ابتدای استحاضه چه زمانی است؟ آیا زمانی است که خون داخل رحم است یا زمانی که خون از محل خارج میشود؟ آیات عظام امام، بهجت و خامنهای: همین اندازه که خون داخل رحم پیدا شود (هر چند خارج نشود)، بنابر احتیاط واجب استحاضه شروع میشود. امام، تعلیقات علی العروه، ج 1، فصل فی الاستحاضه و بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 241 و دفتر: خامنهای. آیات عظام تبریزی، سیستانی، صافی، فاضل و وحید: زمانی که خون از رحم خارج شود، استحاضه شروع میشود و بودن خون داخل رحم کفایت نمیکند. تبریزی، سیستانی و وحید، منهاجالصالحین، الاستحاضه، م 236 و فاضل، تعلیقات علی العروه، ج 1، فصل فی الاستحاضه و صافی، هدایة العباد، ج 1، م 219. آیات عظام مکارم و نوری: همین اندازه که خون داخل رحم پیدا شود (هر چند خارج نشود)، استحاضه شروع میشود. مکارم و نوری، تعلیقات علی العروه، ج 1، فصل فی الاستحاضه. تبصره . حکم استحاضه و حیض در این مسئله یکی است. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 172/500032)
ابتدای استحاضه چه زمانی است؟ آیا زمانی است که خون داخل رحم است یا زمانی که خون از محل خارج میشود؟
ابتدای استحاضه چه زمانی است؟ آیا زمانی است که خون داخل رحم است یا زمانی که خون از محل خارج میشود؟
آیات عظام امام، بهجت و خامنهای: همین اندازه که خون داخل رحم پیدا شود (هر چند خارج نشود)، بنابر احتیاط واجب استحاضه شروع میشود. امام، تعلیقات علی العروه، ج 1، فصل فی الاستحاضه و بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 241 و دفتر: خامنهای.
آیات عظام تبریزی، سیستانی، صافی، فاضل و وحید: زمانی که خون از رحم خارج شود، استحاضه شروع میشود و بودن خون داخل رحم کفایت نمیکند. تبریزی، سیستانی و وحید، منهاجالصالحین، الاستحاضه، م 236 و فاضل، تعلیقات علی العروه، ج 1، فصل فی الاستحاضه و صافی، هدایة العباد، ج 1، م 219.
آیات عظام مکارم و نوری: همین اندازه که خون داخل رحم پیدا شود (هر چند خارج نشود)، استحاضه شروع میشود. مکارم و نوری، تعلیقات علی العروه، ج 1، فصل فی الاستحاضه.
تبصره . حکم استحاضه و حیض در این مسئله یکی است. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 172/500032)
- [سایر] ابتدای خون حیض چه زمانی است؟ آیا زمانی که خون داخل رحم است یا زمانی که خون از محل خارج شود؟
- [آیت الله بهجت] در استحاضه ملاک، خروج خون به خارج است یا ملاک، وجود خون در داخل است؟
- [آیت الله سبحانی] آیا برای تحفظ از خون استحاضه در حین نماز، گذاشتن پنبه در داخل رحم و مجرا لازم است؟
- [آیت الله بهجت] خانم به خاطر دل درد یا علامت دیگر می داند خون از رحم به مهبل آمده ولی به خاطر بسته بودن مجرا و یا وجود نوار مخصوص داخل هنوز خون بیرون نیامده آیا حائض حساب می شود؟
- [آیت الله اردبیلی] محلّ انتهایی در مسح پا، برآمدگی روی پاست یا تا محلّ اتصال روی پا با انتهای استخوان ساق پا (مفصّل) را باید مسح کرد؟ ابتدای محل مسح پا، نوک ناخن پاست یا نوک انگشت پا را هم باید داخل مسح کرد؟ و آیا مسح از نوک یک انگشت پا و با عرض بسیار باریک کافی است یا نه؟
- [سایر] 43 ساله ام یک سال است که خونریزی عادت ماهانهام کم شده بطوریکه روز اول لکه، روز دوم کاملا خون، روز سوم لکه تا هفتم البته چهارم تا هفتم فقط در داخل رحم خون دارم مگر نزدیکی کنم تا مشخص شود خون دارم یا نه. آیا میتوانم بعد از غسل از سوم به بعد نماز بخوانم یا باید تا هفتم صبر کنم؟
- [سایر] تفاوت خون حیض و استحاضه چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا رسیدن منی به داخل رحم بدون دخول، سبب جنابت زن می شود؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا فطریه روزه بر جنین داخل رحم مادر واجب است یا بر زنی که باردار است؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا فطریه روزه بر جنین داخل رحم مادر واجب است یا بر زنی که باردار است؟
- [آیت الله نوری همدانی] استحاضه سه قسم است : قلیله ، متوسطه و کثیره ، استحاضه قلیله آن است که خون در پنبه ای که زن داخل فرج می نماید ، نفوذ نکند و از طرف دیگر ظاهر نشود ، استحاضه متوسطه آن است که خون در پنبه فرو رود و از طرف دیگر ظاهر شود ولی به دستمالی که معمولا زنها برای جلوگیری از خون می بندند جاری نشود ، استحاضه کثیره آن است که خون از پنبه به دستمال ، جاری شود . احکام استحاضه
- [آیت الله مکارم شیرازی] استحاضه فقط دو قسم است: (قلیله) و (کثیره): استحاضه قلیله آن است که هرگاه زن پنبه ای را داخل کند، خون، آن را آلوده نماید ولی از طرف دیگر خارج نشود، خواه خون در پنبه فرو رود یا نه، و استحاضه کثیره آن است که خون، در پنبه فرو رود و از آن بگذرد و جاری شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] استحاضه سه قسم است: قلیله ومتوسّطه وکثیره،استحاضه قلیله آن است که خون فقط روی پنبهای را که زن داخل فرج مینماید آلوده کند و در آن فرو نرود، استحاضه متوسّطه آن است که خون در پنبه فرو رود، اگرچه در یک گوشه آن باشد، ولی از پنبه به دستمالی که معمولاً زنها برای جلوگیری از خون میبندند، نرسد،استحاضه کثیره آن است که خون پنبه را بگیرد و به دستمال هم برسد.
- [آیت الله سبحانی] استحاضه سه قسم است: قلیله ومتوسطه وکثیره. 1.(استحاضه قلیله) آن است که خون در پنبه ای که زن داخل فرج می نماید نفوذ نکند یعنی از طرف دیگر ظاهر نشود. 2.(استحاضه متوسطه) آن است که خون در پنبه فرو رود و از طرف دیگر ظاهر شود ولی به دستمالی که معمولا زن ها برای جلوگیری از خون می بندند، جاری نشود. 3.(استحاضه کثیره) آن است که خون، از پنبه به دستمال جاری شود.
- [امام خمینی] استحاضه سه قسم است: قلیله و متوسطه و کثیره. استحاضه قلیله آن است که خون، پنبه ای را که زن داخل فرج می نماید سوراخ نکند و از طرف دیگر ظاهر نشود. استحاضه متوسطه آن است که خون در پنبه فرو رود و از طرف دیگر ظاهر شود، ولی به دستمالی که معمولا زنها برای جلوگیری از خون می بندند، جاری نشود. استحاضه کثیره آن است که خون از پنبه به دستمال جاری شود
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر خون استحاضه در باطن باشد و از محل خارج نشده باشد، وضو و غسل باطل نمی شود. و اگر بیرون بیاید هر چند کم باشد وضو و غسل را باطل می کند، و اگر از محل خود خارج شده و به محلی رسیده باشد که اگر پنبه داخل کند، آلوده به خون می شود، بنابر احتیاط باید به وظایفی که گفته شد، عمل کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] ابتدای حیض لازم است خون بیرون بیاید ولی لازم نیست در تمام سه روز خون بیرون بیاید بلکه اگر در باطن فرج خون باشد کافیست ولی بودن در رحم کافی نیست و چنانچه در بین سه روز مختصری پاک شود به نحوی که در بین زنها متعارف است باز هم حیض است
- [آیت الله وحید خراسانی] ابتدای حیض لازم است خون بیرون بیاید ولی لازم نیست در تمام سه روز خون بیرون بیاید بلکه اگر در باطن فرج خون باشد کافیست ولی بودن در رحم کافی نیست و چنانچه در بین سه روز مختصری پاک شود به نحوی که در بین زنها متعارف است باز هم حیض است
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن بداند خونی که از رحم او خارج میشود، خون زخم یا غده نیست و شرعا حکم حیض و نفاس را نیز ندارد، باید به دستور استحاضه عمل کند، بلکه اگر شک داشته باشد که خون استحاضه است یا خونهای دیگر، چنانچه نشانه آنها را نداشته باشد، بنابر احتیاط واجب باید اعمال استحاضه را انجام دهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ناسیه بیشتر از ده روز خون ببیند و تمام آن دارای صفات حیض باشد و یا خونی که دارای صفات حیض است بیشتر از ده روز باشد و یا خون دیگری با آن تعارض کند، بنابر احتیاط واجب باید از ابتدای دیدن خون تا هفت روز را حیض و بقیّه را استحاضه قرار دهد.