می خواستم چند کتاب اسلامی واقعا خوب به من معرفی کنید تا در حد یه مسلمون اسلام رو بشناسم مخصوصا اصول عقاید. الف - کتابهای سطح متوسط :بررسی مسائل کلی امامتابراهیم امینی رهبران راستینشهید هاشمی نژاد آفریدگار و آفریدهناصر مکارم سری عقاید و شناختمحمدی ری شهری عبداللَّه بن سباءعلامه عسکری نقش ائمه در احیای دینعلامه عسکری ب - کتب سطح بالا پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیکمحمد تقی مصباح راهشناسیمحمد تقی مصباح راهنما شناسیمحمد تقی مصباح آموزش فلسفه ، ج 1 و 2محمد تقی مصباح اصول فلسفه و روش رئالیسمعلامه طباطبائی -شهید مطهری علل گرایش به مادیگری شهید مطهری امامت و رهبریشهید مطهری معالم المدرستینعلامه عسگری }سیر کلی مطالعات اسلامی: الف) فرد مایل به آشنایی با اسلام ابتدا باید با جهان بینی و اصول اعتقادی اسلام آشنا شود. برای مطالعه این بخش از اسلام نیز باید از کتابهای ساده و روان آغاز کرد. ( سری جهان بینی توحیدیشهید مطهری مفید است.) ب ) در مرحله دوم آشنایی با احکام اسلامی؛ به ویژه وظایف و دستورات عبادی (فروع دین) لازم است. (کتابهایی که به طور خلاصه احکام را آموزش میدهند در این باره سودمند است.) ج ) در مرحله سوم آشنایی با اخلاق اسلامی لازم است. (در این زمینه مطالعه کتاب (نقطههای آغاز در اخلاق عملی) نوشته آیت اللّه مهدوی کنی مفید است.) د ) در مرحله چهارم آشنایی با تاریخ اسلام مناسب است. (کتاب (فروغ ابدیت و فروغ ولایت)، نوشته آیت اللّه سبحانی منبع خوبی است.) ه ) در مرحله پنجم (شیعهشناسی) لازم است. (کتاب (شیعه در اسلام) علامه طباطبایی مرجع مناسبی در این باره است.)
می خواستم چند کتاب اسلامی واقعا خوب به من معرفی کنید تا در حد یه مسلمون اسلام رو بشناسم مخصوصا اصول عقاید.
می خواستم چند کتاب اسلامی واقعا خوب به من معرفی کنید تا در حد یه مسلمون اسلام رو بشناسم مخصوصا اصول عقاید.
الف - کتابهای سطح متوسط :بررسی مسائل کلی امامتابراهیم امینی
رهبران راستینشهید هاشمی نژاد
آفریدگار و آفریدهناصر مکارم
سری عقاید و شناختمحمدی ری شهری
عبداللَّه بن سباءعلامه عسکری نقش ائمه در احیای دینعلامه عسکری
ب - کتب سطح بالا پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیکمحمد تقی مصباح
راهشناسیمحمد تقی مصباح
راهنما شناسیمحمد تقی مصباح
آموزش فلسفه ، ج 1 و 2محمد تقی مصباح اصول فلسفه و روش رئالیسمعلامه طباطبائی -شهید مطهری
علل گرایش به مادیگری شهید مطهری
امامت و رهبریشهید مطهری
معالم المدرستینعلامه عسگری
}سیر کلی مطالعات اسلامی:
الف) فرد مایل به آشنایی با اسلام ابتدا باید با جهان بینی و اصول اعتقادی اسلام آشنا شود. برای مطالعه این بخش از اسلام نیز باید از کتابهای ساده و روان آغاز کرد. ( سری جهان بینی توحیدیشهید مطهری مفید است.)
ب ) در مرحله دوم آشنایی با احکام اسلامی؛ به ویژه وظایف و دستورات عبادی (فروع دین) لازم است. (کتابهایی که به طور خلاصه احکام را آموزش میدهند در این باره سودمند است.)
ج ) در مرحله سوم آشنایی با اخلاق اسلامی لازم است.
(در این زمینه مطالعه کتاب (نقطههای آغاز در اخلاق عملی) نوشته آیت اللّه مهدوی کنی مفید است.)
د ) در مرحله چهارم آشنایی با تاریخ اسلام مناسب است. (کتاب (فروغ ابدیت و فروغ ولایت)، نوشته آیت اللّه سبحانی منبع خوبی است.)
ه ) در مرحله پنجم (شیعهشناسی) لازم است. (کتاب (شیعه در اسلام) علامه طباطبایی مرجع مناسبی در این باره است.)
- [سایر] سلام از نظر دین شناسی واقعا در سطح افتضاحی هستم ، من میخوام تموم این دین و ایمان تقلیدی و ارثی رو بریزم دور و اسلام واقعی رو خودم بشناسم اونطور که واقعا هست، ازتون خواهش میکنم بهم کتاب معرفی کنید ک بتونم اسلام واقعی رو بشناسم ولی خواهشا از این کتابای قلمبه سلمبه نباشه ک تو درکش هنگ کنم کتابی باشه در سطح نوجوونا ، راستی من به اینکه خدا وجود داره و جهانو خلق کرده و این چیزا اعتقاد دارم لطفا اگه بهم کتاب معرفی کردین در مورد اثبات حضور خدا و این چیزا نباشه ممنون
- [سایر] لطفا یک سیر مطالعاتی خوب در زمینه اصول عقاید، احکام اخلاق، تاریخ منطق و فلسفه اصول فقه پیشنهاد بدهید. کتاب ها متقن و جامع باشد کتاب های ساده و از نویسندگان بی تجربه نباشد.
- [سایر] اصول دین را چگونه می توان اثبات کرد؟ چند کتاب خوب با دلایل محکم و قابل فهم در این زمینه ها معرفی کنید.
- [سایر] در سطح متوسط و دیپلم کتاب های در زمینه های: قرآن پژوهی و تفسیر، حدیث، اصول عقاید و احکام، اخلاق، عرفان، داستان، اندیشه سیاسی، ولایت فقیه، سیره ائمه، عاشورا، انقلاب اسلامی، تربیت اسلام، ادبیات و شعر، عبادت و اسرار آن، مهدویت، ازدواج و موسیقی، شیعه و سنی، هنر و فلسفه. آیا شما ارسال کتاب به صورت پستی دارید؟
- [سایر] آقای مرادی همیشه مهربون سلام من مسلمون هستم اما اسلام رو خوب نمی شناسم از طرفی قدرت تحلیل کتاب های سنگین استاد های بزرگ اسلام رو ندارم باورهای قشنگی دارم که باید تقویت بشه تااز ایمانم لذت می برم . اما از کجا می شه شروع کرد؟ اگر مقدور هست ، کتاب هایی رو بهم معرفی کنید که اسلام واقعی معرفی بشه البته کلام سنگین نداشته باشه تازه کارم دیگه.
- [سایر] بنده در حوزه علمیه درس نمی خوانم، ولی می خواهم در حد خودم (دین اسلام) را کاملا و عمیقا بشناسم. چه سیر مطالعاتی به من پیشنهاد می دهید؟( لطفا نام کتاب و مؤلف را بنویسید.)
- [سایر] میخواستم منابعی پیشنهاد دهید تا مکتب شیعه را بیشتر بشناسم، منابعی در مورد سیاست، احکام و دستورات اسلامی نیز معرفی کنید؟
- [سایر] چند کتاب برای تربیت اسلامی فرزندان معرفی کنید.
- [سایر] یک سیر مطالعاتی در خصوص مسائل زیر برایم ارسال نمایید. به عبارت دیگر در خصوص یادگیری مسائل زیر چه کتبی را معرفی می نمایید؟ 1- اصول اعتقادی(توحید، نبوت، معاد، عدل و امامت) 2- امام زمان(عج) را بهتر بشناسم.
- [سایر] من یه ایرانی هستم و مسلمان. اما چیز زیادی درباره دین خودم نمی دونم. چیزهایی می دونم، اما فکر می کنم کافی نیست. فکر می کنم خیلی ناقصه. فکر می کنم اگه یه نفر ازم درباره دینم بپرسه تو دفاع ازش می مونم. واسه همین هم می خوام دینم را، این برترین دین را بهتر و بیشتر بشناسم. ولی نمی دونم از کجا و چه جوری باید شروع کنم. احتیاج به یه راهنما، یکی که بتونه کمکم کنه.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ناچار شوند که مسلمان را در قبرستان غیر مسلمانان دفن کنند مانند برخی کشورهای غیر اسلامی دفن او در آنجا جایز است، مخصوصا اگر موجب اهانت بر او نباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه بدعتی در اسلام واقع شود (مانند منکراتی که دولتهای ناصالح به نام اسلام انجام می دهند) بر همه، مخصوصاً علمای دین واجب است حق را اظهار و باطل را انکار کنند و اگر سکوت علمای دین موجب هتک مقام علم، یا سوء ظن به علمای اسلام شود، اظهار حق به هر نحوی که ممکن باشد واجب است، هرچند بدانند تاثیر نمی کند.
- [امام خمینی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیت زیاد میدهد مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریه، باید ملاحظه اهمیت شود، و مجرد ضرر، موجب واجب نبودن نمیشود، پس اگر توقف داشته باشد حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروریه اسلام بر بذل جان و مال، واجب است بذل آن.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیّت زیاد می دهد مثل اصول دین یامذهب و حفظ قرآن مجید وحفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریّه ، باید ملاحظه اهمیّت شود ، و مجردّ ضرر ، موجب واجب نبودن نمی شود ، پس اگر توقّف داشته باشد ، حفظ عقائد مسلمانان یا حفظ احکام ضروریّه اسلام بر بذل جان و مال ، واجب است بذل آن
- [آیت الله اردبیلی] معاشرت سالم با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان نیستند و ایجاد روابط فرهنگی، سیاسی، تجاری و اقتصادی با آنها از طرف دولت اسلامی یا اشخاص، تا زمانی که خوف تقویت کفر و ترویج فساد و انحراف فکری یا عملی و ایجاد سلطه از ناحیه آنان بر مسلمانان و کشور اسلامی در بین نباشد، اشکال ندارد؛ ولی رابطه با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان میباشند، مخصوصا اگر موجب تقویت آنان شود، جایز نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .اسلام, اصولی دارد; مانند توحید، نبوت و معاد, و فروعی مانند نماز، روزه و..., و مسلمان باید برپایه دلیلِ هر چند ساده, به اصول دین یقین داشته باشد و تقلید در اصول دین, جایز نیست. احکام ضروری فروع دین; مانند واجب بودن نماز, مورد تقلید نیست. در احکام غیر ضروری و موضوعاتی که نیاز به استنباط دارد, باید طبق اجتهاد یا احتیاط و یا تقلید عمل کرد. احتیاط, آن است که اگر کسی یقین دارد عملی حرام نیست .بلکه واجب یا مستحب است، آن را انجام دهد و اگر یقین دارد که عملی واجب نیست؛ بلکه حرام یا مکروه است، آن را ترک کند. احتیاط, برای مجتهد و غیر مجتهد, جایز است. کسی که مجتهد نیست و نخواست احتیاط کند, باید از مجتهد واجد شرایط تقلید کند.
- [آیت الله مظاهری] اگر بعضی از مسؤولین ممالک اسلامی موجب بسط نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی اجانب شود که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است، یا موجب بسط اشاعه فحشا و گناهان بزرگ یا ترک واجبات شود خود به خود عزل میشود و بر مسلمانان لازم است با او مخالفت کنند و از اسلام و مصالح مسلمین دفاع کنند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدّس به آن اهمیّت زیاد میدهد، مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروری اسلام، باید ملاحظه این اهمیّت بشود و مجرّدِ خوف ضرر، موجب سقوط وجوب آن نمیشود؛ پس اگر حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروری اسلام بر بذل جان و مال توقّف داشته باشد، بذل آن واجب است.
- [آیت الله مظاهری] مسلمان باید به اصول دین اطمینان داشته باشد (1)، و در احکام غیر ضروری یا باید مجتهد باشد که بتواند احکام را از روی دلیل به دست آورد، یا از مجتهد تقلید کند، یا از راه احتیاط طوری به وظیفه خود عمل نماید که اطمینان پیدا کند تکلیف خود را انجام داده است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . عقیده مسلمان به اصول دین باید از روی دلیل باشد، و نمی تواند در اصول دین تقلید نماید، یعنی بدون دلیل گفته کسی را قبول کند، ولی اگر از گفته غیر به عقاید دینی یقین پیدا کند در حکم به مسلمان بودن او کافی است، و در احکام دین باید یا مجتهد باشد که بتواند احکام را از روی دلیل به دست آورد، یا از مجتهد تقلید کند، یعنی به دستور او رفتار نماید، یا از راه احتیاط طوری به وظیفه خود عمل نماید، که یقین کند، تکلیف خود را انجام داده است، مثلاً اگر عده ای از مجتهدین عملی را حرام می دانند، و عده دیگر می گویند حرام نیست، آن عمل را انجام ندهد، و اگر عملی را بعضی واجب و بعضی مستحب می دانند، آن را به جا آورد پس کسانی که مجتهد نیستند و نمی توانند به احتیاط عمل کنند، واجب است از مجتهد تقلید نمایند.