مفتی اعظم سعودی در تازه ترین فتوای خود برای دفاع از خاندان حاکم آل سعود طرح مسائل و مشکلات داخلی عربستان در شبکههای ماهوارهای را خیانت و جنایت قلمداد کرد. به گزارش مشرق به نقل از شبکه العالم، (شیخ عبدالعزیز بن عبدالله آل شیخ) فتوا داده است که تماس و گفتوگوی مردم با شبکههای ماهوارهای درباره مسائل داخلی عربستان حرام است و مردم نباید به آن تن دهند. وی درباره افراد معترض و منتقد به رژیم حاکم عربستان نیز گفت: شهروندان باید این افراد را به نهادهای ذی ربط معرفی کنند، چرا که همکاری با این افراد، خیانت و کمک به دشمن به شمار میرود. مفتی عربستان هرگونه تماس با شبکههای بیگانه را حرام اعلام کرد و تأکید کرد: این شبکهها مغرض هستند و هدف آنها انتشار هرج و مرج و فتنه انگیزی در کشور است و هیچ هدفی جز ایجاد تفرقه در میان مردم و نابودی وحدت مردم ندارند.
مفتی اعظم سعودی در تازه ترین فتوای خود برای دفاع از خاندان حاکم آل سعود طرح مسائل و مشکلات داخلی عربستان در شبکههای ماهوارهای را خیانت و جنایت قلمداد کرد.
به گزارش مشرق به نقل از شبکه العالم، (شیخ عبدالعزیز بن عبدالله آل شیخ) فتوا داده است که تماس و گفتوگوی مردم با شبکههای ماهوارهای درباره مسائل داخلی عربستان حرام است و مردم نباید به آن تن دهند.
وی درباره افراد معترض و منتقد به رژیم حاکم عربستان نیز گفت: شهروندان باید این افراد را به نهادهای ذی ربط معرفی کنند، چرا که همکاری با این افراد، خیانت و کمک به دشمن به شمار میرود.
مفتی عربستان هرگونه تماس با شبکههای بیگانه را حرام اعلام کرد و تأکید کرد: این شبکهها مغرض هستند و هدف آنها انتشار هرج و مرج و فتنه انگیزی در کشور است و هیچ هدفی جز ایجاد تفرقه در میان مردم و نابودی وحدت مردم ندارند.
- [آیت الله سبحانی] نظر حضرتعالی راجع به استفاده از برنامه های ماهواره چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نظر شما درباره ماهواره و استفاده از آن چیست؟
- [سایر] نظر مراجع بزرگوار تقلید را درباره مشاهده برنامه های ماهواره بیان کنید؟
- [سایر] نظر وهابیون در مورد ائمه شیعه چیست؟
- [سایر] نظر وهابیت در مورد تشیع جنازه چیست؟
- [سایر] از نظر وهابیت مفتی چه مقامی دارد؟
- [سایر] نظر وهابیت در مورد خدا چیست؟
- [سایر] نظر وهابیت در مورد حزب الله چیست؟
- [سایر] نظر رهبری در مورد وجود یا عدم وجود رسانه های خصوصی در کشور و منع قانون اساسی چیست؟
- [سایر] حقیقت این است که رسانه های داخلی ما گاهی دروغ می گویند، رسانه های بیگانه هم همین طور. حالا ما باید به کدام رسانه اعتماد کنیم؟
- [آیت الله سیستانی] مسلمانی که از اسلام خارج شود و کفر را اختیار کند ، مرتد نامیده میشود ، و مرتد بر دو قسم است : مرتد فطری ، و مرتد ملی ، و مرتد فطری کسی است که پدر و مادر او ، یا یکی از آنها در هنگام بدنیا آمدن او مسلمان باشند و خود او نیز پس از تمیز مسلمان باشد ، و سپس کافر شود ، و مرتد ملی مقابل آن است .
- [آیت الله جوادی آملی] .شنیدن اختیاری آیه سجده, از کسی که قصد خواندن قرآن ندارد، سجده ندارد; نیز گوش فرا دادن به ضبط صوت، موجب سجده نمیشود؛ ولی گوش دادن به صدای قاری قرآن که مستقیم از رسانه پخش میشود، سجده دارد.
- [آیت الله اردبیلی] استفاده از نوارها، برنامههای رادیویی یا تلویزیونی، ماهواره، اینترنت و یا ابزار مشابه در صورتی که موجب انحراف اخلاقی، روانی و یا عقیدتی گردد، حرام است و نیز تولید این گونه برنامهها، نوارها و یا اشاعه و خرید و فروش آنها حرام میباشد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر صاحب مال دیوانه شود کسی که امانت را قبول کرده باید فوراً امانت ر ابه ولیّ او برساند و یا به ولیّ او خبر دهد ، واگر بدون عذر شرعی مال را به ملیّ او ندهد و از خبر دادن هم کوتاهی کند و مال تلف شود ، باید عوض آن را بدهد .
- [آیت الله مظاهری] چادر یک حجاب مذهبی و ملّی است و اگر زنها آن را از دست بدهند و یا- العیاذ باللَّه- در جامعه به صورت ضدِّ ارزش درآید، خسارت فراوانی دارد، و زن ایرانی که همیشه حتّی قبل از اسلام شهرت به عفّت داشته، نباید این حجاب مذهبی و ملّی را از دست بدهد، و باید زنهای با عفّت و مردهای با غیرت بدانند که از دست دادن آن، مقدّمه برای بدحجابی و بیحجابی است، و اگر چنین شد-- العیاذ باللَّه- گناه آن دامنگیر کسی میشود که آن مقدّمه را فراهم نموده است، علاوه بر اینها، از مسائل قبل معلوم شد که در بسیاری از موارد، زن باید صورت و دستهای خود را از نامحرم بپوشاند و پوشانیدن صورت، احتیاج به چادر دارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مردی که از پدر و مادر غیر مسلمان به دنیا آمده و مسلمان شده اگر پیش از نزدیکی با عیالش مرتد شود و یا زنش یائسه باشد، عقد او باطل می گردد، و اگر بعد از نزدیکی مرتد شود و زن او در سنّ زنانی باشد که حیض می بینند، زن او باید به مقداری که در احکام طلاق گفته می شود عدّه نگهدارد، پس اگر پیش از تمام شدن عدّه، شوهر او مسلمان شود عقد باقی و گر نه باطل است. ولی در صورت اوّل نیز بهتر است عقد او تجدید شود و در اصطلاح فقهاء به چنین شخصی مرتد ملّی گویند. اگر مرتد ملّی توبه کند در صورت اول یعنی اگر قبل از نزدیکی با عیالش مرتد شده باشد اگر بخواهند با هم زندگی کنند باید دو مرتبه عقد بخوانند و در صورت دوم بهتر است عقد را تجدید کنند.
- [آیت الله اردبیلی] به طور کلّی سرگرمیهای گوناگون اگر همراه با کار حرام یا مستلزم حرام نباشند، اشکال ندارد؛ بنابر این گوشدادن و دیدن برنامههای سینما، تئاتر، رادیو، تلویزیون، ماهواره و مانند آن، چنانچه مستلزم فساد افکار و اخلاق فرد یا جامعه و یا ترویج باطل نباشد، اشکال ندارد؛ ولی باید مواظب باشند مانع از کارهای واجب و مهم نشود و مخصوصا نسبت به کودکان دقّت بیشتری اعمال گردد.
- [آیت الله مظاهری] اگر مسلمانی کافر شود (زن باشد یا مرد) همسرش بر او حرام و مالش به ورثه مسلمان او منتقل میشود و اگر توبه کند توبهاش قبول است و عبادتش صحیح میباشد و میتواند همسر مسلمان بگیرد و یا همسر سابق را به عقد جدید اختیار کند، ولی مالش به او بر نمیگردد، و در این مسئله فرقی نیست بین کسی که مسلمان زاده باشد (مرتدّ فطری) یا نباشد (مرتدّ ملّی)، و مرتدّ احکام دیگری دارد که در احکام حدود میآید.
- [آیت الله وحید خراسانی] مسلمانی که از اسلام برگردد و کافر شود مرتد نامیده می شود معنی کفر در مساله گذشت و مرتد دو قسم است فطری وملی مرتد فطری کسی است که از پدر و مادری متولد شده باشد که هردو یا یکی از ان دو مسلمان باشند و بعد از بلوغ و کمال عقل با اختیار از اسلام برگردد و مرتد ملی کسی است که از پدر و مادر کافر متولد شده باشد و بعد از مسلمان شدن از اسلام برگردد
- [آیت الله سیستانی] اگر مرد پس از عقد ، مرتد ملی شود ، چنانچه با زنش نزدیکی نکرده یا اینکه زن یائسه ، یا صغیره باشد ، عقد او باطل میشود ، و عدّه ندارد ، و اگر بعد از نزدیکی مرتد شد و زن او در سنّ زنهائی باشد که حیض میبینند ، باید آن زن به مقدار عدّه طلاق که در احکام طلاق گفته میشود عدّه نگهدارد ، و اگر پیش از تمام شدن عدّه شوهر او مسلمان شود ، عقد او به حال خود باقی میماند .