کسی که به نفس تنگی شدید مبتلا شده و در روز باید از اسپری استفاده کند، تکلیف روزه او چیست؟ آیات عظام امام، خامنه ای، فاضل، مکارم و نوری: با توجه به اینکه داروی یاد شده، خوردن و آشامیدن بر آن صدق نمی کند، روزه را باطل نمی کند. . امام، استفتاآت، ج 1، روزه، س 6 ؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 551 ؛ مکارم، استفتاآت، ج 1، س285 ؛ نوری، استفتاآت، ج 1، س 212. آیت الله صافی: اگر موادی وارد ریه می شود، روزه اشکال پیدا می کند و اگر گرفتن روزه بدون استفاده از آن، زحمت و مشّقت دارد و در طول سال باید از اسپری استفاده کند، در ماه رمضان روزه بگیرد و بنابر احتیاط واجب برای هر روز یک مد طعام هم به فقیر بدهد و قضا ندارد.دفتر: صافی. آیات عظام تبریزی و وحید: اگر قبل از رسیدن به حلق به صورت هوا در بیاید، روزه را باطل نمی کند.تبریزی، استفتاءات، س711؛ دفتر: وحید. آیت الله بهجت: اگر به صورت گاز رقیق باشد، اشکال ندارد و روزه صحیح است. استفتاآت، ج 2، س 2880. آیت الله سیستانی: : اسپری که برای تنگی نفس استعمال می شود اگر دارو را فقط وارد ریه کند روزه را باطل نمی کند و اگر موادی از آن وارد معده می شود، روزه را باطل می کند. سیستانی، توضیح المسائل جدید، م 1556 و سایت استفتاآت. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 135/500017)
کسی که به نفس تنگی شدید مبتلا شده و در روز باید از اسپری استفاده کند، تکلیف روزه او چیست؟
کسی که به نفس تنگی شدید مبتلا شده و در روز باید از اسپری استفاده کند، تکلیف روزه او چیست؟
آیات عظام امام، خامنه ای، فاضل، مکارم و نوری: با توجه به اینکه داروی یاد شده، خوردن و آشامیدن بر آن صدق نمی کند، روزه را باطل نمی کند. . امام، استفتاآت، ج 1، روزه، س 6 ؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 551 ؛ مکارم، استفتاآت، ج 1، س285 ؛ نوری، استفتاآت، ج 1، س 212.
آیت الله صافی: اگر موادی وارد ریه می شود، روزه اشکال پیدا می کند و اگر گرفتن روزه بدون استفاده از آن، زحمت و مشّقت دارد و در طول سال باید از اسپری استفاده کند، در ماه رمضان روزه بگیرد و بنابر احتیاط واجب برای هر روز یک مد طعام هم به فقیر بدهد و قضا ندارد.دفتر: صافی.
آیات عظام تبریزی و وحید: اگر قبل از رسیدن به حلق به صورت هوا در بیاید، روزه را باطل نمی کند.تبریزی، استفتاءات، س711؛ دفتر: وحید.
آیت الله بهجت: اگر به صورت گاز رقیق باشد، اشکال ندارد و روزه صحیح است. استفتاآت، ج 2، س 2880.
آیت الله سیستانی: : اسپری که برای تنگی نفس استعمال می شود اگر دارو را فقط وارد ریه کند روزه را باطل نمی کند و اگر موادی از آن وارد معده می شود، روزه را باطل می کند. سیستانی، توضیح المسائل جدید، م 1556 و سایت استفتاآت.
(احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 135/500017)
- [آیت الله بهجت] آیا استفاده از اسپری، برای کسانی که تنگی نفس دارند با توجّه به این که استعمال اسپری برای آن ها ضروری است در حال روزه جایز است؟
- [آیت الله مظاهری] من یک جانباز شیمیایی هستم. آیا استفاده از اسپری مخصوص برای رفع تنگی نفس در طول مدت روزه، روزه را باطل میکند یا نه؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که به نفستنگی شدید مبتلا شده و در روز باید از اسپری استفاده کند، تکلیف روزه او چیست؟
- [آیت الله سیستانی] حکم استفاده کردن از اسپری برای تنگی نفس در ماه رمضان چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] برخی از بیماران مبتلا به آسم مجبور به استفاده از اسپری سالبوتامبول و... برای باز کردن راه تنفسی میباشند حکم روزه این دسته بیماران چیست؟
- [آیت الله سبحانی] آیا استفاده از اسپری در ماه رمضان برای بیماران مبتلا به آسم یا بیماریهای تنفسی جایز است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] اگر شخصی مبتلا به تنگی نفس شدید باشد و احیاناً در ماه رمضان بعضی مواقع به علت بیماری شدید، احتیاج فقط به یک قرص داشته باشد و با خوردن یک قرص امکان دارد روزه را بگیرد، آیا روزه او باطل است یا خیر و یا قضا و کفّاره دارد؟
- [سایر] مبتلا به آسم شدید هستم، آیا می توانم در حال روزه از اسپری آسم استفاده کنم؟ لطفا در پاسخ به این سؤال نظر حضرت آیت الله هادوی را جویا شوید.
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا استفاده از اسپری برای بیمارانی که ناراحتی ریوی دارند مبطل روزه است؟ در صورتی که استفاده نکردن مداوم از اسپری ضرر جانی برای شخص بیمار داشته باشد، آیا میتواند در حال روزه از اسپری استفاده کند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] استفاده از انواع اسپری (اسپری آسم، مسکن درد دندان و خوشبو کننده دهان) در حال روزه چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] آمپول و سرم روزه را باطل نمیکند، هرچند آمپول تقویتی یا سرم قندینمکی باشد، و همچنین اسپری که برای تنگی نفس استعمال میشود اگر دارو را فقط وارد ریه کند روزه را باطل نمیکند، و همچنین دارو در چشم و گوش ریختن، روزه را باطل نمیکند، اگرچه مزه آن به گلو برسد. و اگر در بینی بریزد اگر به حلق نیز نرسد روزه را باطل نمیکند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] رساندن غبار غلیظ به حلق هرگاه در حلق تبدیل به گِل شود و فرو رود روزه را باطل می کند، در غیر این صورت روزه صحیح است، خواه غبار چیزی باشد که خوردن آن حلال است مانند آرد، یا غبار چیزی که خوردن آن حرام است. امّا اسپری هایی که برای افراد مبتلا به آسم استفاده می شود با توجّه به اینکه معمولاً گاز رقیقی بیش نیست، روزه را باطل نمی¬کند.
- [آیت الله اردبیلی] اشخاصی که به خاطر بیماری تنگی نفس، به دستور پزشک از وسیلهای استفاده میکنند که توسط آن از راه دهان یا بینی استنشاق مینمایند، چنانچه بدون آن نتوانند روزه بگیرند، استفاده آنان از آن وسیله اشکال ندارد؛ ولی بنابر احتیاط باید هر وقت توانستند روزه خود را قضا کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زن پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و در غسل کردن کوتاهی کند و تا اذان غسلل نکند و در تنگی وقت تیمم هم نکند ، روزه اش باطل است . ولی چنانچه کوتاهی نکند و در تنگی وقت تیمم هم نکند ، روزه اش باطل است . ولی چنانچه کوتاهی نکند مثلاً منتظر باشد که حمام زنانه شود ، اگر چه سه مرتبه بخوابد و تا اذان غسل نکند ، در صورتی که تیمم کند روزة او صحیح است .
- [آیت الله سبحانی] اگر زن پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و تا اذان غسل نکند،و در تنگی وقت تیمم هم نکند، روزه اش باطل است. ولی اگر تیمم کند، روزه او صحیح است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در قضای روزه کوتاهی کند تا وقت تنگ شود و در تنگی وقت عذر پیدا کند؛ باید قضا را بگیرد و هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و همچنین است بنا بر احتیاط واجب اگر بعد از برطرف شدن عذر تصمیم داشته باشد که روزه های خود را قضا کند ولی پیش از آنکه قضا نماید در تنگی وقت عذر پیدا کند.
- [آیت الله سیستانی] اگر در قضای روزه کوتاهی کند تا وقت تنگ شود و در تنگی وقت عذر پیدا کند ، باید قضا را بگیرد و بنابر احتیاط برای هر روز یک مُد طعام به فقیر بدهد ، وهمچنین است اگر بعد از بر طرف شدن عذر تصمیم داشته باشد که روزههای خود را قضا کند ، ولی پیش از آنکه قضا نماید در تنگی وقت عذر پیدا کند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که بخواهد روزه ماه مبارک رمضان یا قضای آن را بگیرد نباید تا اذان صبح عمداً در حال جنابت باقی بماند بنابراین اگر عمداً غسل نکند و در تنگی وقت تیمم نیز نکند روزه اش باطل است. بقای عمدی بر جنابت در روزه های دیگر چه واجب باشد یا مستحب ضرری برای روزه ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر در قضای روزه کوتاهی کند تا وقت تنگ شود و در تنگی وقت عذری پیدا کند، باید قضا را بگیرد و برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد، و همچنین است بنابر احتیاط واجباگر بعد از برطرف شدن عذر تصمیم داشته باشد روزههای خود را قضا کند، ولی پیش از آن که قضا نماید در تنگی وقت عذر پیدا کند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار به قدری تشنه شود که بترسد از تشنگی بمیرد یا به مرض مبتلا شود؛ می تواند به اندازه ای که از خوف نجات پیداکند آب بیاشامد ولی روزه او باطل می شود و اگر ماه رمضان باشد؛ باید در بقیه روز از به جا آوردن کاری که روزه را باطل می کند خودداری نماید.