جهت شروع مطالعات اعتقادی، آیا ترتیب خاصی لازم است؟ لطفا کتابهایی در این زمینه معرفی نمایید. از جمله کتبی که به طور متقن و ساده به تبیین معارف دینی پرداخته است، کتب استاد مطهری(رح). برخی از کارشناسان، کتب ایشان را از آسان به مشکل مرتب نموده اند و به آن یک چینش منطقی داده اند. توصیه می شود دو دوره این سیر را از اول تا آخر- به استثنای کتب فلسفی که نیازمند آموزش است- مطالعه فرمائید: فهرست کتابهای استاد شهید مرتضی مطهری مطابق با سیر آسان به مشکل 1. داستان راستان 2. حماسه حسینی 3. آزادی معنوی 4. ده گفتار 5. بیست گفتار 6. حکمتها و اندرزها 7. سیری در سیره نبوی(ص) 8. سیری در سیره ائمه اطهار(ع) 9. جاذبه و دافعه علی(ع) 10. پیامبر امی 11. خاتمیت 12. ختم نبوت 13. امامت و رهبری 14. ولاءها و ولایتها 15. تعلیم و تربیت در اسلام 16. اسلام و مقتضیات زمان(2ج) 17. امدادهای غیبی در زندگی بشر 18. تکامل اجتماعی انسان(و هدف زندگی) 19. انسان کامل 20. حق و باطل 21. مسأله حجاب 22. پاسخ های استاد 23. نظام حقوق زن در اسلام 24. اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب 25. عرفان حافظ 26. نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر 27. پیرامون جمهوری اسلامی 28. پیرامون انقلاب اسلامی 29. خدمات متقابل اسلامی و ایران 30. سیری در نهج البلاغه 31. جهاد 32. آشنایی با قرآن(9ج) 33. مسأله شناخت 34. فطرت 35. فلسفه اخلاق 36. انسان و سرنوشت 37. عدل الهی 38. علل گرایش به مادیگری 39. آشنایی با علوم اسلامی، ج1(منطق-فلسفه) 40. آشنایی با علوم اسلامی، ج2(کلام-عرفان-حکمت عملی) 41. آشنایی با علوم اسلامی، ج3(اصول فقه، فقه) 42. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج1(انسان و ایمان) 43. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج2(جهان بینی توحیدی) 44. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج3(وحی و نبوت) 45. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج4(انسان در قرآن) 46. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج5(جامعه و تاریخ) 47. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج6(حیات اخروی) 48. توحید 49. نبوت 50. معاد 51. قیام و انقلاب مهدی(عج) 52. نظری به نظام اقتصادی اسلام 53. مسأله ربا(و بیمه) 54. فلسفه تاریخ(2ج) 55. مقالات فلسفی 56. اصول و فلسفه روش رئالیسم 57. شرح مختصر منظومه 58. شرح مبسوط منظومه(4ج) 59. حرکت و زمان(5ج) 60. الهیات شفا(2ج)
جهت شروع مطالعات اعتقادی، آیا ترتیب خاصی لازم است؟ لطفا کتابهایی در این زمینه معرفی نمایید.
جهت شروع مطالعات اعتقادی، آیا ترتیب خاصی لازم است؟ لطفا کتابهایی در این زمینه معرفی نمایید.
از جمله کتبی که به طور متقن و ساده به تبیین معارف دینی پرداخته است، کتب استاد مطهری(رح). برخی از کارشناسان، کتب ایشان را از آسان به مشکل مرتب نموده اند و به آن یک چینش منطقی داده اند. توصیه می شود دو دوره این سیر را از اول تا آخر- به استثنای کتب فلسفی که نیازمند آموزش است- مطالعه فرمائید:
فهرست کتابهای استاد شهید مرتضی مطهری مطابق با سیر آسان به مشکل
1. داستان راستان
2. حماسه حسینی
3. آزادی معنوی
4. ده گفتار
5. بیست گفتار
6. حکمتها و اندرزها
7. سیری در سیره نبوی(ص)
8. سیری در سیره ائمه اطهار(ع)
9. جاذبه و دافعه علی(ع)
10. پیامبر امی
11. خاتمیت
12. ختم نبوت
13. امامت و رهبری
14. ولاءها و ولایتها
15. تعلیم و تربیت در اسلام
16. اسلام و مقتضیات زمان(2ج)
17. امدادهای غیبی در زندگی بشر
18. تکامل اجتماعی انسان(و هدف زندگی)
19. انسان کامل
20. حق و باطل
21. مسأله حجاب
22. پاسخ های استاد
23. نظام حقوق زن در اسلام
24. اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب
25. عرفان حافظ
26. نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر
27. پیرامون جمهوری اسلامی
28. پیرامون انقلاب اسلامی
29. خدمات متقابل اسلامی و ایران
30. سیری در نهج البلاغه
31. جهاد
32. آشنایی با قرآن(9ج)
33. مسأله شناخت
34. فطرت
35. فلسفه اخلاق
36. انسان و سرنوشت
37. عدل الهی
38. علل گرایش به مادیگری
39. آشنایی با علوم اسلامی، ج1(منطق-فلسفه)
40. آشنایی با علوم اسلامی، ج2(کلام-عرفان-حکمت عملی)
41. آشنایی با علوم اسلامی، ج3(اصول فقه، فقه)
42. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج1(انسان و ایمان)
43. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج2(جهان بینی توحیدی)
44. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج3(وحی و نبوت)
45. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج4(انسان در قرآن)
46. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج5(جامعه و تاریخ)
47. مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی، ج6(حیات اخروی)
48. توحید
49. نبوت
50. معاد
51. قیام و انقلاب مهدی(عج)
52. نظری به نظام اقتصادی اسلام
53. مسأله ربا(و بیمه)
54. فلسفه تاریخ(2ج)
55. مقالات فلسفی
56. اصول و فلسفه روش رئالیسم
57. شرح مختصر منظومه
58. شرح مبسوط منظومه(4ج)
59. حرکت و زمان(5ج)
60. الهیات شفا(2ج)
- [سایر] در زمینه عوالم و آسمانهای هفت گانه و فرشتگاه و روح اعظم اگر خواسته باشیم تحقیقات و مطالعات بیشتری داشته باشیم چه کتابهایی را معرفی می کنید ؟
- [سایر] کتابهایی در رابطه با رجعت امامان(علیهم السلام) معرفی کنید.
- [سایر] کتابهائی پیرامون سیره ائمه اطهار(ع ) معرفی نماید؟
- [سایر] لطفا کتابهایی مفید برای شناخت جامع و اجمالی شیعه به زبان انگلیسی معرفی کنید؟
- [سایر] لطفاً کتابهایی در مورد پیشرفت مسلمین در طول تاریخ به خصوص از زبان غربیها معرفی کنید؟
- [سایر] ملاک های انتخاب همسر چیست؟ لطفا کتابهایی برای بالا بردن اطلاعاتم به من معرفی نمایید.
- [سایر] نظریه مسیحیت درباره "دنیا"چیست؟اگر برای مطالعات بیشتر کتاب و سایت معرفی نمایید.ممنون می شوم.
- [سایر] لطفا کتابهایی معرفی فرمایید که راههای صحیح برخورد با همسر و تربیت فرزندان را به ما بیاموزد.
- [سایر] سلام لطفا کتاب خوبی در مورد پاسخ به سؤالات اعتقادی کودکان، هم چنین درباره اینکه مسائل اعتقادی را چگونه برای آنها شرح بدهیم، به من معرفی کنید.
- [سایر] برای شروع تحقیق در مورد دین از چه کتابهایی میتوان استفاده کرد؟(لطفا کتابها مناسب سن دبیرستان باشه)
- [آیت الله مظاهری] قضای نمازها لازم نیست به ترتیب خوانده شود مگر آنکه ترتیب در ادای آنها لازم باشد مثل نماز ظهر و عصر یا مغرب و عشا.
- [آیت الله مظاهری] لازم نیست قضای نمازهای میّت به ترتیب خوانده شود، هر چند بدانند که میّت ترتیب نمازهای خود را میدانسته است.
- [آیت الله نوری همدانی] در قضای نمازهای یومیه ترتیب لازم نیست مگر در نمازهائی که د ر ادای آنها ترتیب هست
- [امام خمینی] لازم نیست قضای نمازهای میت به ترتیب خوانده شود، اگر چه بدانند که میت ترتیب نمازهای خود را می دانسته.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] قضای نمازهای میت در صورتی که ترتیب آنها را بدانند باید بترتیب خوانده شود و اگر ترتیب آنها را ندانند رعایت ترتیب لازم نیست، ولی در مورد نماز ظهر و عصر یا مغرب و عشاء از یک روز، رعایت ترتیب لازم است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب، رعایت ترتیب در قضاء نمازهای یومیه است، برای کسی که ترتیب قضا شدن نمازهای خود را می داند و در نمازهایی که در اداء آنها ترتیب لازم است مانند نماز ظهر و عصر، لازم است در قضا ترتیب بین آنها رعایت شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر برای میتی می خواهند نماز قضا بدهند و ورثه علم به ترتیب نمازهای فوت شده داشته باشند بنابر احتیاط لازم است ترتیب رعایت شود، و بنابراین صحیح نیست برای میت چند نفر را در یک وقت برای نماز اجیر نمود و لازم است برای هریک از آنها وقتی را معین نمود و اگر ترتیب قضا شدن را نمی دانند این شرط لازم نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در قضای نمازهای یومیه ترتیب لازم نیست بلکه مطابق احتیاط استحبابی است؛ مگر در نمازهایی که در ادای آنها ترتیب لازم است؛ مثل نماز ظهر و عصر یا مغرب و عشا از یک روز، که در قضای آنها نیز ترتیب لازم است.
- [آیت الله سیستانی] در قضای نمازهای یومیّه ترتیب لازم نیست ، مگر در نمازهائی که در ادای آنها ترتیب هست ، مثل نماز ظهر و عصر ، یا مغرب و عشا از یک روز .
- [امام خمینی] اگر بدانند که میت ترتیب قضا شدن را نمی دانسته یا ندانند که می دانسته، لازم نیست به ترتیب برای او قضا بجا بیاورند.