تقریب مذاهب به چه معناست؟ تقریب و انسجام اسلامی یعنی تهذیب نفس از عوامل تفرقه مانند، تحزب و تعصب و بغی و گردآمدن مسلمانان پیرامون محور قرآن و اصول و ضروریات دین و شنیدن مستقیم آراء یکدیگر و گفتگو همراه با ادب اختلاف و همکاری در مسائل مورد اتفاق و معذور داشتن یکدیگر در مسائل مورد اختلاف. به عبارت دیگر تقریب مذاهب به مفهوم نزدیک سازی پیروان شیعه و سنی با حفظ کیان طرفین می باشد و این دعوت بر پایه علم و عقل نهاده شده است، نه عواطف و احساسات زودگذر. (اسلام آیین همبستگی، بی آزار شیرازی، ص 24-25) رجال دارالتقریب قاهره از تقریب چنین تعریف کرده اند: (رویکردی جدی در دائره اسلام، عاری از رنگ قومی و اقلیمی برای رهایی از دشمنی دو جانبه میان مذاهب مختلف اسلامی و پاسداری از وحدت مسلمین)(مجله رساله الاسلام، محرم 1384ق) گردآوری و پاسخ سید محمد مهدی حسین پور مدیریت سایت پرسمان دانشجویی وهابیت
تقریب مذاهب به چه معناست؟
تقریب مذاهب به چه معناست؟
تقریب و انسجام اسلامی یعنی تهذیب نفس از عوامل تفرقه مانند، تحزب و تعصب و بغی و گردآمدن مسلمانان پیرامون محور قرآن و اصول و ضروریات دین و شنیدن مستقیم آراء یکدیگر و گفتگو همراه با ادب اختلاف و همکاری در مسائل مورد اتفاق و معذور داشتن یکدیگر در مسائل مورد اختلاف.
به عبارت دیگر تقریب مذاهب به مفهوم نزدیک سازی پیروان شیعه و سنی با حفظ کیان طرفین می باشد و این دعوت بر پایه علم و عقل نهاده شده است، نه عواطف و احساسات زودگذر. (اسلام آیین همبستگی، بی آزار شیرازی، ص 24-25)
رجال دارالتقریب قاهره از تقریب چنین تعریف کرده اند:
(رویکردی جدی در دائره اسلام، عاری از رنگ قومی و اقلیمی برای رهایی از دشمنی دو جانبه میان مذاهب مختلف اسلامی و پاسداری از وحدت مسلمین)(مجله رساله الاسلام، محرم 1384ق)
گردآوری و پاسخ
سید محمد مهدی حسین پور
مدیریت سایت پرسمان دانشجویی وهابیت
- [سایر] مخالفین وحدت و تقریب چه ادله ای دارند؟
- [سایر] وهابیت در مورد تقریب مذاهب چه نظری دارند؟
- [سایر] وهابیت برای تفرقه و عدم تقریب بن ادیان و مذاهب چه دلایلی دارد؟
- [سایر] اخیراً جریان وهابیت مبادرت به تأسیس شبکه ای ماهواره ای به نام نور نموده که به زبان فارسی با شعار مبارزه با تحریف و خرافات و معرفی اسلام راستین مبادرت به پخش برنامه نموده و تمامی مبانی اعتقادی شیعه را مورد هجمه قرار می دهد؛ چرا علما و اندیشمندان محترم شیعه در تقابل با چنین هجمه ای، اقدام مشابهی نمی نمایند و به بهانه تقریب مذاهب اسلامی و یا وحدت از تبیین و تفهیم اصول عقاید خویش، خودداری می کنند؟
- [سایر] دیدگاه مذاهب اسلامی درباره لقب منجی چیست؟
- [سایر] دیدگاه مذاهب اسلامی درباره لقب منجی چیست؟
- [سایر] آیا مذهب مالکی از مذاهب اسلامی به حساب می آید؟
- [سایر] مذاهب اسلامی در مورد ازدواج موقت چه دیدگاهی دارند؟
- [سایر] دیدگاه مذاهب اسلامی درباره لقب منجی چیست؟
- [سایر] دیدگاه مذاهب اسلامی درباره نزول حضرت عیسی علیه السلام چیست ؟
- [آیت الله بهجت] افراد تمام مذاهب مختلفی که محکوم به اسلام هستند، همه از یکدیگر ارث میبرند، چه حق باشند چه باطل، مگر غُلاة و خوارج و نواصب و منکرین ضروری دین، که محکوم به کفرند و از مسلمان ارث نمیبرند، ولی مسلمان از آنها ارث میبرد چنانکه از کافر ارث میبرد.
- [آیت الله مظاهری] اقلیتهای مذهبی در طرح دعوی باید به قاضی اسلامی مراجعه نمایند و قاضی نیز باید طبق موازین اسلامی حکم نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر ماندن در بلاد کفر موجب وهن مملکت اسلامی شود حرام است، گرچه موجب مفسده دینی و اخلاقی نشود، بلکه اگر مملکت اسلامی احتیاج به او داشته باشد، ماندن در آنجا حرام است، گرچه موجب وهن برای مملکت اسلامی نباشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ماهی مردهای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفتهاند یا مرده، چنانچه از ممالک غیر اسلامی آورده باشند حرام است و اگر از بازار مسلمانان یا سرزمین اسلامی تهیّه شده یا از این جاها به ممالک غیر اسلامی منتقل شده باشد اشکال ندارد، چنانچه در مسأله 95 و 96 گذشت، ولی اگر انسان بداند که ماهی از ممالک غیر اسلامی بدون تحقیق وارد بازار مسلمانان یا سرزمین اسلامی شده، حرام میباشد.
- [آیت الله مظاهری] معادن گرچه در ملک شخصی کسی پیدا شود ملک حکومت اسلامی است و در صورت ممانعت حکومت اسلامی، کسی حقّ تصرّف در آنها را ندارد.
- [آیت الله مظاهری] کار (زراعت، صنعت، تجارت و مانند آن) برای تأمین احتیاجات جامعه اسلامی واجب کفایی است، و هر کسی در فراخور حالش باید احتیاجات جامعه اسلامی را تأمین کند.
- [آیت الله مظاهری] ربا گرفتن از بانکهای کشورهای غیر اسلامی اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر ملخ را با دست یا به وسیله دیگری زنده بگیرند، خوردن آن حلال است و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن آن نام خدا را ببرد؛ ولی اگر ملخ مردهای از ممالک غیر اسلامی تهیّه شود یا از بازار اسلامی یا سرزمین اسلامی تهیّه شده ولی بدانیم که بدون تحقیق از ممالک غیر اسلامی وارد شده و معلوم نباشد که آن را زنده گرفتهاند یا نه، حرام است، چنانچه در مسأله 95 و 96 گذشت.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خرید و فروش گوشت و پیه و چرمی که از ممالک غیر اسلامی میآورند، باطل است، ولی اگر انسان نشانه معتبری داشته باشد که آنها از حیوانیست که به دستور شرع کشته شده یا از بازار مسلمانان یا سرزمین اسلامی به ممالک غیر اسلامی منتقل شده، خرید و فروش آنها اشکال ندارد، چنانچه در مسأله 95 و 96 گذشت.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و دول اجانب، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی، تسلط پیدا کنند اگر چه تسلط سیاسی و اقتصادی باشد، لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند، و دول اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط.