رشته تحصیلی بنده در دانشگاه، ( ریاضی ) نیست، ولی به دلیل علاقه به برخی از قسمتهای ریاضی مثل ( هندسه) گاهی اوقات آن را مطالعه می کنم. سوال من این است که چگونه می توانم به علمی که بدست می آورم(هندسه) عمل نمایم؟ در کل عمل به هر علمی چگونه است؟ هر علمی اغراض و کاربردهای خاصّ خود را دارد که به خاطر آنها پدید آمده است. برای مثال علم پزشکی برای این بنیان گذاشته شده که بوسیله ی آن امراض انسانها درمان شود. یا ادبیات به این جهت اختراع شده که به وسیله ی آن بتوان فرهنگ و اندیشه را به نحو بهتری منتقل نمود. هندسه نیز برای این پدید آمده که قوانین آن در عرصه ی صنعت و ساخت و ساز و امثال آن و همچنین به عنوان ابزاری در علوم دیگر مثل نجوم و فیزیک و ... به کار آید. البته هندسه و دیگر علوم ریاضی ، افزون بر این کاربردها ، باعث منطقی و منظّم شدن ذهن نیز می شوند. لذا اگر دارانده ی این علوم آنها را در همان اغراض و کاربردهای مطلوب از آنها به کار گیرد به علم خود عمل نموده است. لکن باید توجّه نمود که به هر علمی سه گونه می توان عمل نمود ؛ به عبارت دیگر عمل به هر علمی سه جهت دارد. گاه جهت عمل ، جهت الهی و در مسیر دین بوده از مصادیق عمل صالح است ، مواقعی نیز سمت و سوی عمل در مسیر ضدّ الهی و ضدّ دینی بوده مصداق عمل فاسد می شود. برخی اوقات نیز عمل ، خنثی بوده فاقد جهت خاصّی است. البته پوشیده نیست که این سه رویکرد ، صرفاً صفت عمل نیستند بلکه مربوط به عامل نیز می شوند. برای مثال ممکن است کسی به قصد قربةً الی الله از علم هندسه برای طرّاحی نقشه ی مدرسه یا بیمارستان استفاده نماید ؛ یا از آن در علم نجوم و کیهان شناسی بهره بگیرد تا به عظمت خلقت و نظم موجود در آن واقف شود. برخی نیز ممکن است همه ی این کارها را با علم هندسه انجام دهند امّا نه برای تقرّب به خدا بلکه صرفاً به عنوان یک شغل و برای به دست آوردن در آمد. در مقابل ممکن است کسی نیز از این علم برای طرّاحی بخشهایی از بمب اتمی یا وسائل لهو و لعب و امثال آنها بهره ببرد.
رشته تحصیلی بنده در دانشگاه، ( ریاضی ) نیست، ولی به دلیل علاقه به برخی از قسمتهای ریاضی مثل ( هندسه) گاهی اوقات آن را مطالعه می کنم. سوال من این است که چگونه می توانم به علمی که بدست می آورم(هندسه) عمل نمایم؟ در کل عمل به هر علمی چگونه است؟
رشته تحصیلی بنده در دانشگاه، ( ریاضی ) نیست، ولی به دلیل علاقه به برخی از قسمتهای ریاضی مثل ( هندسه) گاهی اوقات آن را مطالعه می کنم. سوال من این است که چگونه می توانم به علمی که بدست می آورم(هندسه) عمل نمایم؟ در کل عمل به هر علمی چگونه است؟
هر علمی اغراض و کاربردهای خاصّ خود را دارد که به خاطر آنها پدید آمده است. برای مثال علم پزشکی برای این بنیان گذاشته شده که بوسیله ی آن امراض انسانها درمان شود. یا ادبیات به این جهت اختراع شده که به وسیله ی آن بتوان فرهنگ و اندیشه را به نحو بهتری منتقل نمود. هندسه نیز برای این پدید آمده که قوانین آن در عرصه ی صنعت و ساخت و ساز و امثال آن و همچنین به عنوان ابزاری در علوم دیگر مثل نجوم و فیزیک و ... به کار آید.
البته هندسه و دیگر علوم ریاضی ، افزون بر این کاربردها ، باعث منطقی و منظّم شدن ذهن نیز می شوند. لذا اگر دارانده ی این علوم آنها را در همان اغراض و کاربردهای مطلوب از آنها به کار گیرد به علم خود عمل نموده است. لکن باید توجّه نمود که به هر علمی سه گونه می توان عمل نمود ؛ به عبارت دیگر عمل به هر علمی سه جهت دارد. گاه جهت عمل ، جهت الهی و در مسیر دین بوده از مصادیق عمل صالح است ، مواقعی نیز سمت و سوی عمل در مسیر ضدّ الهی و ضدّ دینی بوده مصداق عمل فاسد می شود.
برخی اوقات نیز عمل ، خنثی بوده فاقد جهت خاصّی است. البته پوشیده نیست که این سه رویکرد ، صرفاً صفت عمل نیستند بلکه مربوط به عامل نیز می شوند. برای مثال ممکن است کسی به قصد قربةً الی الله از علم هندسه برای طرّاحی نقشه ی مدرسه یا بیمارستان استفاده نماید ؛ یا از آن در علم نجوم و کیهان شناسی بهره بگیرد تا به عظمت خلقت و نظم موجود در آن واقف شود.
برخی نیز ممکن است همه ی این کارها را با علم هندسه انجام دهند امّا نه برای تقرّب به خدا بلکه صرفاً به عنوان یک شغل و برای به دست آوردن در آمد. در مقابل ممکن است کسی نیز از این علم برای طرّاحی بخشهایی از بمب اتمی یا وسائل لهو و لعب و امثال آنها بهره ببرد.
- [سایر] سلام علیک خدمت شما. بنده سوالم اینه که من با سن 15سال رشته تحصیلی علوم انسانی میتوانم در حوزه ها برای خواندن درس طلبگی یا علوم فقه اقدام نمایم؟ باتشکراز زحمات شما.
- [سایر] می خواستم درباره ی نحوه و تکنیک های مطالعه ی درس هایم (راهنمایی کلی و جزئی، تجربیات و...) توضیح بدهید،من مقطع پیش دانشگاهی رشته ی علوم ریاضی و فنی(ریاضی فیزیک) هستم و در حال آماده شدن برای کنکورم، ضمنا آمادگی لازم برای کنکور سال بعد(91) را هم دارم و میخوام برای دانشگاه دولتی برنامه ریزی کنم.
- [سایر] سلام خدمت مشاور گرامی عرض کنم من پیش دانشگاهی رشته ریاضی فیزیک هستم و خیلی علاقه مندم به رشته فقه و حقوق و علاقه مندم به این که در اینده قاضی بشم سوال من از شما این است اگر برای هدف قضاوت وارد حوزه ی علمیه بشوم ایا میتوانم پیشرفت کنم یا حوزه ی علمیه فقط برای اهداف معنوی است؟
- [سایر] سلام این بنده حقیر دانشجوی سال آخر رشته علوم قضایی هستم و علاقه وافری به تحصیل در مقطح حوزوی دارم آیا بنده می توالنم در حین تحصیل به تحصیل در مقطع حوزه بپردازم؟ و ضمنا این جانب از معافیت تحصیلی استفاده می کنم و به نظر شما بنده می بایست چه کاری انجام دهم؟
- [سایر] باسلام و خسته نباشید خدمت کلیه بزرگوارن سوال بنده به این شرح میباشد : آیا دوره های مجازی برای دروس حوزه علمیه وجود دارد؟ بنده علاقمند به مطالعه دروس حوزوی میباشم اما هیچ اطلاعاتی رد خصوص ینکه چگونه ثبت نام نمایم ندارم.خواهشمند اسد رد صورتیکه اطلاعایت در این زمینه دارید بنده را راهنمایی فرمائید.
- [سایر] به نام خدا سلام علیکم؛ بنده دانشجوی رشته فناوری اطلاعات در دانشگاه تهران، ورودی 1386 هستم. مدت ها بود قصد رفتن به حوزه علمیه را داشتم فلذا شرایط تا کنون مساعد نشده بود. چون که بنده بیش از 80 واحد در رشته تحصیلی خود گذرانده مدرک فوق دیپلم به من تعلق می گیرد ولی از سویی دیگر ممکن است به دلیل سنوات تحصیلی، انصراف از تحصیل بنده برای ورود به حوزه مرا مشمول خدمت سربازی بکند. می خواستم در رابطه با این موضوع از خدمت شما سوال کنم که برای شخصی برای شرایط بنده آیا طلبه شدن مقدور است یا نه؟ و آیا مدرک فوق دیپلم بنده تغییر در شرایط ایجاد می کند یا نه؟ و در نهایت برای انصراف و ورود به حوزه مشکلی از لحاظ خدمت سربازی برای بنده بوجود می آید یا خیر؟ بسیار متشکر فالله خیر حافظا
- [سایر] با سلام من کارمند یکی از ادارات در شهرستان هستم و تمایل دارم از حوزه علمیه ادامه تحصیل دهم بفرمایید آیا این امکان برای من وجود دارد ؟در صورت امکان ادامه تحصیل آیا شروع تحصیلاتم از سطح 2 دروس حوزه خواهد بود یا از پایه اول؟ رشته تحصیلی بنده کارشناسی روانشناسی عمومی از دانشگاه سراسری میباشد
- [سایر] با سلام بنده 27 سال سن دارم متولد 1360 هستم دفترچه راهنما را مطالعه کردم نوشته بود که متولد 60 باید دارای مدرک کارشناسی ارشد باشد. بنده فوق دیپلم در رشته گرافیک هستم. و علاقه زیادی به تحصیل در حوزه علمیه قم دارم. آیا با این شرایط امیدی به پذیرش بنده هست یا خیر؟ لطفا راهنمائی بفرمائید که چگونه می توانم ثبت نام کنم. ممنون
- [سایر] با سلام بنده دانشجو ی دانشگاه سراسری هستم میخوام از رشته خودم بیام بیرون و وارد حوزه بشم چون به علوم دین علاقه دارم و میخوام علوم قضایی بخونم چه طوری میتونم وارد حوزه بشم؟ آیا میشه تو حوزه به این هدفم برسم؟
- [سایر] در هر یک از موارد زیر جداگانه حکم آن را بیان کنید 1. اگر کتابی را که برای قبولی در دانشگاه میخوانیم پا پول حرام خریداری شده باشد. 2. از کسی کتاب را قرض گرفته باشیم و غیبت صاحبش را کرده باشیم به طوری که اگر بفهمد راضی به مطالعه ما نباشد. 3. نام آن کتاب را از راه حرام فهمیده باشیم (مثلا با کلاه برداری) 4. یا آن کتاب را به شرط مطالعه در سال مثلا 86 گرفته باشیم ولی نخوانده باشیم و به قول خود عمل نکرده باشیم و آن کتاب در نزد ما مانده باشد حالا بخواهیم آن را مطالعه کنیم. 5. اگر انسان راه خرید از اینترنت را از راه حرام یاد گرفته باشد و کتابی بخرد و برای کنکور بخواند: 1. مطالعه آنها حلال است 2. قبولی در دانشگاه و تحصیل در آن حرام است؟ 3. فوایدی (مثل درآمد و موقعیت اجتماعی حاصل از آن) که از مدرک تحصیلی بدست می اید حلال است؟