وهابیت در تایلند وهابی ها در بین اهل سنت تایلند، گروهی جدید شناخته می شوند. تا سی سال قبل کسی از وهابیت اطلاع چندانی نداشت، اما اندیشههای این فرقه به دست دانشجویانی که به مصر و عربستان رفته بودند، وارد جامعه مسلمانان شد و باعث بروز شکاف بزرگی بین اهل سنت گردید. آنان موفق شدند پیروان بسیاری را جذب خود کنند. وهابی ها در تایلند هم مانند دیگر وهابی ها، از کشور عربستان تغذیه میشوند. هم اکنون دانشگاه های عربستان، مثل (جامعة مدینه) و (جامعة ام القراء)، هر ساله حدود سی دانشجو از تایلند میپذیرند که این دانشجویان با شرکت در آزمون ها پذیرفته میشوند و قطعاً بعد از فارغ التحصیلی با افکار سلفی گری به این کشور باز میگردند و برای این تفکرات فعالیت میکنند. در سال گذشته (1381) توفیق پیدا کردم به حج مشرف شوم. در آنجا به (جامعة مدینه) هم سری زدم و با چند تن از دوستان تایلندی که در آنجا تحصیل میکنند گفتگو کردم. آنان اظهار میداشتند که شاید تمامی دانشجویان این دانشگاه تا قبل از ورود به آن تفکرات دیگری داشتهاند، ولی با ورود به این دانشگاه تمام این تفکرات را از دست میدهند و تفکر سلفی گری جایگزین آن میشود. از گفتههای این دانشجویان برمیآمد که از حدود 128 نفر تایلندی که در این دانشگاه تحصیل میکنند، اکثر آن ها در دورة لیسانس، سه نفر در دورة فوق لیسانس و یک نفر در دورة دکتری مشغول تحصیلاند. با این روند که مشاهده میشود، با گذشت زمان شافعیهای سنتی نیز کم کم به سلفی گری تمایل پیدا میکنند چون مراکز علمی قوی ندارند که بتواند از آن ها حمایت کند . احتمال دارد که در آینده همین شافعیهای سنتی نیز تفکر سلفی گری پیدا کنند و فقط در فقه شافعی باقی بمانند. در حال حاضر وهابی ها تلاش بسیاری میکنند که در بین اهل سنت تایلند بیشتر نفوذ یابند و از طرف دیگر تبلیغات شدیدی علیه شیعیان انجام میدهند. اما پس از حادثة یازده سپتامبر، دولت تایلند بیشتر مراقب فعالیت های آن هاست.
وهابیت در تایلند
وهابی ها در بین اهل سنت تایلند، گروهی جدید شناخته می شوند. تا سی سال قبل کسی از وهابیت اطلاع چندانی نداشت، اما اندیشههای این فرقه به دست دانشجویانی که به مصر و عربستان رفته بودند، وارد جامعه مسلمانان شد و باعث بروز شکاف بزرگی بین اهل سنت گردید. آنان موفق شدند پیروان بسیاری را جذب خود کنند. وهابی ها در تایلند هم مانند دیگر وهابی ها، از کشور عربستان تغذیه میشوند.
هم اکنون دانشگاه های عربستان، مثل (جامعة مدینه) و (جامعة ام القراء)، هر ساله حدود سی دانشجو از تایلند میپذیرند که این دانشجویان با شرکت در آزمون ها پذیرفته میشوند و قطعاً بعد از فارغ التحصیلی با افکار سلفی گری به این کشور باز میگردند و برای این تفکرات فعالیت میکنند. در سال گذشته (1381) توفیق پیدا کردم به حج مشرف شوم. در آنجا به (جامعة مدینه) هم سری زدم و با چند تن از دوستان تایلندی که در آنجا تحصیل میکنند گفتگو کردم. آنان اظهار میداشتند که شاید تمامی دانشجویان این دانشگاه تا قبل از ورود به آن تفکرات دیگری داشتهاند، ولی با ورود به این دانشگاه تمام این تفکرات را از دست میدهند و تفکر سلفی گری جایگزین آن میشود. از گفتههای این دانشجویان برمیآمد که از حدود 128 نفر تایلندی که در این دانشگاه تحصیل میکنند، اکثر آن ها در دورة لیسانس، سه نفر در دورة فوق لیسانس و یک نفر در دورة دکتری مشغول تحصیلاند. با این روند که مشاهده میشود، با گذشت زمان شافعیهای سنتی نیز کم کم به سلفی گری تمایل پیدا میکنند چون مراکز علمی قوی ندارند که بتواند از آن ها حمایت کند . احتمال دارد که در آینده همین شافعیهای سنتی نیز تفکر سلفی گری پیدا کنند و فقط در فقه شافعی باقی بمانند.
در حال حاضر وهابی ها تلاش بسیاری میکنند که در بین اهل سنت تایلند بیشتر نفوذ یابند و از طرف دیگر تبلیغات شدیدی علیه شیعیان انجام میدهند. اما پس از حادثة یازده سپتامبر، دولت تایلند بیشتر مراقب فعالیت های آن هاست.
- [سایر] چه نقدهایی بر وهابیت وارد است؟
- [سایر] چه نقدهای کلی بر فرقه وهابیت وارد است؟
- [سایر] چه نقدهای کلی بر فرقه وهابیت وارد است؟
- [سایر] آیا روایت وهابیت که می گویند پیامبر ص در حال جنابت وارد مسجد شد صحیح است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] می خواستم بدانم رابطه جنسی با زنانی از سایر کشورها مانند تایلند که اهل کتاب نیستند و شلغشان همین امور هست چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در تایلند هستم و آیین مردم بودیسم می باشد. با توجه به عسر و حرج آیا ازدواج موقت با اینان جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در تایلند هستم و آیین مردم بودیسم می باشد. با توجه به عسر و حرج آیا ازدواج موقت با اینان جایز است؟
- [سایر] آیا وهابیت معاصر همان وهابیت اصیل است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا استفاده از خمیردندان های ساخت کشور های خارجی، حتی اگر ساخت کشورهایی مانند تایلند باشد که غالب مردم یا بودایی و برهمایی اند یا دینی ندارند، اشکال دارد؟
- [سایر] آیا وهابیون کافرند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگامی که امام تکبیر می گوید و وارد نماز می شود در صورتی که صفهای جلوتر آماده نماز باشند همه می توانند تکبیر بگویند و وارد نماز شوند و لازم نیست انتظار بکشند تا صفهای جلو وارد نماز شوند بلکه انتظار کشیدن بر خلاف احتیاط است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن در کنار مرد یا جلوتر بایستد و با هم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است امّا اگر یکی قبلاً وارد نماز شده باشد نماز او صحیح است ولی نماز دوّمی باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در یکی از اعمال نافله شک کند، خواه رکن باشد یا غیر رکن، چنانچه وارد جزء بعدی نشده باشد، باید آن را بجا آورد و اگر وارد جزء بعدی شده باشد، نباید به شک خود اعتنا کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زن در کنار مرد یا جلوتر بایستد و باهم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است، اما اگر یکی قبلاً وارد نماز شده، نماز او صحیح و نماز دومی باطل است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان بداند که به واسطه مضمضه بیاختیار یا از رویفراموشی آب وارد گلویش میشود، نباید مضمضه کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان بداند که به واسطه مضمضه، بیاختیار یا از روی فراموشی، آب وارد گلویش میشود نباید مضمضه کند.
- [آیت الله مظاهری] اگر با رعایت مراتب دفاع، به طرف خسارت مالی یا نقص عضو وارد شود یا کشته شود، انسان ضامن نیست.
- [آیت الله سیستانی] در روایات معتبره وارد است ، که نماز با جماعت بیست و پنج درجه افضل از نماز فرادی است .
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان بداند که به واسطه مضمضه، بیاختیار یا از روی فراموشی آب وارد گلویش میشود، نباید مضمضه کند.
- [آیت الله خوئی] اگر انسان بداند که به واسط مضمضه، بیاختیار یا از روی فراموشی آب وارد گلویش میشود، نباید مضمضه کند.