از نظر شرع مقدس اسلام، هر گونه ارتباط بین زن و مرد نا محرم ، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد یا ترس فتنه و افتادن به گناه در آن ارتباط وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. و بدیهی است که گناهان مراتب و درجات مختلفی دارند و در این بین ارتباط با زن شوهر دار از گناهانی است که عقوبت سنگینی را در پی دارد. گناه و معصیت، مانند لجن زار متعفنی است که انسان، هر چه بیشتر در آن فرو می رود، کمتر بوی تعفن آن را حس می کند، زیرا حس بویایی او از کار می افتد و متوجه غرق شدن بیشتر خود نمی شود. تصمیم جدی انسان به بازگشت از هر جای این مسیر باتلاق و متعفن ، خود یک پیروزی است. کسی که الان و در این مرحله قرار گرفته، باید سعی کند انگیزه خود را برای مبارزه با گناه، قوی تر نماید تا به مراحل بعدی که تحقیقا نجات از آن سخت تر خواهد بود گرفتار نشود. [1] از نظر اکثر فقهاء اگر کسی با زن شوهرداری زنا کند و بعداز مدتی شوهر و زن از هم طلاق بگیرند و یا شوهر از دنیا برود، آن کسی که با زن زنا کرده نمی تواند بعد از مدت عده با او ازدواج کند و آن زن بر آن مرد حرام ابدی می شود [2] . [3] باید توجه داشت که عمل زنا با نزدیکی در قبل یا دبر محقق می شود و لی در تحقق آن شرط است که دخول به اندازه ختنه گاه یا بیشتر باشد و در صورتی که کمتر از آن باشد عمل زنا انجام نگرفته است و آن زن بر آن مرد حرام ابدی نخواهد شد . [4] [1] اقتباس از سؤال 1178 (سایت: 1189). [2] تحریر الوسیله، ج2، ص 251، مسئله 22، چاپ جامعه مدرسین؛ استفتائات امام خمینی، ج 3، ص297 . حضرت امام خمینی (ره) در باره ی این مسأله می فرمایند: کسی که زنا کند با زن شوهردار آن زن بر زانی حرام ابد است و فرقی نیست بین این که زانی عالم باشد به این که او شوهردار است یا نباشد و فرقی بین عقدی و صیغه نیست و هم چنین است زنا با زنی که مطلّقه رجعیه است . و نظر سایر مراجع تقلید نیز در این مسأله همین است.البته مرحوم آیت الله تبریزی می فرمایند: بنا بر اظهر حرام ابدی نمی شود.( توضیح المسائل مراجع، ج2، ص: 472 مسأله 2403 ) [3] اقتباس از سؤال 909 (سایت: 994). [4] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 210، مسأله 349 .
اگر کسی با زن شوهرداری همبستر شود و از دبر و کمتر از ختنه گاه نزدیکی کندآیا باز هم به آن زن حرام ابدی می شود؟
از نظر شرع مقدس اسلام، هر گونه ارتباط بین زن و مرد نا محرم ، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد یا ترس فتنه و افتادن به گناه در آن ارتباط وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. و بدیهی است که گناهان مراتب و درجات مختلفی دارند و در این بین ارتباط با زن شوهر دار از گناهانی است که عقوبت سنگینی را در پی دارد. گناه و معصیت، مانند لجن زار متعفنی است که انسان، هر چه بیشتر در آن فرو می رود، کمتر بوی تعفن آن را حس می کند، زیرا حس بویایی او از کار می افتد و متوجه غرق شدن بیشتر خود نمی شود. تصمیم جدی انسان به بازگشت از هر جای این مسیر باتلاق و متعفن ، خود یک پیروزی است. کسی که الان و در این مرحله قرار گرفته، باید سعی کند انگیزه خود را برای مبارزه با گناه، قوی تر نماید تا به مراحل بعدی که تحقیقا نجات از آن سخت تر خواهد بود گرفتار نشود. [1] از نظر اکثر فقهاء اگر کسی با زن شوهرداری زنا کند و بعداز مدتی شوهر و زن از هم طلاق بگیرند و یا شوهر از دنیا برود، آن کسی که با زن زنا کرده نمی تواند بعد از مدت عده با او ازدواج کند و آن زن بر آن مرد حرام ابدی می شود [2] . [3] باید توجه داشت که عمل زنا با نزدیکی در قبل یا دبر محقق می شود و لی در تحقق آن شرط است که دخول به اندازه ختنه گاه یا بیشتر باشد و در صورتی که کمتر از آن باشد عمل زنا انجام نگرفته است و آن زن بر آن مرد حرام ابدی نخواهد شد . [4]
[1] اقتباس از سؤال 1178 (سایت: 1189). [2] تحریر الوسیله، ج2، ص 251، مسئله 22، چاپ جامعه مدرسین؛ استفتائات امام خمینی، ج 3، ص297 . حضرت امام خمینی (ره) در باره ی این مسأله می فرمایند: کسی که زنا کند با زن شوهردار آن زن بر زانی حرام ابد است و فرقی نیست بین این که زانی عالم باشد به این که او شوهردار است یا نباشد و فرقی بین عقدی و صیغه نیست و هم چنین است زنا با زنی که مطلّقه رجعیه است . و نظر سایر مراجع تقلید نیز در این مسأله همین است.البته مرحوم آیت الله تبریزی می فرمایند: بنا بر اظهر حرام ابدی نمی شود.( توضیح المسائل مراجع، ج2، ص: 472 مسأله 2403 ) [3] اقتباس از سؤال 909 (سایت: 994). [4] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 210، مسأله 349 .
- [آیت الله سبحانی] اگر مردی، زن شوهرداری را لمس کند و دخول صورت نگیرد، لکن منی داخل فرج ریخته شود. آیا موجب حرمت ابدی می شود؟
- [آیت الله بهجت] زن شوهرداری که وطی به شبهه نموده، در زمان عدّه برای شوهر وطی جایز نیست. آیا سایر استمتاعات جایز است؟
- [آیت الله بهجت] اگر زن از شوهر درخواست نزدیکی کند، آیا لازم است مرد با او همبستر شود؟
- [سایر] اگر زن حائض از دبر با مرد خود نزدیکی کند، می تواند با تیمم قرآن بخواند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وطی در دبر زن حائض، چه حکمی دارد؟ و آیا کفاره دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا زنا با زن شوهردار موجب حرمت ابدی می شود؟
- [آیت الله بهجت] مردی پس از طلاق، ادّعای مواقعه از دبر می کند، ولی زن منکر است. آیا اقرار مرد نافذ است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا زنا با زن شوهردار، موجب حرمت ابدی می شود یا نه؟
- [آیت الله علوی گرگانی] در چه صورتی ظهار حرمت ابدی برای زن و شوهر میآورد بیان فرمائید؟
- [آیت الله علوی گرگانی] در چه صورتی لعان حرمت ابدی برای زن و شوهر میآورد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وطی در دُبُر زن حائض، کفاره ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان با زن جماع کند و به اندازه ختنه گاه یا بیشتر داخل شود؛ در قبل باشد یا در دبر؛ بالغ باشند یا نا بالغ؛ اگرچه منی بیرون نیاید هر دو جنب می شوند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان جماع کند و به اندازه ختنه گاه یا بیشتر داخل شود، در زن باشد یا در مرد، در قُبُل باشد یا در دُبُر، بالغ باشند یا نابالغ اگرچه منی هم بیرون نیاید هردو جنب می شود.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان جماع کند و به اندازه ختنه گاه یا بیشتر داخل شود، در زن باشد یا در مرد، در قبل باشد یا در دبر، بالغ باشند یا نابالغ اگرچه منی بیرون نیاید هر دو جنب می شوند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان جماع کند و به اندازه ختنه گاه یا بیشتر داخل شود در زن باشد یا در مرد، در قُبل باشد یا در دُبر، بالغ باشند یا نابالغ هر دو جنب می شوند. اگر چه منی هم بیرون نیاید.
- [امام خمینی] اگر انسان جماع کند و به اندازه ختنه گاه یا بیشتر داخل شود، در زن باشد یا در مرد، در قبل باشد یا در دبر، بالغ باشند یا نابالغ اگر چه منی بیرون نیاید هر دو جنب می شوند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چند چیز بر حائض حرام است: اوّل: عبادتهایی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بجا آورده شود، ولی بجا آوردن عبادتهایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست، مانند نماز میّت، مانعی ندارد. دوّم: تمام چیزهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. سوّم: جماع کردن در فرج، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، اگرچه به مقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند و وطی کردن در دُبُر زن حائض، اگر راضی باشد، کراهت شدیده دارد.
- [امام خمینی] چند چیز بر حائض حرام است: اول: عبادتهایی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بجا آورده شود، ولی بجا آوردن عبادتهایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست، مانند نماز میت، مانعی ندارد. دوم: تمام چیزهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. سوم: جماع کردن در فرج، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، اگر چه به مقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند. و در دبر زن حائض وطی کردن، کراهت شدیده دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چند چیز بر حایض حرام است: اول عبادت هایی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم، به جا آورده شود، ولی به جا آوردن عبادت هایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست مانند نماز میت مانعی ندارد. دوم تمام چیزهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. سوم جماع کردن در قُبل، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، اگر چه بمقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند و در دبر زن حایض هم وطی ننماید چون کراهت شدیده دارد.
- [آیت الله سیستانی] چند چیز بر حائض حرام است : اول : عبادتهائی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بجا آورده شود که اگر زن حائض اینگونه اعمال را به قصد عمل صحیح انجام دهد ، جائز نیست . ولی بجا آوردن عبادتهائی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست مانند نماز میّت مانعی ندارد . دوم : تمام چیزهائی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد . سوم : جماع کردن در فرج ، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن ، اگر چه به مقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید ، بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند ، و این حکم شامل وطی در دبر نمیشود ، ولی بنابر احتیاط وطی زن در دبر اگر راضی نباشد چه حائض باشد چه نباشد ، جایز نیست .