رقص زن برای زن بدون وجود نامحرم در مجالس عروسی، میهمانیها و پارتیها چه حکمی دارد؟ آیات عظام امام خمینی، بهجت، فاضل، نوری، وحید، سیستانی: بنابر احتیاط واجب جایز نیست.آیت الله فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1736؛ آیت الله سیستانی، sistani.org، رقص ش 3؛ آیت الله نوری، استفتاءات، ج 2 س 574؛ آیت الله بهجت، توضیح المسائل، م 1. آیات عظام تبریزی، امام خمینی: اگر باعث تحریک شهوت یا ارتکاب گناه و یا ترتب مفسده نشود، اشکال ندارد (ولی برای مؤمن سزاوار آن است که از لهو اجتناب نماید).آیت الله تبریزی، استفتاءات، س 1042؛ دفتر: امام خمینی. آیت الله صافی، آیت الله مکارم: رقص زن برای زن حرام است.آیت الله مکارم، استفتاءات، ج 1، س 537؛ آیت الله صافی، جامعالاحکام، ج 2، س 1580. آیت الله خامنه ای: رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند، مثل اینکه جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر اینصورت هم اگر بهگونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسدهای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد یا مرد نامحرمی حضور داشته باشد، حرام است؛ و در حکم فوق تفاوتی بین مجلس عروسی و غیر آن نیست. خامنه ای، اجوبةالاستفتاءات، س 1167 (احکام ازدواج، سیدمجتبی حسینی، کد: /500021)
رقص زن برای زن بدون وجود نامحرم در مجالس عروسی، میهمانیها و پارتیها چه حکمی دارد؟
آیات عظام امام خمینی، بهجت، فاضل، نوری، وحید، سیستانی: بنابر احتیاط واجب جایز نیست.آیت الله فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1736؛ آیت الله سیستانی، sistani.org، رقص ش 3؛ آیت الله نوری، استفتاءات، ج 2 س 574؛ آیت الله بهجت، توضیح المسائل، م 1.
آیات عظام تبریزی، امام خمینی: اگر باعث تحریک شهوت یا ارتکاب گناه و یا ترتب مفسده نشود، اشکال ندارد (ولی برای مؤمن سزاوار آن است که از لهو اجتناب نماید).آیت الله تبریزی، استفتاءات، س 1042؛ دفتر: امام خمینی.
آیت الله صافی، آیت الله مکارم: رقص زن برای زن حرام است.آیت الله مکارم، استفتاءات، ج 1، س 537؛ آیت الله صافی، جامعالاحکام، ج 2، س 1580.
آیت الله خامنه ای: رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند، مثل اینکه جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر اینصورت هم اگر بهگونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسدهای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد یا مرد نامحرمی حضور داشته باشد، حرام است؛ و در حکم فوق تفاوتی بین مجلس عروسی و غیر آن نیست. خامنه ای، اجوبةالاستفتاءات، س 1167
(احکام ازدواج، سیدمجتبی حسینی، کد: /500021)
- [سایر] رقص زن برای زن، بدون وجود نامحرم در مجالس عروسی، میهمانیها و پارتیها چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] می خواستم حکم رقص زن برای زن را در مجالس عروسی اگر صرفا برای ابراز شادی عروسی باشد را بدانم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا رقص در مجالس عروسی جایز است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] حکم نشستن زن در تالارها و مجالس عروسی چیست؟ در صورتی که خانمی مشغول رقص باشد؟
- [آیت الله بهجت] 2) رقص و آواز در مجالس عروسی که زن ها و مردها جدا باشند، آیا اشکال دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا رقص محلی در عروسی ها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] رقص کودکانی که به سن بلوغ نرسیده اند، در مجالس عروسی چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا رقص محلی در عروسی ها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا رقص محلی در عروسی ها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا شرکت در مجالس عروسی و جشن هایی که موسیقی و رقص و آواز واختلاط زن و مرد پیش می آید جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] 3 تنها رقص زن برای شوهرش جایز است و بقیه اشکال دارد.
- [آیت الله بهجت] رقصیدن زن در مجالس زنان، و یا مرد در مجالس مردان اشکال دارد و احتیاط واجب در ترک است.
- [آیت الله بهجت] دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
- [آیت الله بهجت] شنیدن صدای زن نامحرم بدون قصد لذت، جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم، خواه با قصد لذت باشد یا بدون آنحرام است و همچنین نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم، ولی نگاه کردن به صورت و دستهای زن نامحرم تا مچ اگر به قصد لذت نباشد و مایه فساد و گناه نگردد اشکال ندارد، همچنین نگاه کردن به بدن مرد نامحرم به آن مقدار که معمولاً آن را نمی پوشانند مانند سر و صورت و گردن و مقداری از پا و دست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم، خواه با قصد لذت باشد یا بدون آنحرام است و همچنین نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم، ولی نگاه کردن به صورت و دستهای زن نامحرم تا مچ اگر به قصد لذت نباشد و مایه فساد و گناه نگردد اشکال ندارد، همچنین نگاه کردن به بدن مرد نامحرم به آن مقدار که معمولاً آن را نمی پوشانند مانند سر و صورت و گردن و مقداری از پا و دست.
- [آیت الله اردبیلی] زن میتواند در جایی که نامحرم هست با صدای بلند صحبت کند، مگر این که صدای او موجب تحریک مردهای نامحرم باشد که در این صورت جایز نیست.
- [آیت الله بروجردی] مرد نباید عکس زن نامحرم را بیندازد و اگر زن نامحرمی را بشناسد، نباید به عکس او نگاه کند.
- [آیت الله سیستانی] مرد نمی تواند زن نا محرم را غسل بدهد ، و همچنین زن نمی تواند مرد نامحرم را غسل بدهد ، و زن و شوهر میتوانند یکدیگر را غسل بدهند .
- [آیت الله شبیری زنجانی] ماندن مرد و زن نامحرم در محلّ خلوتی که خطر ارتکاب حرام باشد حرام است.