ازدواج موقت با طعم جدید در عربستان ظهور ازدواج جدیدی مانند (ازدواج موقت) در عربستان شیخ (احمد معبی) قاضی دادگاه های شرعی عربستان سعودی که از قضات ارشد وزارت دادگستری این کشور نیز به شمار می رود، دو روز پیش طی گفگویی با شبکه ماهواره ای MBC سخن از رسمی شدن ازدواج جدیدی شبیه به ازدواج مؤقت در عربستان به میان آورد. این قاضی دادگاه های شرعی سعودی در ادامه این گفتگو با دفاع از این نوع ازدواج جدید که آن را (ازدواج روزانه) نامید، گفت: با توجه به اینکه چهار شرط اصلی موجود در ازدواج دائم در (ازدواج روزانه) نیز وجود دارد، بنابراین این ازدواج حلال و شرعی بوده و به هیچ وجه مشکل شرعی در آن وجود ندارد. (احمد معبی) در ادامه اظهارات خود افزود: اصل معنی یک مسأله است و نه لفظ و عبارت و یا نامی که برای آن به کار می رود. از همین رو با توجه به اینکه شروط حلال بودن یک ازدواج رسمی و دائمی در (ازدواج روزانه) وجود دارد، این ازدواج دارای هیچ منع قانونی و شرعی نیست و کاملا صحیح است. این قاضی ارشد وزارت دادگستری عربستان سعودی همچنین افزود: در برخی از حالات به ویژه در عصر حاضر، شرایط برای فرد یا افراد مختلف به گونه ای می شود که امکان ازدواج طبیعی و دائمی برای او مهیا نیست، از همین رو باید نوع دیگری از ازدواج مانند (ازدواج روزانه) وجود داشته باشد تا بتوان این مشکل را حل کرد. گفتنی است بر اساس تعریف و شرحی که (احمد معبی) از این نوع ازدواج جدید ارائه داد، تفاوت فاحشی در آن با (ازدواج مؤقت) به چشم می خورد و آن این است که در (ازدواج روزانه) زن و شوهر فقط روزها می توانند همدیگر را ببینند و در کنار یکدیگر باشند. قابل ذکر است بر اساس گزارش برخی مطبوعات عربستانی، (ازدواج روزانه) در چند وقت اخیر به شدت در میان افراد ثروتمند به ویژه مالکان شرکت های بزرگ در عربستان سعودی منتشر شده است. این نوع ازدواج در بیشتر حالات میان مالکان این شرکت ها با کارمندان دفترشان انجام می گیرد./ گزارش ادیان نیوز ازشیعه آنلاین
ازدواج موقت با طعم جدید در عربستان
ظهور ازدواج جدیدی مانند (ازدواج موقت) در عربستان شیخ (احمد معبی) قاضی دادگاه های شرعی عربستان سعودی که از قضات ارشد وزارت دادگستری این کشور نیز به شمار می رود، دو روز پیش طی گفگویی با شبکه ماهواره ای MBC سخن از رسمی شدن ازدواج جدیدی شبیه به ازدواج مؤقت در عربستان به میان آورد.
این قاضی دادگاه های شرعی سعودی در ادامه این گفتگو با دفاع از این نوع ازدواج جدید که آن را (ازدواج روزانه) نامید، گفت: با توجه به اینکه چهار شرط اصلی موجود در ازدواج دائم در (ازدواج روزانه) نیز وجود دارد، بنابراین این ازدواج حلال و شرعی بوده و به هیچ وجه مشکل شرعی در آن وجود ندارد.
(احمد معبی) در ادامه اظهارات خود افزود: اصل معنی یک مسأله است و نه لفظ و عبارت و یا نامی که برای آن به کار می رود. از همین رو با توجه به اینکه شروط حلال بودن یک ازدواج رسمی و دائمی در (ازدواج روزانه) وجود دارد، این ازدواج دارای هیچ منع قانونی و شرعی نیست و کاملا صحیح است.
این قاضی ارشد وزارت دادگستری عربستان سعودی همچنین افزود: در برخی از حالات به ویژه در عصر حاضر، شرایط برای فرد یا افراد مختلف به گونه ای می شود که امکان ازدواج طبیعی و دائمی برای او مهیا نیست، از همین رو باید نوع دیگری از ازدواج مانند (ازدواج روزانه) وجود داشته باشد تا بتوان این مشکل را حل کرد.
گفتنی است بر اساس تعریف و شرحی که (احمد معبی) از این نوع ازدواج جدید ارائه داد، تفاوت فاحشی در آن با (ازدواج مؤقت) به چشم می خورد و آن این است که در (ازدواج روزانه) زن و شوهر فقط روزها می توانند همدیگر را ببینند و در کنار یکدیگر باشند.
قابل ذکر است بر اساس گزارش برخی مطبوعات عربستانی، (ازدواج روزانه) در چند وقت اخیر به شدت در میان افراد ثروتمند به ویژه مالکان شرکت های بزرگ در عربستان سعودی منتشر شده است. این نوع ازدواج در بیشتر حالات میان مالکان این شرکت ها با کارمندان دفترشان انجام می گیرد./ گزارش ادیان نیوز ازشیعه آنلاین
- [سایر] حکم ازدواج با محارم در وهابیت چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی زنی را صیغه موقّت نموده، آیا بعد از اتمام صیغه میتواند دختر او را صیغه کند؟
- [سایر] وهابیت در مورد ازدواج با محارم چه حکمی دارند؟
- [سایر] وهابیت راهکار ازدواج دختران مجرد را چه می داند؟
- [سایر] سن ازدواج دختران در وهابیت از چند سالگی است؟
- [سایر] حکم ازدواج با زنان صوفی از دیدگاه وهابیت چیست؟
- [سایر] زناشویی در برابر دیگران در وهابیت چه حکمی دارد؟
- [سایر] از نظر وهابیت مرد چند ازدواج می تواند داشته باشد؟
- [سایر] عجیب ترین فتوای وهابیت در مورد ازدواج چیست؟
- [سایر] وهابیت در مورد ازدواج زن چه عقایدی دارند؟
- [آیت الله بهجت] بنابر اظهر، ترجمه صیغه عقد به فارسی یا زبان دیگر با وجود قدرت بر عربی کافی است، و احتیاط مستحب عربی بودن صیغه است، و برای کسی که آشنا به معنای عربی صیغه نیست و فقط میداند که صیغه عقد، به این لفظ جاری میشود، احتیاط مستحب این است که هم صیغه عربی و هم ترجمهاش را بخواند، و اکتفا کردن او به عربی خالی از تأمل نیست، و اگر نمیتوانند صیغه عربی را بخوانند و یا وکیل بگیرند، قطعاً ترجمه کافی است.
- [آیت الله خوئی] زن و مرد تا یقین نکنند که وکیل آنها صیغه را خوانده است نمیتوانند به یکدیگر نگاه محرمانه نمایند، و گمان به این که وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمیکند، ولی اگر وکیل بگوید صیغه را خواندهام کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] زن و مرد تا یقین نکنند که وکیل آنها صیغه را خوانده است، نمیتوانند بیکدیگر نگاه محرمانه نمایند و گمان به این که وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمیکند ولی اگر وکیل بگوید صیغه را خواندهام کافیاست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زن و مرد تا یقین نکنند که وکیل آنان صیغه را خوانده است نمیتوانند به یکدیگر نگاه محرمانه نمایند، و گمان به اینکه وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمیکند، ولی اگر وکیل بگوید صیغه را خواندهام کافی است.
- [آیت الله اردبیلی] زن و مرد تا یقین نکنند که وکیل آنها صیغه را خوانده است، نمیتوانند به یکدیگر نگاه محرمانه نمایند و گمان به این که وکیل صیغه را خوانده است، کفایت نمیکند؛ ولی اگر وکیل بگوید: (صیغه را خواندهام) کافی است.
- [آیت الله بروجردی] زن و مرد تا یقین نکنند که وکیل آنها صیغه را خوانده است، نمیتوانند به یکدیگر رفتار محرمانه نمایند و گمان به این که وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمیکند، ولی اگر وکیل بگوید صیغه را خواندهام کافی است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در عقد ازدواج خواه دائم باشد یا موقت، خواندن صیغه لازم است و رضایت طرفین به تنهایی کافی نیست و صیغه عقد را طرفین یا وکیل آنها می توانند بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] در زناشویی، چه دائم و چه موقّت، باید صیغه خوانده شود و تنها راضی بودن زن و مرد کافی نیست و صیغه عقد را یا خود زن و مرد میخوانند یا دیگری را وکیل میکنند که از طرف آنان بخواند و اگر زن و مرد نتوانند صیغه را صحیح بخوانند، باید وکیل بگیرند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] به واسطه عقد ازدواج زن و مرد به هم حلال می شوند و آن بر دو قسم است: ازدواج دائم که همیشگی است و زنی را که به این عقد در می آید (دائمه) گویند و ازدواج موقت که برای مدت معینی عقد زناشوئی می بندند، خواه این مدت کوتاه باشد یا طولانی و آن را (متعه) و (صیغه) نیز می نامند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود؛ بلکه بچه ممیّز نیز میتواند برای خواندن صیغه وکیل شود.