نوشته های خارجی روی مبلمان در همه جا و همه کشورها، دلیل بر خارجی بودن و غیرمسلمان بودن کشور تولید کننده چرم نیست و در این باره نباید وسواس داشته باشید. وسواس داشتن، یک نوع بیماری روحی است که انسان باید سعی کند آن را از خود دور نماید. به هر حال حکم مسئله ای که پرسیده اید به طور خلاصه این است: وسایل چرمی؛ نظیر روکش مبل، کیف، کفش، کمربند و به طور کلی تمام وسایلی که در ساختمان آنها چرم یا اجزای دیگری از حیوانات؛ مانند استخوان ،روده و... به کار رفته باشد، اگر از حیوانات نجس العین؛ مثل سگ و خوک باشد قطعاً نجس است. همچنین اگر چرم در کشوری غیرمسلمان تهیه شده باشد، هر چند از حیوانات حلال گوشت؛ مانند گاو، گوسفند، شتر و ... باشد؛ به دلیل آن که حیوان، ذبح شرعی نشده، نجس است. اما اگر چرم، در کشورهای اسلامی و از حیواناتی که نجس العین نباشد تولید شده باشد و بعدآً به کشور دیگری صادر شده و در آن جا در تولیدات دیگر به کار رفته باشد، در این صورت، چرم پاک است و استفاده از آن اشکالی ندارد، هر چند روی آن نوشته های خارجی باشد و این مبلمان یا... درکشوری غیر اسلامی ساخته شده باشد.[1] همچنین اگر مبلمان در کشوری غیرمسلمان ساخته شده، اما ما نمی دانیم چرم آن تولید کشورهای اسلامی است یا تولید کشورهای غیر اسلامی، در این صورت نیز نمی توان حکم به پاک بودن آن کرد. ولی اگر مبلمان در کشور مسلمان ساخته شده و نمی دانیم چرم آن تولید چه کشوری است (مسلمان یا غیر مسلمان)، در این صورت استفاده از آن اشکال ندارد.[2] به هر حال اگر مبلمان از چرم نجس هم که باشد، می شود از آن استفاده کرد. با سه شرط نجاست مبلمان به شما سرایت می کند: 1. یقین به نجاست مبل داشته باشید. 2. چیز نجس با شما که پاک هستید، ملاقات کند. 3. هر دو یا یکی به طوری تر باشد که رطوبت یکی به دیگری برسد، و اگر تری به قدری کم باشد که به دیگری نرسد، چیزی که پاک بوده نجس نمی‏شود.[3] به هر حال اگر در هر مرحله ای شک داشته باشید، نجس نمی شوید. [1] نک: امام خمینی، استفتائات، ج1 ، ص100و101،س 262و 263. [2] همان، ص 97- 99، س 252- 256. [3] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 88، م 125.
آیا چرم مبلمان خانه دوست من که روی آن کلمات خارجی نوشته شده، از کشور های خارجی (غیر مسلمان) وارد شده و نجس است؟ یا چون من به وسواس مبتلا هستم، فکر می کنم که چرم خارجی و نجس است؟
نوشته های خارجی روی مبلمان در همه جا و همه کشورها، دلیل بر خارجی بودن و غیرمسلمان بودن کشور تولید کننده چرم نیست و در این باره نباید وسواس داشته باشید. وسواس داشتن، یک نوع بیماری روحی است که انسان باید سعی کند آن را از خود دور نماید. به هر حال حکم مسئله ای که پرسیده اید به طور خلاصه این است: وسایل چرمی؛ نظیر روکش مبل، کیف، کفش، کمربند و به طور کلی تمام وسایلی که در ساختمان آنها چرم یا اجزای دیگری از حیوانات؛ مانند استخوان ،روده و... به کار رفته باشد، اگر از حیوانات نجس العین؛ مثل سگ و خوک باشد قطعاً نجس است. همچنین اگر چرم در کشوری غیرمسلمان تهیه شده باشد، هر چند از حیوانات حلال گوشت؛ مانند گاو، گوسفند، شتر و ... باشد؛ به دلیل آن که حیوان، ذبح شرعی نشده، نجس است. اما اگر چرم، در کشورهای اسلامی و از حیواناتی که نجس العین نباشد تولید شده باشد و بعدآً به کشور دیگری صادر شده و در آن جا در تولیدات دیگر به کار رفته باشد، در این صورت، چرم پاک است و استفاده از آن اشکالی ندارد، هر چند روی آن نوشته های خارجی باشد و این مبلمان یا... درکشوری غیر اسلامی ساخته شده باشد.[1] همچنین اگر مبلمان در کشوری غیرمسلمان ساخته شده، اما ما نمی دانیم چرم آن تولید کشورهای اسلامی است یا تولید کشورهای غیر اسلامی، در این صورت نیز نمی توان حکم به پاک بودن آن کرد. ولی اگر مبلمان در کشور مسلمان ساخته شده و نمی دانیم چرم آن تولید چه کشوری است (مسلمان یا غیر مسلمان)، در این صورت استفاده از آن اشکال ندارد.[2] به هر حال اگر مبلمان از چرم نجس هم که باشد، می شود از آن استفاده کرد. با سه شرط نجاست مبلمان به شما سرایت می کند: 1. یقین به نجاست مبل داشته باشید. 2. چیز نجس با شما که پاک هستید، ملاقات کند. 3. هر دو یا یکی به طوری تر باشد که رطوبت یکی به دیگری برسد، و اگر تری به قدری کم باشد که به دیگری نرسد، چیزی که پاک بوده نجس نمیشود.[3] به هر حال اگر در هر مرحله ای شک داشته باشید، نجس نمی شوید. [1] نک: امام خمینی، استفتائات، ج1 ، ص100و101،س 262و 263. [2] همان، ص 97- 99، س 252- 256. [3] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 88، م 125.
- [آیت الله سیستانی] حکم کفش چرم که روی آن نوشته (ساخت ایتالیا ) و آن را از کشور اسلامی شهر مدینه خریده ایم حکم آن چیست؟ آیا نجس است؟
- [سایر] با سلام مبلمان خانه ما به علت ادرار کردن کودکم نجس شده راه پاک کردن آن از نجاست چیست؟
- [آیت الله سیستانی] با توجه به اینکه چرم وارداتی از خارج کشور حکم نجاست را دارد آیا فروش کفش چرم وارداتی از خارج کشور اشکال دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] مسلمانی برای مسلمان دیگری از آلمان کفشی بعنوان هدیه میفرستد که آن کفش چرمی بوده و از مغازه غیر مسلمان خریداری شده، با توجّه به اینکه واردات چرم به کشور آلمان از ممالک اسلامی و غیر اسلامی صورت میگیرد و ما هم اطلاعاتی از پاک بودن یا نجس بودن چرم نداریم، حکم آنرا بیان فرمائید؟
- [آیت الله بروجردی] شخصی فعلاً چرم را از دست مسلمان میخرد، ولی یقین دارد که این چرم را از شهری آوردهاند که یک مسلمان در آن نیست، آیا محکوم است به نجاست و عدم جواز معامله، یا به پاکی و جواز معامله؟
- [آیت الله سیستانی] در خارج کشور غیراسلامی در منزل استیجاری مبلی داریم که مطمئن نیستیم که چرم آن از کشور اسلامی است یا نه بفرمایید حکم آن چیست نجس است یا پاک است اگر دست خیس به آن بخورد حکمش چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اینجانب وسیله ای از یکی از کشورهای خارجی خریداری کرده ام که به نوشته کاتالوگ آن دارای جلدی چرمی است ولی اشاره ای به طبیعی و مصنوعی بودن چرم آن نشده است، وظیفه من چیست؟ آیا این جلد نجس می باشد؟
- [آیت الله اردبیلی] اودکلنهایی که از کشورهای خارجی وارد میشود، پاک است یا نجس؟
- [آیت الله سیستانی] گوشت ومحصولات گوشت که از کشورهای خارجی وارد می شود وروی آنها کلمه حلال نوشته شده استفاده کردن چه حکمی دارد؟ آیا حلال است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] احتراماً با توجه به اینکه بسیاری از تولیدات داخل در حال نابودی میباشد و به تعداد زیادی از مردم مسلمان کشور، ضرر و زیان وارد میشود؛ خواهشمند است نظر مبارک را پیرامون ورود اجناس خارجی به کشور و خرید و فروش آنها بیان فرمایید؟
- [آیت الله سبحانی] اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که به اجازه او وارد خانه می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است; لازم نیست به آنان بگوید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانه او می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است وجوب اعلام به آنان معلوم نیست.
- [امام خمینی] اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانه او می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است، لازم نیست به آنان بگوید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر جائی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانه او می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است ، لازم نیست به آنان بگوید .
- [آیت الله اردبیلی] اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا لوازم کسانی که وارد خانه او میشوند، با رطوبت به جای نجس رسیده و نجس شده است، لازم نیست به آنان بگوید، مگر آن که صاحب خانه باعث نجس شدن آنها شده باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر صاحب خانه در بین غذا خوردن بفهمد غذا نجس است باید به میهمانها بگوید اما اگر یکی از میهمانها بفهمد لازم نیست به دیگران خبر دهد ولی چنانچه طوری با انان معاشرت دارد که به واسطه نجس بودن انان خود او مثلا مبتلا به اکل و شرب نجس شود باید بعد از غذا به انان بگوید
- [آیت الله سیستانی] اگر صاحب خانه در بین غذا خوردن بفهمد غذا نجس است باید با شرط دومی که گذشت به میهمانها بگوید ، و امّا اگر یکی از میهمانها بفهمد لازم نیست به دیگران خبر دهد ، ولی چنانچه طوری با آنان معاشرت دارد که بواسطه نجس بودن آنان ، خود از جهت ابتلای به نجاست ، مبتلا به مخالفت حکم الزامی میشود باید به آنان بگوید .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] گوشت و پیه و چرمی که در دست مسلمان باشد، پاک است ولی اگر بدانند که آن مسلمان از کافر گرفته و رسیدگی نکرده که از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده یا نه، نجس نمی باشد ولی خوردن آنها حرام است و نماز در لباسی که از آن چرم باشد، صحیح نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسی که وارد خانه او می شود با رطوبت به جای نجس رسیده است در صورتی که او سبب برای این امر باشد و در معرض این باشد که نجاست به ماکول و مشروب سرایت کند باید به انان بگوید
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر جائی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانه او می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است و در معرض این باشد که نجاست به ماکول و مشروب سرایت کند باید به آنان بگوید.