خواندن قرآن برای جنب یا زن حائض حرام نیست، بلکه خواندن بیشتر از هفت آیه از سوره‏هایی که سجده واجب ندارد، بر جنب مکروه است.[1] همچنین خواندن قرآن برای زن حائض مکروه است.[2] زن حائض اگر از دبر با شوهر خود نزدیکی کند جنب می شود، اما می تواند غسل جنابت را انجام دهد، تا از حالت جنابت خارج شود، ولی چون هنوز حائض است خواندن قرآن برای او مکروه است، اما می تواند با تیمم یا بدون تیمم همچنین با وضو یا بدون وضو قرآن بخواند؛ زیرا خواندن قرآن (حتی در چنین حالتی) نیاز به وضو یا تیمم ندارد. البته باید توجه داشت که تیمم در جایی مشروعیت دارد و موجب طهارت می شود که امکان وضو (تیمم بدل از وضو) یا غسل (تیمم بدل از غسل) نباشد و با امکان غسل یا وضو تیمم اثری ندارد. [1] . توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 214، م 356. .[2] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 270، م 477.
خواندن قرآن برای جنب یا زن حائض حرام نیست، بلکه خواندن بیشتر از هفت آیه از سورههایی که سجده واجب ندارد، بر جنب مکروه است.[1] همچنین خواندن قرآن برای زن حائض مکروه است.[2] زن حائض اگر از دبر با شوهر خود نزدیکی کند جنب می شود، اما می تواند غسل جنابت را انجام دهد، تا از حالت جنابت خارج شود، ولی چون هنوز حائض است خواندن قرآن برای او مکروه است، اما می تواند با تیمم یا بدون تیمم همچنین با وضو یا بدون وضو قرآن بخواند؛ زیرا خواندن قرآن (حتی در چنین حالتی) نیاز به وضو یا تیمم ندارد. البته باید توجه داشت که تیمم در جایی مشروعیت دارد و موجب طهارت می شود که امکان وضو (تیمم بدل از وضو) یا غسل (تیمم بدل از غسل) نباشد و با امکان غسل یا وضو تیمم اثری ندارد.
[1] . توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج 1، ص 214، م 356. .[2] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج 1، ص 270، م 477.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وطی در دبر زن حائض، چه حکمی دارد؟ و آیا کفاره دارد؟
- [آیت الله بهجت] مردی پس از طلاق، ادّعای مواقعه از دبر می کند، ولی زن منکر است. آیا اقرار مرد نافذ است؟
- [آیت الله بهجت] نزدیکی با زن حائض به چه مقدار حرام است؟
- [سایر] اگر کسی با زن شوهرداری همبستر شود و از دبر و کمتر از ختنه گاه نزدیکی کندآیا باز هم به آن زن حرام ابدی می شود؟
- [آیت الله سیستانی] اگر زن وشوهر بعد از نزدیکی بفهمند زن حائض است تکلیف چیست ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] خواندن قرآن، برای زن حائض چگونه است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا وطی در دبر زوجه از نظر شرع جایز است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] نزدیکی با همسر از دبر چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] زن حائض می تواند نماز میّت بخواند؟
- [آیت الله بهجت] نزدیکی کردن در دبر (پشت) زن در ایام عادت ماهانه آیا جایز است و بر فرض عدم اطلاع آیا کفاره دارد؟
- [امام خمینی] وطی در دبر زن حائض، کفاره ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] بنابر احتیاط مستحب برای وطی در دبر زن حایض بر طبق مساله قبل کفاره بدهد
- [آیت الله بروجردی] بنا بر احتیاط واجب. برای وطی در دُبُر زنِ حائض هم باید کفّاره بدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] بنابر احتیاط متسحبّ، برای وطی در دبر زن حائض هم باید کفّاره بدهد.
- [آیت الله سیستانی] چند چیز بر حائض حرام است : اول : عبادتهائی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بجا آورده شود که اگر زن حائض اینگونه اعمال را به قصد عمل صحیح انجام دهد ، جائز نیست . ولی بجا آوردن عبادتهائی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست مانند نماز میّت مانعی ندارد . دوم : تمام چیزهائی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد . سوم : جماع کردن در فرج ، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن ، اگر چه به مقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید ، بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند ، و این حکم شامل وطی در دبر نمیشود ، ولی بنابر احتیاط وطی زن در دبر اگر راضی نباشد چه حائض باشد چه نباشد ، جایز نیست .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چند چیز بر حائض حرام است: اوّل: عبادتهایی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بجا آورده شود، ولی بجا آوردن عبادتهایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست، مانند نماز میّت، مانعی ندارد. دوّم: تمام چیزهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. سوّم: جماع کردن در فرج، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، اگرچه به مقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند و وطی کردن در دُبُر زن حائض، اگر راضی باشد، کراهت شدیده دارد.
- [امام خمینی] چند چیز بر حائض حرام است: اول: عبادتهایی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بجا آورده شود، ولی بجا آوردن عبادتهایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست، مانند نماز میت، مانعی ندارد. دوم: تمام چیزهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. سوم: جماع کردن در فرج، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، اگر چه به مقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند. و در دبر زن حائض وطی کردن، کراهت شدیده دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چند چیز بر حایض حرام است: اول عبادت هایی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم، به جا آورده شود، ولی به جا آوردن عبادت هایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست مانند نماز میت مانعی ندارد. دوم تمام چیزهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. سوم جماع کردن در قُبل، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، اگر چه بمقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنه گاه را هم داخل نکند و در دبر زن حایض هم وطی ننماید چون کراهت شدیده دارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد در حال جماع بفهمد زن حائض شده؛ باید فورا از او جدا شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مرد با زن حایض زنا کند یا با زن حایض نامحرمی به گمان این که عیال خودش است جماع نماید احتیاط مستحب ان است که کفاره بدهد