اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و برای هیچ کدام از غسل و تیمم وقت نداشته باشد، یا بعد از اذان بفهمد که پیش از اذان پاک شده، روزه او صحیح است .
- [آیت الله بهجت] اگر زن نزدیک اذان صبح از حیض و نفاس پاک شود و برای هیچ کدام از غسل و تیمم وقت نداشته باشد، یا بعد از اذان بفهمد که پیش از اذان پاک شده، روزه او صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] اگر زن در آخر وقت نماز از خون پاک شود و به اندازه غسل یا تیمّم و خواندن یک رکعت نماز یا بیشتر وقت داشته باشد، باید نماز را بخواند و اگر نخواند باید قضای آن را به جا آورد.
- [آیت الله خوئی] اگر زن در آخر وقت نماز، از خون پاک شود و به اندازة غسل و خواندن یک رکعت نماز یا بیشتر از یک رکعت وقت داشته باشد، باید نماز را بخواند و اگر نخواند باید قضای آن را بهجا آورد.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن در آخر وقت نماز ، از خون پاک شود و به اندازه غسل و خواندن یک رکعت نماز یا بیشتر از یک رکعت وقت داشته باشد ، باید نماز را بخواند ، و اگر نخواند باید قضای آن را بجا آورد .