از آنجایی که این جانب در رشته علوم و فنون کتابت و قرائت قرآن مجید، در دانشگاه تحصیل میکنم و قرائت صوت جزء درسهای اصلی میباشد، خواندن قرآن با صوت زیبا برای یادگیری در مقابل استاد مرد چگونه است؟ همه مراجع (به جز مکارم): اگر به صورت غنا نباشد و باعث تهییج شهوت شنونده نگردد و مفسده دیگری نیز نداشته باشد، اشکال ندارد. امام، استفتاءات، ج3، (نظر)، س65؛ صافی، جامعالاحکام، ج2، س1676 و 1674 و 1671 و 1677؛ خامنهای، اجوبةالاستفتاءات، س 1145؛ فاضل، جامعالمسائل، ج1، س1721؛ نوری، استفتاءات، ج2، س545 و 549؛ تبریزی، استفتاءات، س1609؛ سیستانی، sistani.org، (غناء)، ش3؛ دفتر: بهجت. آیةاللَّه مکارم: جایز نیست. مکارم، استفتاءات، ج1، س785. (احکام موسیقی، سید مجتبی حسینی، کد: 70/500022)
از آنجایی که این جانب در رشته علوم و فنون کتابت و قرائت قرآن مجید، در دانشگاه تحصیل میکنم و قرائت صوت جزء درسهای اصلی میباشد، خواندن قرآن با صوت زیبا برای یادگیری در مقابل استاد مرد چگونه است؟
از آنجایی که این جانب در رشته علوم و فنون کتابت و قرائت قرآن مجید، در دانشگاه تحصیل میکنم و قرائت صوت جزء درسهای اصلی میباشد، خواندن قرآن با صوت زیبا برای یادگیری در مقابل استاد مرد چگونه است؟
همه مراجع (به جز مکارم): اگر به صورت غنا نباشد و باعث تهییج شهوت شنونده نگردد و مفسده دیگری نیز نداشته باشد، اشکال ندارد. امام، استفتاءات، ج3، (نظر)، س65؛ صافی، جامعالاحکام، ج2، س1676 و 1674 و 1671 و 1677؛ خامنهای، اجوبةالاستفتاءات، س 1145؛ فاضل، جامعالمسائل، ج1، س1721؛ نوری، استفتاءات، ج2، س545 و 549؛ تبریزی، استفتاءات، س1609؛ سیستانی، sistani.org، (غناء)، ش3؛ دفتر: بهجت.
آیةاللَّه مکارم: جایز نیست. مکارم، استفتاءات، ج1، س785. (احکام موسیقی، سید مجتبی حسینی، کد: 70/500022)
- [آیت الله نوری همدانی] طلبهای همدانی هستم در تهران ، اول اتوبان بهشت زهرا که جزء شهر ری است مشغول تحصیل علوم دینی هستم و قصد دارم که هر وقت موفّق شوم برای ادامه تحصیل به قم بروم برای تمام خواندن نمازهایم قصد عشره مینمایم آیا میتوانم در این ده روز برای زیارت حضرت عبد العظیمعلیهالسلام یا برای زیارت مرقدم امام (رضوان اللّه تعالی علیه) یا برای شرکت در نماز جمعه به دانشگاه تهران بروم؟
- [آیت الله بروجردی] این جانب در حدود دو سال است که در آمریکا مشغول تحصیل بوده و تا توانستهام در اجرای دستورات دین مبین اسلام کوشیدهام، قبل از این که از ایران حرکت نمایم به حضور یکی از علمای دین مشرّف شده تا وظایف دین خود را در یک مملکت غیر مسلمان بدانم، یکی از دستورات ایشان آن بود که گوشت و ماهی نخورم و چندی قبل در قرآن مجید به این آیات مبارکه برخوردم( حُرِّمَتْ عَلَیْکُمُ الْمَیْتَةُ وَالدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنْزِیرِ )(100)،( وَ ما ذُبِحَ عَلَی النُّصُبِ )(101) و آیه مبارکه دیگر( الْیَوْمَ اُحِلَّ لَکُمُ الطَّیِّباتُ وَطَعامُ الَّذِینَ اُوتُوا الْکِتابَ حِل لَکُمْ وَطَعامُکُمْ حِلٌّ لَهُمْ )(102)، اوّلاً مسیحیها غیر خدا را در موقع ذبح نام نمیبرند و در ثانی جزء کسانی هستند که کتاب به آنها عطا شده است، این جانب دلیلی نمیبینم که گوشت نخورم. چنان چه بفرمایید که این جانب اشتباه درک نموده است تقاضا مینماید که این جانب را روشن فرمایید که باعث سپاسگزاری خواهد بود. دیگر آن که این جانب تا بیست سالگی وقتی نماز میخواندم معنی آن راندانستهام و نفهمیدم که چه میگویم، ولی بعد از این که به معنی بزرگ آن واقف شدم از نماز خواندن چندان بار بیشتر لذّت میبرم، آیا بهتر نیست که هر کسی نماز را به زبان محلّی خود گفته و از ادای آن چندین بار بیشتر لذّت ببرد؟ چرا اصلاً قرآن مجید را به فارسی ساده ننوشته و در دسترس مردم گذارده تاهم عالیترین کتاب را برای هدایت جامعه مسلمان ایران هدیه کرده و هم مردم از خواندن آن لذّت برده و با گفتههای پروردگارشان آشنا شوند؟ مردم قرآن مجید را تلاوت کرده و از افراد بیخبر معانی آن را میپرسند که به جای هدایت باعث گمراهی میشود، اگر دلائل مخالفی وجود دارد که در قرآن مجید گفته شده تقاضا مینماید که ذکر نام سوره و شماره آیه را فرموده و این جانب را از بیخبری نجات دهید.
- [سایر] سلام علیکم این جانب دانشجوی ترم آخر مهندسی شیمی دانشگاه پلی تکنیکم و دانشجوی ممتاز هستم و حافظ حدود ده جزء قران و مطالعات بسیار زیادی در زمینه علوم دینی پیوسته داشته و دارم و علاقه به خواندن دروس حوزوی بشکل حرفه ای وتمام وقت دارم (نه به شکل حوزه شهید بهشتی) این جانب بشکل احساساتی این مسیر را انتخاب نکرده ام و استصال از خدمت وظیفه یا خودنمایی و جلب توجه مرا به این سمت نکشانده چون الان در رشته ی مهندسی هم استعداد دارم هم موفقم و هم متشخص لطفا بنده را راهنمایی مفصلی کنید تا مسیر خدمت به حضرت ولی عصر (عج) را اشتباه نپویم صرف نظر از محیط معنوی و با توجه به بار علمی آیا حوزه برای بنده مناسبتر است یا تحصیل در یکی از رشته های الهیات در یک دانشگاه معتبر و ادامه تحصیل این رشته تا دکتری. چند سوال دیگر هم دارم: 1-با توجه به این که اهل تهرانم آیا تهران برای تحصیل مناسبتر است یا قم 2-آیا می توانم اشتغال به کار هم داشته باشم