تکلیف زنی که شیر میدهد، چیست؟ امام، خامنهای و نوری: اگر گرفتن روزه باعث کمی شیر او و ناراحتی بچه شود، یا برای خودش ضرر داشته باشد؛ روزه برای او واجب نیست و در صورت اول باید برای هر روز، یک مد طعام به فقیر بدهد و در فرض دوم این امر احتیاط واجب است و در هر حال روزهها را باید قضا کند.توضیح المسائل مراجع، م 1729؛ دفتر: خامنهای. بهجت، سیستانی و فاضل: اگر گرفتن روزه باعث کمی شیر او و ناراحتی بچه شود، یا برای خودش ضرر داشته باشد؛ روزه برای او واجب نیست و باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و در هر حال روزهها را باید قضا کند.توضیح المسائل مراجع، م 1729. تبریزی، صافی، مکارم و وحید: اگر گرفتن روزه باعث کمی شیر او و ناراحتی بچه شود، یا برای خودش ضرر داشته باشد؛ روزه برای او واجب نیست و در صورت اول باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و در هر حال روزهها را باید قضا کند.همان، م 1729؛ وحید، توضیح المسائل، م 1737. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 112/500017)
تکلیف زنی که شیر میدهد، چیست؟
امام، خامنهای و نوری: اگر گرفتن روزه باعث کمی شیر او و ناراحتی بچه شود، یا برای خودش ضرر داشته باشد؛ روزه برای او واجب نیست و در صورت اول باید برای هر روز، یک مد طعام به فقیر بدهد و در فرض دوم این امر احتیاط واجب است و در هر حال روزهها را باید قضا کند.توضیح المسائل مراجع، م 1729؛ دفتر: خامنهای.
بهجت، سیستانی و فاضل: اگر گرفتن روزه باعث کمی شیر او و ناراحتی بچه شود، یا برای خودش ضرر داشته باشد؛ روزه برای او واجب نیست و باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و در هر حال روزهها را باید قضا کند.توضیح المسائل مراجع، م 1729.
تبریزی، صافی، مکارم و وحید: اگر گرفتن روزه باعث کمی شیر او و ناراحتی بچه شود، یا برای خودش ضرر داشته باشد؛ روزه برای او واجب نیست و در صورت اول باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و در هر حال روزهها را باید قضا کند.همان، م 1729؛ وحید، توضیح المسائل، م 1737. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 112/500017)
- [آیت الله خامنه ای] تکلیف زنی که شیر می دهد، چیست؟
- [سایر] آیا زنی که بچه شیر میدهد مانند سایرین خون حیض میبیند؟
- [آیت الله بهجت] هر گاه زنی به خاطر شیر دادن بچّه عادت ماهانه نبیند، تکلیف او برای طلاق چیست؟
- [سایر] زنی که در ماه رمضان بچه شیر میدهد و روزه گرفتن برای خود یا بچه اش ضرر دارد و تا رمضان سال آینده به علت شیردهی نتوانسته روزه هایش را قضا کند. حال: 1. آیا بر چنین زنی در دو سالی که شیر میدهد غیر از کفاره شیردهی، کفاره تأخیر نیز واجب است؟ 2. آیا بر این زن بعد از دو سال شیردهی که عملاً میتوانست روزه هایش را قضا کند و تا رمضان آینده قضا نکرد کفاره تأخیر واجب است؟ و باید دو کفاره پرداخت کند؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر طفل دیگری غیر از زنی که چنین شیری از وی استحصال شده است از این شیر ارتزاق کند آیا احکام شیر رضاعی بر وی مترتب میشود یا خیر؟ آیا ارتزاق چنین شیری از موانع نکاح به حساب میآید یا خیر؟ و آیا طفل شیرخوار از کسی که به وی شیر میدهد ارث میبرد یا خیر؟ و فرد شیرده از طفل چه طور؟ همچنین آیا شیری که ناشی از حمل نامشروع باشد میتواند آثار نسب رضاعی بر آن مترتب نمود؟
- [آیت الله علوی گرگانی] عدّه زنی را که حاکم ولایتااز طرف مفقود طلاق میدهد عدّه طلاق است یا وفات؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زنی نوه دختری یا پسری خود را شیر دهد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی میّتی را غسل میدهد قبل از اتمام غسل از گوش میّت خون میآید و قطع نمیشود تکلیف چیست؟
- [آیت الله سبحانی] زنی که شیر می دهد و شوهر با او نزدیکی کرده، طلاق او چگونه است؟
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی به فرزند مادر شوهر شیر دهد، شوهر بر این خان حرام می شود؟
- [آیت الله بروجردی] زن حامله و زنی که بچه شیر میدهد، ممکن است حیض ببیند.
- [آیت الله اردبیلی] زن حامله و زنی که بچّه شیر میدهد، ممکن است خون حیض ببینند.
- [آیت الله علوی گرگانی] زن حامله و زنی که بچه را شیر میدهد، ممکن است حیض ببیند.
- [آیت الله اردبیلی] زنی که بچّه شیر میدهد و شیر او کم است، چه مادر بچّه باشد و چه دایه او، با اجرت شیر بدهد یا بدون اجرت، اگر روزه گرفتن برای بچّهای که شیر میدهد ضرر داشته باشد، روزه بر او واجب نیست و باید برای هر روز یک مُدّ طعام به فقیر بدهد و نیز اگر روزه برای خود او ضرر داشته باشد، بر او واجب نیست و بنابر احتیاط واجب باید برای هر روز یک مُد طعام به فقیر بدهد و در هر دو صورت، روزههایی را که نگرفته باید قضا نماید؛ ولی اگر زنی که شیر میدهد، دایه بچه باشد نه مادر او، چنانچه کسی پیدا شود که بدون اجرت بچّه را شیر دهد یا برای شیر دادنِ بچّه، از پدر یا مادر یا از کس دیگری که اجرت او را میدهد اجرت بگیرد، باید بچّه را به او بدهد و خود روزه بگیرد، بلکه اگر مادر بچّه باشد نیز بنابر احتیاط همین حکم را دارد.
- [آیت الله بهجت] زنی که بچه شیر میدهد و شیر او کم است، چه مادر بچه باشد یا دایه او، چه با اجرت شیر بدهد یا بیاجرت، اگر روزه برای خودش یا بچهای که شیر میدهد ضرر دارد، واجب است افطار کند و برای هر روز یک مُد طعام به فقیر بدهد، و در هر دو صورت روزههایی را که نگرفته بعد از برطرف شدن عذر، باید قضا نماید، و اگر کسی پیدا شود که بیاجرت بچه را شیر دهد، یا برای شیر دادن بچه، از پدر یا مادر بچه یا از شخص دیگری که اجرت او را بدهد اجرت بگیرد، واجب است که بچه را به او بدهد و روزه بگیرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی از شیر یک شوهر چندین بچه را شیر بدهد، همه آنان به یکدیگر و به شوهر و به زنی که آنها را شیر داده، محرم میشوند.
- [آیت الله بهجت] زن حامله و زنی که بچه شیر میدهد ممکن است حیض ببیند بنابر اقوی؛ ولی اگر بیست روز از ایام عادت دیرتر بود هم وظیفه حائض و هم مستحاضه را احتیاطاً انجام دهد.
- [آیت الله سیستانی] زنی که بچّه شیر میدهد و شیر او کم است چه مادر بچّه ، یا دایه او باشد ، یا بی اجرت شیر دهد ، اگر روزه برای خودش یا بچّهای که شیر میدهد ضرر دارد روزه بر او واجب نیست و باید برای هر روز یک مُد طعام به فقیر بدهد ؛ و در هر دو صورت روزههائی را که نگرفته باید قضا نماید ، ولی بنابر احتیاط واجب این حکم اختصاص به موردی دارد که شیر دادن بچه منحصر به همین راه باشد ، و امّا اگر راه دیگری برای شیر دادن بچه باشد مثلاً چند زن در شیر دادن او شرکت کنند ، یا از شیر دادن با شیشه وپستانک کمک بگیرد ثبوت این حکم محل اشکال است .
- [آیت الله سیستانی] اگر زن از شیر یک شوهر چندین بچه را شیر دهد ، همه آنها به یکدیگر ، و به شوهر و به زنی که آنان را شیر داده محرم میشوند .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زن از شیر یک شوهر چندین بچه را شیر دهد، همه آنان به یکدیگر و به شوهر و به زنی که آنان را شیر داده محرم میشوند.