اگر کسی از همسرش لذت ببرد، ولی آن عضوی از زن که از آن لذت برده به منی آلوده نگردد، آیا غسل بر او واجب است و آیا مرد نیز بعد از غسل دوباره می تواند همان لباس را بپوشد؟
سبب جنابت انسان دو چیز است: اول: جماع (نزدیکی) در صورتی که آلت تناسلی مرد به اندازه ختنه‌گاه یا بیشتر داخل شود، در زن باشد یا در مرد در قُبُل باشد یا در دُبُر، بالغ باشند یا نابالغ، حتی اگر منی بیرون نیاید .[1] دوم: بیرون آمدن منی، چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی‌شهوت، با اختیار باشد یا بی‌اختیار.[2] بنا بر این درفرض سؤال اگر منظور این باشد که دخول صورت گرفته است هم بر زن و هم بر مرد غسل جنابت واجب است اما اگر دخولی صورت نگرفته و تنها از مرد منی خارج شده باشد، فقط مرد جنب شده و بر او غسل جنابت واجب است ولی همسر او جنب نشده چون نه دخولی صورت گرفته و نه از زن منی خارج شده است و در صورتی که بدن و لباس آنها نجس شده است باید آنها را آب بکشد، اما اگر لباس او نجس نشده باشد پوشیدن آن برای نماز و موارد دیگر اشکال ندارد. [1]     توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‌1، ص 210، مسأله 349. [2]     توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‌1، ص 208، مسأله 345.
عنوان سوال:

اگر کسی از همسرش لذت ببرد، ولی آن عضوی از زن که از آن لذت برده به منی آلوده نگردد، آیا غسل بر او واجب است و آیا مرد نیز بعد از غسل دوباره می تواند همان لباس را بپوشد؟


پاسخ:

سبب جنابت انسان دو چیز است: اول: جماع (نزدیکی) در صورتی که آلت تناسلی مرد به اندازه ختنه‌گاه یا بیشتر داخل شود، در زن باشد یا در مرد در قُبُل باشد یا در دُبُر، بالغ باشند یا نابالغ، حتی اگر منی بیرون نیاید .[1] دوم: بیرون آمدن منی، چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی‌شهوت، با اختیار باشد یا بی‌اختیار.[2] بنا بر این درفرض سؤال اگر منظور این باشد که دخول صورت گرفته است هم بر زن و هم بر مرد غسل جنابت واجب است اما اگر دخولی صورت نگرفته و تنها از مرد منی خارج شده باشد، فقط مرد جنب شده و بر او غسل جنابت واجب است ولی همسر او جنب نشده چون نه دخولی صورت گرفته و نه از زن منی خارج شده است و در صورتی که بدن و لباس آنها نجس شده است باید آنها را آب بکشد، اما اگر لباس او نجس نشده باشد پوشیدن آن برای نماز و موارد دیگر اشکال ندارد.
[1]     توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‌1، ص 210، مسأله 349. [2]     توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‌1، ص 208، مسأله 345.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین