زن بارداری که نتوانسته روزه بگیرد، تکلیفش چیست؟ امام، خامنهای و نوری: اگر روزه برای جنین ضرر داشته است، باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و اگر برای خودش ضرر داشته، بنابر احتیاط واجب باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و در هر حال روزهها را باید قضا کند.توضیح المسائل مراجع، م 1728؛ دفتر: خامنهای. بهجت، سیستانی و فاضل: افزون بر قضای روزهها، باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد؛ خواه روزه برای جنین ضرر داشته باشد، یا برای خودش.توضیح المسائل مراجع، م 1728. تبریزی، مکارم و وحید: اگر روزه برای جنین ضرر داشته است، باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و اگر برای خودش ضرر داشته، پرداخت کفّاره واجب نیست و در هر حال روزهها را باید قضا کند.همان، م 1728؛ وحید، توضیح المسائل، م 1736. صافی: اگر روزه برای جنین ضرر داشته است، بنابر احتیاط واجب باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و اگر برای خودش ضرر داشته، پرداخت کفّاره واجب نیست و در هر حال روزهها را باید قضا کند.صافی، توضیح المسائل، م 1728. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 109/500017)
زن بارداری که نتوانسته روزه بگیرد، تکلیفش چیست؟
امام، خامنهای و نوری: اگر روزه برای جنین ضرر داشته است، باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و اگر برای خودش ضرر داشته، بنابر احتیاط واجب باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و در هر حال روزهها را باید قضا کند.توضیح المسائل مراجع، م 1728؛ دفتر: خامنهای.
بهجت، سیستانی و فاضل: افزون بر قضای روزهها، باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد؛ خواه روزه برای جنین ضرر داشته باشد، یا برای خودش.توضیح المسائل مراجع، م 1728.
تبریزی، مکارم و وحید: اگر روزه برای جنین ضرر داشته است، باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و اگر برای خودش ضرر داشته، پرداخت کفّاره واجب نیست و در هر حال روزهها را باید قضا کند.همان، م 1728؛ وحید، توضیح المسائل، م 1736.
صافی: اگر روزه برای جنین ضرر داشته است، بنابر احتیاط واجب باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و اگر برای خودش ضرر داشته، پرداخت کفّاره واجب نیست و در هر حال روزهها را باید قضا کند.صافی، توضیح المسائل، م 1728. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 109/500017)
- [سایر] کسی که چند سال مریض بوده و نتوانسته روزه ماه رمضان و قضای آن را به جا آورد، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] کسی که چند سال مریض بوده و نتوانسته روزه ماه رمضان و قضای آن را به جا آورد، تکلیفش چیست؟
- [سایر] زن بارداری که به جهت حمل و شیردهی نتوانسته روزه ماه رمضان و قضای آن را تا سال بعد بگیرد؛ آیا تکلیف قضا از او ساقط میشود و حکم مریض را دارد؟
- [آیت الله مظاهری] زن بارداری که در ماه هفتم، دکتر به او گفته روزه برای او ضرر دارد، آیا میتواند روزه بگیرد؟
- [آیت الله مظاهری] زن بارداری که نمیداند روزه برای جنین او ضرر دارد یا خیر، آیا روزه گرفتن بر او واجب است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا روزه گرفتن بر زن بارداری که نمی داند روزه برای جنین او ضرر دارد یا خیر، واجب است؟
- [امام خمینی] کسی در موقع اعمال حجّ نتوانسته طواف و نماز نساء را انجام دهد و این عمل را به دیگری محول نمود و ایشان هم انجام داده؛ ضمنا برای ضرورت مالی نتوانسته قربانی انجام دهد، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله سبحانی] اگر در زمان بارداری روزه نگرفتیم و تا سال آینده هم نتوانستیم قضای آن را به جا آوریم کفاره آن به عهده شوهر است یا بر عهده زن؟
- [آیت الله اردبیلی] زن بارداری که به خاطر ضرر محتمل در ماه مبارک رمضان روزه نگرفته است، بعد از ماه رمضان آیا علاوه بر قضا کفاره هم باید بپردازد؟
- [سایر] روزه گرفتن درایام بارداری و شیردهی واجب است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنان بارداری که وضع حمل آنها نزدیک است و روزه برای حمل آنها ضرر دارد روزه گرفتن بر آنها واجب نیست، ولی کفاره ای را که در مسأله قبل گفته شد باید بدهند، اما اگر روزه برای خودش ضرر دارد روزه بر او واجب نیست کفاره هم ندارد، ولی بعداً قضا می کند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند چنانچه زن را مجبور کرده باشد ، کفارة روزة خود ش و روزة زن را باید بدهد .
- [آیت الله سبحانی] اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است، جماع کند، اگر زن بر عمل راضی باشد، هر کدام باید کفاره بدهد و اگر مجبور کرده باشد، کفّاره روزه خودش و روزه زن را باید بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر روزه دار در رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند، چنان چه زن را مجبور کرده باشد، کفاره روزه خودش و روزه زن را باید بدهد و اگر زن به جماع راضی بوده، بر هر کدام یک کفاره واجب می شود.
- [امام خمینی] اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند، چنانچه زن را مجبور کرده باشد، کفاره روزه خودش و روزه زن را باید بدهد، و اگر زن به جماع راضی بوده، بر هر کدام یک کفاره واجب می شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند، چنانچه زن را مجبور کرده باشد، کفّاره روزه خودش و روزه زن را باید بدهد و اگر زن به جماع راضی بوده بر هر کدام یک کفّاره واجب می شود و هر یک باید کفاره خودش را بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار در ماه رمضان با زن روزه دار خود جماع کند چنانچه زن را بر جماع اکراه کرده باشد کفاره روزه خودش و بنابر احتیاط کفاره روزه زن را باید بدهد و اگر زن به جماع راضی بوده بر هر کدام یک کفاره واجب می شود
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند؛ چنانچه زن را اکراه کرده باشد؛ کفاره روزه خودش و روزه زن را باید بدهد و اگر زن به جماع راضی بوده؛ بر هر کدام یک کفاره واجب می شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زن غسل حیض را فراموش کند و روزه بگیرد، روزه او صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن در بین نماز یا روزه حائض شود، نماز یا روزه او باطل است.