عضو کمیته دائمی فتوا و هیأت علمای ارشد عربستان سعودی تأکید کرد که مراجعه به رستورانهای "بوفه باز" از لحاظ شرعی جایز نیست. به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری شبکه العالم، "صالح الفوزان" گفت: پیشنهادهای مطرح شده در برخی رستورانها که تحت عنوان "بوفه باز" شناخته میشوند، و در آنجا افراد در مقابل پرداخت مبلغی مشخص هرچه می خواهند می خورند، از لحاظ شرعی جایز نیست. روزنامه اینترنتی "سبق" عربستان نوشت که الفوزان در برنامهای رادیویی، در پاسخ به سئوال یکی از شنوندگان درباره رستورانهای بوفه باز گفت: کسی که وارد رستوران بوفه باز میشود و با پرداخت مبلغی مشخص هرچه که میخواهد میخورد؛ در حال انجام کاری ناآگاهانه است. شرط خرید و فروش آن است که مقدار هر دو مورد برای فرد مشخص باشد. وی ادامه داد: کسی که به بوفه باز مراجعه می کند و به او گفته می شود که در مقابل پرداخت 10 یا 50 ریال (سعودی) می تواند هرچه که میخواهد بخورد، بدون آنکه نوع غذا مشخص شود، این کار او ناآگاهانه است و جایز نمیباشد. منبع : http://fa.alalam.ir/News/1574795
عضو کمیته دائمی فتوا و هیأت علمای ارشد عربستان سعودی تأکید کرد که مراجعه به رستورانهای "بوفه باز" از لحاظ شرعی جایز نیست.
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری شبکه العالم، "صالح الفوزان" گفت: پیشنهادهای مطرح شده در برخی رستورانها که تحت عنوان "بوفه باز" شناخته میشوند، و در آنجا افراد در مقابل پرداخت مبلغی مشخص هرچه می خواهند می خورند، از لحاظ شرعی جایز نیست.
روزنامه اینترنتی "سبق" عربستان نوشت که الفوزان در برنامهای رادیویی، در پاسخ به سئوال یکی از شنوندگان درباره رستورانهای بوفه باز گفت: کسی که وارد رستوران بوفه باز میشود و با پرداخت مبلغی مشخص هرچه که میخواهد میخورد؛ در حال انجام کاری ناآگاهانه است. شرط خرید و فروش آن است که مقدار هر دو مورد برای فرد مشخص باشد.
وی ادامه داد: کسی که به بوفه باز مراجعه می کند و به او گفته می شود که در مقابل پرداخت 10 یا 50 ریال (سعودی) می تواند هرچه که میخواهد بخورد، بدون آنکه نوع غذا مشخص شود، این کار او ناآگاهانه است و جایز نمیباشد.
منبع :
http://fa.alalam.ir/News/1574795
- [سایر] وهابیت در مورد رفتن به غار حراء چه نظر دارد؟
- [سایر] ِآیا پیاده رفتن به زیارت ائمه اطهار علیهم السلام اشکالی دارد که وهابیون از آن منع می کنند؟
- [آیت الله سیستانی] ارایه مشروبات الکلی وفروش آن در رستوران چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] ارایه مشروبات الکلی وفروش آن در رستوران چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] من در شرکتی سهام دارم که صاحب یک رستوران در اروپا می باشد. در آن رستوران نوشابه هایی که در آنها مشروب هم هست در کنار غذا به مشتریان داده می شود. حکم سود این سهام چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر شخصی برای اجاره رستوران یا پذیرش مدیریت آن شرط کند که در این رستوران مشروب می فروشد آیا این شرط ضرری به عقد وارد می کند؟ و آیا عقد اجاره صحیح است یا نه؟
- [آیت الله سیستانی] من در آمریکا زندگی می کنم و طبق قانون آمریکا اگر یک رستوران مشروبات الکلی نفروشد مردم می توانند مشروب خود را با خود به رستوران ببرند. سؤال این است که آیا شرعاً اجازه داریم که یک رستوران با این اوصاف تأسیس کنیم، در ضمن مصرفی گوشت ذبح اسلامی خواهد بود؟
- [آیت الله سیستانی] من در آمریکا زندگی می کنم و طبق قانون آمریکا اگر یک رستوران مشروبات الکلی نفروشد مردم می توانند مشروب خود را با خود به رستوران ببرند. سؤال این است که آیا شرعاً اجازه داریم که یک رستوران با این اوصاف تأسیس کنیم؟
- [آیت الله بهجت] خوردن غذا در رستوران های عمومی و ساندویچی ها و کبابی ها، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] از نظر شما آیا خوردن غذا در رستوران اقلیتها جایز است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] داخل کفش به واسطه راه رفتن پاک نمیشود و پاک شدن کف جوراب به واسطه راه رفتن محل اشکال است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که رفتن و برگشتن او هشت فرسخ است اگر رفتن او کمتر از چهار فرسخ نباشد باید نماز را شکسته بخواند بنابراین اگر رفتن سه فرسخ و برگشتن پنج فرسخ باشد باید نماز را تمام بخواند.
- [آیت الله سیستانی] توی کفش بواسطه راه رفتن پاک نمیشود . و پاک شدن کف جوراب بواسطه راه رفتن محلّ اشکال است ، مگر اینکه کف آن از چرم یا مانند آن باشد و راه رفتن با آن نیز متعارف باشد . 3 آفتاب :
- [امام خمینی] کسی که رفتن و برگشتن او هشت فرسخ است اگر رفتن او کمتر از چهار فرسخ نباشد باید نماز را شکسته بخواند بنابر این اگر رفتن سه فرسخ و برگشتن پنج فرسخ باشد باید نماز را تمام کند.
- [آیت الله نوری همدانی] توی کفش و مقداری از کف پا که به زمین نمی رسد به واسطة راه رفتن پاک نمی شود . و پاک شدن کف جوراب به واسطة راه رفتن محل اشکال است ، مگر اینکه راه رفتن با آن به جای کفش معمول و متعارف باشد و اگر کف جوراب از پوست باشد به وسیلة راه رفتن پاک می شود .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که مجموع رفتن و برگشتن او هشت فرسخ است، چنان چه هیچ یک از رفتن و برگشتن کمتر از چهار فرسخ نباشد، باید نماز را شکسته بخواند. و اگر رفتن سه فرسخ و برگشتن پنج فرسخ، یا رفتن پنج فرسخ و برگشتن سه فرسخ باشد، باید نماز را تمام، یعنی چهار رکعت بخواند. و اگر چه احتیاط این است که اگر رفتن مثلاً سه فرسخ و برگشتن پنج فرسخ باشد. جمع بین اتمام و قصر نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] راه رفتن در بین وضو، اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] زنی که صیغه شده، میتواند بدون اجازه شوهر از خانه بیرون برود، ولی اگر به واسطه بیرون رفتن حقّ شوهر از بین میرود، بیرون رفتن او حرام است.
- [آیت الله مظاهری] زیاد رفتن به مسجد و رفتن در مسجدی که نمازگزار ندارد مستحب است و همسایه مسجد اگر عذری نداشته باشد، مکروه است در غیر مسجد نماز بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] زیاد رفتن به مسجد و رفتن در مسجدی که نمازگزار ندارد مستحب است و همسایه مسجد اگر عذری نداشته باشد مکروه است در غیر مسجد نماز بخواند